Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Πολύς κόσμος στην παρουσίαση του βιβλίου του Γεωργίου Ν. Τσούκα: "ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΒΟΝΙΤΣΑΣ" στην Αθήνα







        Με ιδιαίτερη επιτυχία και πλήθος κόσμου διεξήχθη η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Γεωργίου Ν. Τσούκα: "ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΒΟΝΙΤΣΑΣ" χθες βράδυ της Τρίτης, 28 Ιουνίου 2016, στη Στοά του Βιβλίου (Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου, Αθήνα) από την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία (ΑΙ.ΠΟ.Ε.) και τον Σύλλογο των εν Αθήναις Μοναστηρακιωτών.
     Σε μια κατάμεστη αίθουσα ξεφυλλίστηκε, σελίδα τη σελίδα, ολόκληρη η ιστορία του Μοναστηρακίου και των ανθρώπων του, έτσι όπως αυτή καταγράφηκε στην πολυετή έρευνα για τη συγγραφή του βιβλίου, από τον Γεώργιο Ν. Τσούκα............

 
     Την εκδήλωση συντόνισε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας κ. Παναγιώτης Κοντός και χαιρέτησαν την παρουσίαση: 
Ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κ. Γιώργος Αποστολάκης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Μοναστηρακιωτών Αθήνας κα. Γεωργία Μακρυγιάννη.

Και για το βιβλίο μίλησαν οι:
-Ο κ. Γιάννης Δημητρούκας, Ιστορικός - διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Μονάχου.
-Ο κ. Νίκος Θεοδ. Μήτσης Συγγραφέας-Ιστορικός και 
-Η κα. Μαρία Λούντζη- Πετροπούλου καθηγήτρια – θεολόγος.
     Στο τέλος μίλησε ο συγγραφέας Γεώργιος Τσούκας ο οποίος αναφέρθηκε στην πολυετή έρευνα για τη συγγραφή του βιβλίου, αναζητώντας στοιχεία, ερευνώντας κείμενα και διασταυρώνοντας πληροφορίες με σκοπό την μεταλαμπάδευση της ιστορίας του τόπου του στις νεώτερες γενιές και ευχαρίστησε τους ομιλητές και όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. 

Καλοτάξιδο........











































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο