Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ψεύτικα τιμολόγια 2,4 εκατ. ευρώ «τσίμπησε» ο Αστακός

Σε Αστακό, Αμαλιάδα, Κρέστενα, Πύργο και σε περιοχές της Αχαΐας εντοπίστηκε «φάμπρικα» παράνομων δραστηριοτήτων από αγρότες
 Ψεύτικα τιμολόγια για παράνομες επιστροφές Φ.Π.Α. σε αγρότες εντοπίστηκαν στον Αστακό και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. «Προ των πυλών» της δικαιοσύνης το πόρισμα των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών. Έρευνα εις βάθος από το 2005...


 Κρυφή, παράνομη και «ευρηματική» επιχείρηση είχαν στήσει αγρότες στην περιοχή του Αστακού, αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας, που τους απέφερε τεράστια οικονομικά οφέλη
    Οι παράνομες επιστροφές Φ.Π.Α. και τα ψεύτικα τιμολόγια μόνο στον Αστακό αγγίζουν τα 2,4 εκατ. ευρώ.
           Συγκεκριμένα από το 2005 οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές βρίσκονται στα ίχνη τους και εντός ημερών θα συντάξουν πόρισμα καταπέλτη το οποίο θα κατατεθεί στην δικαιοσύνη. 
     Οι αγρότες αυτοί, σύμφωνα με πηγές της Οικονομικής Επιθεώρησης Δυτικής Ελλάδας, με την υποστήριξη εμπόρων χρησιμοποιούσαν ψεύτικα τιμολόγια για καλλιεργήσιμες εκτάσεις και προϊόντα που ουδέποτε καλλιεργούσαν και παρήγαγαν, ενώ παρουσιάζοντας τα εν λόγω ψεύτικα τιμολόγια διεκδικούσαν και έπαιρναν παράνομες επιστροφές Φ.Π.Α. 
      Εξωπραγματικό και εξωφρενικό είναι το παράδειγμα ότι ένας αγρότης από την Ηλεία δήλωνε παραγωγή 8 τόνων με σκόρδα, από μόλις μισό στρέμμα. 
    Εξίσου μεγάλα ποσά επιστροφής εντοπίστηκαν στην Αμαλιάδα, τα Κρέστενα, τον Πύργο, καθώς επίσης και στην Αχαΐα. 
      Να διευκρινίσουμε ότι το θέμα αναδείχθηκε από την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ενώ ο δημοσιογράφος που επιλήφθηκε του θέματος λέει πως η έρευνα καθυστέρησε να ολοκληρωθεί διότι όπως λέει χαρακτηριστικά «πέρασε δια πυρός και σιδήρου» από τις παρεμβάσεις κομματικών παραγόντων της περιοχής, αλλά και πρώην στελεχών του τότε υπουργείου Γεωργίας. 
      Με την σειρά μας εμείς ήρθαμε σε επαφή με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη, ο οποίος μας είπε ότι: 
    «Στην ΕΑΣ δεν γίνονται επιστροφές τιμολογίων και δεν μπορώ να γνωρίζω σε τι αναφέρονται τα εν λόγω δημοσιεύματα», ενώ συμπλήρωσε: «Δεν έχουμε σχέση με αυτά στον Αστακό» και μας παρέπεμψε στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες, οι οποίες όπως είναι αυτονόητο συνετέλεσαν για να προκύψουν τα παραπάνω στοιχεία.

Πηγή: Εφημερίδα Συνείδηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο