Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Επιστολή του π. Ανατόλιου Ψυχογιού για την εκκλησιαστική διαμάχη για το Παρεκκλήσι του Αγίου Κοσμά στα Παλιάμπελα

       Λάβαμε και δημοσιεύουμε στο πλαίσιο της καλύτερης και αντικειμενικής ενημέρωσης των αναγνωστών μας, επιστολή του σχισματικού “Μητροπολίτη” Ανατόλιου Ψυχογιού,  προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια σχετικά με εκκλησιαστική διαμάχη για το παρεκκλήσι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στα Παλιάμπελα Βόνιτσας.

     Ως γνωστόν ο αρχιμανδρίτης Ανατόλιος Ψυχογιός, ο οποίος ίδρυσε την «Διεθνή Ακαδημία Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» στα Παλιάμπελα Ακτίου Βόνιτσας, το καλοκαίρι του 2012,  αποχώρησε από την Ορθόδοξη Εκκλησία και προσχώρησε  στη σχισματική εκκλησία του Παλαιού Ημερολογίου (στην παράταξη του σχισματικού «Αρχιεπισκόπου» Αυξεντίου) ανακηρυσσόμενος ως «Μητροπολίτης Ακτίου, Βονίτσης και Στερεάς Ελλάδος». 
      Αμέσως μετά την αποχώρηση του αρχιμανδρίτη Ανατόλιου Ψυχογιού από την Ορθόδοξη Εκκλησία και την προσχώρηση του στη σχισματική εκκλησία του Παλαιού Ημερολογίου, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας  κ. Κοσμάς με  Πράξη ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας του ιδιωτικού ιερού Ναού (βρίσκεται εντός του χώρου της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμάς ο Αιτωλός που ίδρυσε ο Ανατόλιος και έχει παραχωρηθεί στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας) και απαγόρευσε  «ρητώς την εφεξής λειτουργία του, διατάσσοντας αρμοδίως το κλείσιμο αυτού». Κάλεσε μάλιστα τον Ανατόλιο σε μετάνοια και παράλληλα κάλεσε τους Ιερείς με εγκύκλιο σημείωμα να μην έχουν ουδεμία πνευματική σχέση με τον Ανατόλιο.

Η Επιστολή έχει ως εξής:
Προς
Τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
Κύριο Κάρολο Παπούλια
Προεδρικό Μέγαρο
Βασιλέως Γεωργίου Β΄2
Αθήνα Τ.Κ. 100 28

Κοινοποίηση:
1. Αξιότιμο Υπουργό του Υπουργείου Δικαιοσύνης,
   Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 
    Κύριο Χαράλαμπο Αθανασίου
    Λεωφ. Μεσογείων 96  Αθήνα Τ.Κ. 11527
2. Αξιότιμο Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας
    Κύριο Σωτήριο Ρίζο
    Πανεπιστημίου 47-49,  Αθήνα T.K. 10564
3. Αξιότιμο Δήμαρχο Ακτίου και Βόνιτσας
     Κύριο Γεώργιο Αποστολάκη
     Βόνιτσα, Αιτωλοακαρνανίας  Τ.Κ. 30002

ΘΕΜΑ:   «Κατάφορη   καταπάτηση,  από  Μητροπολίτη,  των   Αστικών   και   των   
                Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μου, με  την κάλυψη και συνεργία του ΣτΕ.».

ΣΧΕΤ.:   Η με αριθμό 2750/2014 απόφαση του ΣτΕ.(συνημμένη)

Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Πόσες φορές θα πρέπει να σας οχλήσει ένας πολίτης αυτής της αξιοθρήνητης Χώρας την  οποία , και, κυρίως, οι ασκούντες την εκτελεστική και τη δικαστική  εξουσία, έχουν τελείως εξευτελίσει για  να ευαισθητοποιηθείτε,  και με τις αρμοδιότητες που σας υπαγορεύει το Σύνταγμα της Πατρίδας, να αντισταθείτε στο κατεστημένο και, για μια φορά στην 8ετή θητεία σας, έστω και στη δύση της, να τον υπερασπισθείτε. Η αδιαφορία σας στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι συνώνυμη της σιωπής σας και της δεσποτοκρατίας που έχει επιβληθεί σε θεσμούς και πρόσωπα της δύσμοιρης Χώρας μας. Είμαι βέβαιος ότι, όταν ως πολιτικός δεχόσασταν βροχηδόν τα ρουσφετολογικά αιτήματα των ψηφοφόρων σας, δεν αφήνατε κανένα, τουλάχιστον, αναπάντητο. Είμαι και εγώ ένας ‘Ελληνας πολίτης, που υπηρέτησα τη Χώρα μου για περισσότερα από 30 χρόνια ως εκπαιδευτικός, προσέφερα,  για 40 και πλέον έτη, ανιδιοτελώς, προσωπική εργασία και έργο στην τοπική μου κοινωνία και την πατρίδα μου, γενικότερα. Ως εκ τούτου, και δικαιούμαι και απαιτώ την εκ μέρους σας ευαισθησία, ώστε να τύχω μιας συγκεκριμένης προεδρικής απάντησης, και όχι συμβούλου ή κάποιου ιδιαίτερου γραμματέα, αναφορικά με το παραπάνω σχετικό θέμα που με απασχολεί.................

    

Το θέμα μου το γνωρίζετε πολύ καλά, όπως το γνωρίζουν πολιτικοί και δικαστές. όπως, επίσης, το γνωρίζει ο Αρχιεπίσκοπος και οι Ιεράρχες της «επικρατούσας Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδας». Δεν είναι δυνατό, μόνον εσείς, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, και μερικοί κυβερνητικοί, να μην αναγνωρίζετε την διαπραχθείσα κατάχρηση εξουσίας από μέρους του Μητροπολίτη Κοσμά και την απαράδεκτη, ανεπαρκή και άσχετη επιχειρημάτων, απόφαση των πέντε γυναικών δικαστών του ΣτΕ. Δημοσιογράφοι, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί, άλλοι επιστήμονες, τοπικοί Άρχοντες, πολλοί κληρικοί, και σύμπας ο ερωτηθείς, περί του προκειμένου θέματος, Λαός, θεωρούν ως κατάφορη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το αλυσόδεμα του ιδιωτικού μου παρεκκλησίου, του οποίου η αξία, μαζί με το μεγαλοπρεπέστατο παραπλήσιο κτίριο, ανέρχεται στο ύψος των  500.000.000 δραχμών.  Αφιέρωσα σαράντα χρόνια από τη ζωή μου, έγινα, επανειλημμένα, επαίτης σε Ευρώπη και Αμερική, δεν έκαμα οικογένεια, δεν αγόρασα σπίτι, δεν πήρα δάνεια, δεν έκλεψα, δεν εξαπάτησα, δεν αγόρασα ΙΧ, αντίθετα, ότι εισέπραττα από το μισθό μου, ως εκπαιδευτικός, και από τους εράνους, τα διέθετα – με άκρα λογιστική διαφάνεια -  υπέρ  ενός ιερού σκοπού, που ήταν η ανέγερση ενός ιδρύματος που θα συνέβαλε στην αναβάθμιση του χωριού μου, της ευρύτερης περιοχής και της πατρίδας, γενικότερα, μέσα σε μια πολιτιστική γραμμή εθνικής και οικουμενικής διάστασης, και το οποίο από το 2008 έχω κληροδοτήσει στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, με την με αριθμό 88/7-10-2008 συμβολαιογραφική Πράξη, για αξιοποίηση, σύμφωνα με το ιδρυτικό του Καταστατικό. Τη συμβολαιογραφική Πράξη υπέγραψε ο τότε και νυν Δήμαρχος Ακτίου και Βόνιτσας Κύριος Γεώργιος Αποστολάκης. Υπάρχει στην Πράξη παραχώρησης του ιδρύματος ρήτρα, σύμφωνα με την οποία διατηρώ το δικαίωμα να λειτουργώ στο παρεκκλήσι όποτε επιθυμώ, χωρίς να αποκλείεται η χρήση του και από άλλους Κληρικούς. Ο Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας κ. Κοσμάς, με το επιχείρημα ότι τον είχα προκαλέσει στα θυρανοίξια του παρεκκλησίου, θεώρησε ότι απέκτησε και κυριαρχικά δικαιώματα επ΄αυτού και με αυτή την ανέντιμη επιχειρηματολογία διέταξε, μάλιστα, διέταξε άγημα χωροφυλάκων να μεταβεί στο Ίδρυμα και να αλυσοδέσουν το παρεκκλήσι, απαγορεύοντας σε μένα, τον κτήτορα, ακόμη και να το προσεγγίζω. Αυτή είναι η Ελλάδα του 21ου αιώνα, Κύριε πρόεδρε. Κάποτε οι τσιφλικάδες υπολόγιζαν την περιουσία τους σύμφωνα με τα πολλά στρέμματα γης που κατείχαν και με τις εκατοντάδες των ζώων που διατηρούσαν και εμπορεύονταν. Οι «άκληροι» δεσποτάδες υπολογίζουν την περιουσία τους(!) σύμφωνα με τον αριθμό των Ιερών Ναών και των Παρεκκλησίων του δεσποτάτου τους, αλλά, και σύμφωνα με τον αριθμό των «λογικών προβάτων» του «ποιμνίου» τους, τα οποία διαχειρίζονται ως άβουλη αγέλη ζώων.

Το ΣτΕ με την με αριθμό 2750/2014 απόφασή του, μετά από συνεχείς και σκόπιμες αναβολές, τελικά με αδίκησε κατάφορα. Στηρίχτηκε σε μια δέσμη από νομικίστικες σοφιστείες και αλχημείες, χωρίς να τις τεκμηριώνει, ενώ παρέλειψε να αναλύσει  σε βάθος  την επιχειρηματολογία του δικηγόρου μου, την οποία έριξε στις καλένδες. Με την άδικη αυτή απόφαση εξευτέλισαν οι πέντε δικαστίνες κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδιωτικού δικαίου. Αποφάσισαν εκείνες, το δικό μου, το ιδιωτικό μου εκκλησάκι, το οποίο είχα με ιδρώτα δεκαετιών χτίσει, να μου το πάρουν και να το παραδώσουν ως λάφυρο σε έναν άπληστο Δεσπότη του «συστήματος».  Προ ενός μηνός ο  Κύριος Γεώργιος Θεοδοσόπουλος, Δρας της Θεολογίας, με πολυετείς πανεπιστημιακές σπουδές και παραμονή στις ΗΠΑ, σας κοινοποίησε επιστολή του που απηύθυνε στις δικαστίνες που με αδίκησαν κατάφωρα. Σ’ αυτή την επιστολή – την οποία έχετε αντιπαρέλθει, αφού δεν έχετε αντιδράσει, ως οφείλατε – ανασκευάζονται άπαντα τα παιδαριώδη επιχειρήματα που επικαλέστηκαν οι εν λόγω πέντε ανώτερες δικαστίνες του ΣτΕ, οι οποίες αφαίρεσαν, αυθαίρετα, από εμένα, τον κτήτορα το μοναδικό μικρό και απόμερο παρεκκλήσι μου και το δώρισαν στον άπληστο Μητροπολίτη Κοσμά, για μην του χαλάσουν το χατίρι! Να που κατάντησε η Ελληνική Δημοκρατία! Εξευτελίστηκε! Αυτό που συνέβη με την περίπτωσή μου στα Ελληνικό Ανώτερο Δικαστήριο, δεν συνέβη ποτέ ούτε στα έκτακτα στρατοδικεία, ούτε στις κομμουνιστικές επιτροπές, ούτε επί Βουλγαρικής κατοχής, ούτε επί Γερμανο-Ιταλικής κατοχής, αλλά ούτε και επί Τουρκοκρατίας.  Παπάδες και δεσποτάδες, κινούμενοι από αλαζονικά κίνητρα προσπάθησαν με κάθε τρόπο να σαμποτάρουν την ανιδιοτελή μου προσπάθεια. Οτοπικός επίσκοπος κ. Κοσμάς, διαπνεόμενος από έναν «Ζωϊκό» και «Σωτηρικό» υποκριτικό ευσεβισμό, δεν απετέλεσε εξαίρεση, αντίθετα πρωταγωνίστησε σ’ αυτή την ανίερη εναντίον μου επίθεση. Σεις, ο ανώτατος πολιτειακός αξιωματούχος, και  η Ελληνική Κυβέρνηση κωφεύετε και, έμμεσα, επιδοκιμάζετε την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που διαπράττεται από δεσποτάδες και δικαστές, στα πρότυπα του μεσαιωνικού πολιτικο-εκκλησιαστικού κατεστημένου.

Σας θυμίζω ότι πριν από 1600 χρόνια, έζησε στην πολυπολιτισμική   πρωτεύουσα του τότε Ελληνισμού, στην Αλεξάνδρεια, η «επί  κάλλει, ευγλωττία και αρετή» διαπρεπής νεοπλατωνική φιλόσοφος Υπατία (370-415), την οποία ο φανατικός «χριστιανικός» όχλος λιντσάρισε, κομμάτιασε με κοφτερά όστρακα και την παρέδωσε στην πυρά!  Το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα, συνεπαγόταν φοβερές συνέπειες για τους πρωταίτιους, οι οποίοι, όμως, ουδέποτε τιμωρήθηκαν. Και τούτο, διότι, σύμφωνα με τους ιστορικούς, οι αρμόδιοι κοσμικοί άρχοντες σιώπησαν προ της ισχύος των, τότε, εκκλησιαστικών ταγών, ή/και, κατ’ άλλους ιστορικούς, της εξαγοράς των  από αυτούς!  

Σήμερα, 1600 χρόνια αργότερα, επαναλαμβάνεται μια παρόμοια περίπτωση, με θύματα εμένα και το προσωπικό έργο της ζωής μου, ιδιαίτερα το αλυσοδεμένο ιδιωτικό μου παρεκκλήσι, το αφιερωμένο στον συντοπίτη μου Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό.  

Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Σήμερα, σε ηλικία 73 ετών,  απορώ γιατί, ενώ δεν απασχόλησα ποτέ τη διοικούσα εκκλησία της Ελλάδας, ούτε την Πολιτεία, δεν προκάλεσα κανένα, δεν υπέκυψα σε ανήθικες προκλήσεις και δεν εκτέθηκα στο Πανελλήνιο, δεν εξέθεσα, λόγοις και έργοις, κανένα συμπολίτη μου, επαναλαμβάνω, απορώ, γιατί αυτό το ανεπίτρεπτο σε βάρος μου κυνηγητό; Επειδή προσχώρησα στο Πάτριο Ημερολόγιο; Αυτή είναι προσωπική μου επιλογή και αυτό το δικαίωμά μου δεν το χρεωστώ ούτε το παραχωρώ σε κανέναν, οποιοσδήποτε και αν είναι αυτός.  Είμαι ίσος πολίτης με όλους τους άλλους. Δεν απεμπόλησα τα ορθόδοξα χριστιανικά μου δόγματα, ούτε το λατρευτικό Τυπικό. Δεν είναι της ώρας να αναφερθώ στα γεγονότα των ετών 1920-1924, κατά τα οποία, σκόπιμα και καταπιεστικά, επιβλήθηκε στην Εκκλησία της Ελλάδας, της Κωνσταντινούπολης και της Αλεξάνδρειας  το Νέο Ημερολόγιο, από τον αλήστου μνήμης Μεθόδιο Μεταξάκη, τη συνεργία της Κυβέρνησης Βενιζέλου, ο οποίος, πνέοντας τα λοίσθια, ομολόγησε ότι «το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του ήταν το σχίσιμο της Εκκλησίας στα δύο», εννοώντας την επιβολή του Νέου Ημερολογίου, κατά τρόπο απάδοντα στους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας. Οι παραμείναντες πιστοί στο Πατρώο Ημερολόγιο, οι οποίοι αριθμούν περί τα 300.000.000 σε ολόκληρο τον κόσμο, λίγο έλλειψε να χαρακτηριστούν και ως «σχισματικοί», από τους, αναγκαστικά ακολουθήσαντες τον Μεταξάκη, περίπου, 10.000.000 πιστούς!  

Γνωρίζετε ότι δεκατρείς ημέρες χωρίζουν το Νέο από το Παλαιό Ημερολόγιο. Αυτή είναι η μοναδική διαφορά. Ποτέ δεν υπήρξε καταδικαστική απόφαση κατά του Νέου ή κατά του Παλαιού Ημερολογίου. Δεν υπάρχει θέμα σχίσματος. Οι νεοημερολογίτες κατηγορούν τους παλαιοημερολογίτες ως σχισματικούς, ενώ οι νεοημερολογίτες προκάλεσαν τη ρήξη και από κατηγορούμενοι, ελέω Πολιτείας,  έγιναν κατήγοροι και διώκτες! Και φθάνουμε στο φαινόμενο «Κοσμά», όπου ο επιχώριος μητροπολίτης επιδεικνύει «υπερζηλωτικές τάσεις, και αξιοκατάκριτες μισαλλόδοξες συμπεριφορές», απορρίπτοντας την πατριαρχική διαπίστωση, ομολογία και διακήρυξη ότι «η ανεξιθρησκεία και η ελευθερία της λατρείας είναι πολιτιστική κατάκτηση». Επίκαιρη είναι η Εγκύκλιος του Οικουμενικού Πατριάρχη για την επέτειο των 1700 ετών από την έκδοση του Διατάγματος των Μεδιολάνων
Κωνσταντινούπολη, 19.5.2013, της οποίας περίληψη σας επισυνάπτω, από τη μελέτη της οποίας θα διαπιστώσετε την αγεφύρωτη θέση μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αυτού του «Φάρου της Ορθοδοξίας» και  του «υπερζηλωτή» και «μισαλλόδοξου» κ. Κοσμά.  Οι δικαστίνες του ΣτΕ υπέκυψαν στις αιτιάσεις του κ. Κοσμά και δεν έλαβαν υπόψη τους ότι ζούμε σε μια κοινωνία που δεν ανέχεται «δεσποτισμούς» και μισαλλόδοξες παπαδίστικες συμπεριφορές ούτε έλαβαν υπόψη τους την ορθόδοξη Πατριαρχική διακήρυξη-εγκύκλιο.  Στη συνείδησή μου  και οι πέντε γυναίκες δικαστές που εκδίκασαν την υπόθεσή μου ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΟΡΚΕΣ.   Θα πρέπει οι δικαστές να καταλάβουν ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ. 

Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι η ισχύουσα συνταγματική νομοθεσία, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των «δεσποτάδων» του Νέου Ημερολογίου, ερμηνευόμενη κατά το δοκούν από τους Έλληνες δικαστές, έγινε αιτία να αποστερηθώ του ιδιωτικού μου παρεκκλησίου

Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Δεν έχετε αντιληφθεί ότι, πριν το αλυσόδεμα του δικού μου μικρού και απόμακρου παρεκκλησίου, έχουν, οι, ελέω πολιτικών, «δεσποτάδες» , και μάλιστα προ αιώνων, αλυσοδέσει ολόκληρο το έθνος;  Αυτό δεν μας διδάσκει η ιστορία μας; Συνήθισαν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, με τη σιωπηρή ανοχή, παλιότερα των Βασιλέων και τελευταία των Προέδρων της Δημοκρατίας, να πιπιλίζουν ότι τέτοιες αντιλήψεις διατυπώνονται μόνο από τα αριστερά κόμματα και από άθεους πολίτες και ότι η Εκκλησία και η Πολιτεία συμπορεύονται κατά διακριτικό τρόπο, επ’ ωφελεία των πολιτών. Το «δεσποτικό» αλυσόδεμα, Κύριε Πρόεδρε, το ταυτίζετε με τις διακριτές εξουσίες; Το γεγονός ότι σας έχουν φιμώσει το θεωρείτε «διακριτή συμπόρευση»;

Το 1975, οι Έλληνες πολίτες πήραν μια μεγάλη απόφαση, την κατάργηση, δηλαδή,  της Βασιλείας και την εγκαθίδρυση της Προεδρευόμενης Δημοκρατίας.  Το 2014, ο Νόμος 4301/2014, που πρόσφατα ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, επιτέλους, περιόρισε την αυθαιρεσία των δεσποτάδων. Αναζητείται μια νέα ημερομηνία, κατά την οποία οι Έλληνες πολίτες θα πάρουν μια ακόμη γενναία απόφαση: Το σπάσιμο του αλυσοδέματος του Έθνους από την «δεσποτική» Εκκλησία της Ελλάδας και την πλήρη εφαρμογή των εκσυγχρονισθέντων ευρωπαϊκών Νόμων, αναφορικά με τα ανθρώπινα  δικαιώματα και την ίση μεταχείριση των πολιτών. 

Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Εν κατακλείδι: Αυτή είναι η τελευταία φορά που απευθύνομαι σε σας,.  Έχετε ακόμη λίγες μέρες δράσης. Έχετε τον χρόνο να προσβάλετε την καταχρηστική και σε βάρος μου, Πολίτη, δικαστική απόφαση του ΣτΕ. Κάντε το, έστω  και για την υστεροφημία σας. Για να σας ευγνωμονεί και κάποιος. ΑΚΥΡΩΣΤΕ ΤΗΝ 250/2014 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗ, ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ, ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ, ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ, και ΑΝΤΙ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ.

Σας επισυνάπτω 1) την 2750/2014 απόφαση του ΣτΕ, 2) μερικά έντυπα από το αρχείο της Ακαδημίας για να δείτε το επιτελεσθέν έργο και 3) περίληψη της Πατριαρχικής Εγκυκλίου..

Σας εύχομαι ολόψυχα καλά Χριστούγεννα και ευλογημένο το νέο έτος 2015.

Με σεβασμό και τιμή
    
ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ (ΨΥΧΟΓΙΟΣ)
Μητροπολίτης (ΓΟΧ)
Ακτίου, Βονίτσης και Στερεάς Ελλάδος

5 σχόλια:

  1. Πάλι τα ίδια! Ο κύριος Ψυχογιός εκτός από σχησματικός και τραγικός γίνεται και κουραστικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας απαντήσει επιτέλους το Γραφείο Τύπου της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας με τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ, η οποία δικαιώνει τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά. Δεν σκανδαλιζόμαστε με τους κρότους, γεννήματα εγωισμού και φιλαυτίας, σχισματικών, αλλά ας μάθει ο κόσμος την νομολογία του ΣτΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όλα καλά αλλά εκείνο το "γυναίκες δικαστίνες" γιατί επαναλαμβάνεται" συνεχώς στο κείμενο?..έχει κάποια ιδιαίτερη επιχειρηματολογική αξία?

    κατά τα άλλα ο χριστιανικός Θεός ένας δεν είναι?...ή μήπως όχι..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάτερ πες ένα να ναι ευλογημένο, γύρνα στην μητέρα εκκλησία την οποία άφησες, και ο Μητροπολίτης μας θα σε δεχθεί πίσω όπως ο Χριστός το χαμένο πρόβατο! Κυριακή του Ασώτου, ήταν η προηγούμενη! Καλή μετάνοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάτερ πες ένα να ναι ευλογημένο, γύρνα στην μητέρα εκκλησία την οποία άφησες, και ο Μητροπολίτης μας θα σε δεχθεί πίσω όπως ο Χριστός το χαμένο πρόβατο! Κυριακή του Ασώτου, ήταν η προηγούμενη! Καλή μετάνοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο