Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Απάντηση της Ντίνας Σαμαρά στο Δήμαρχο Γαλούνη για τις ληξιπρόθεσμες Οφειλές στη ΔΕΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΗ  ΔΕΗ

     Σχετικά με τα όσα αναφέρθησαν σήμερα σε διάφορα διαδικτυακά μέσα και ιστολόγια αλλά και στο γραφείο τύπου του  Δήμου Ξηρομέρου  περί  ληξιπρόθεσμων οφειλών ποσού 687.269,73 ευρώ προς τη ΔΕΗ, ως απερχόμενη Δημοτική αρχή σας  ανακοινώνουμε τα εξής: 

1)-Οι οφειλές του Δήμου Ξηρομέρου έχουν εξοφληθεί πλήρως για το οικονομικό έτος 2013.
2)-Το ποσό της οφειλής από τη ΔΕΗ, προφανώς και αναφέρεται έως και τον Αύγουστο του 2014. Μόνο που εμείς κύριε Γαλούνη μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν παραδώσουμε τη διοίκηση του δήμου σε  εσάς εξοφλούσαμε τμηματικά τη ΔΕΗ. Αμελείτε ή το αποκρύπτετε εντέχνως ότι ακόμα και την τελευταία στιγμή πληρώσαμε  ποσό  131.342,47 ευρώ   στη ΔΕΗ και  το οποίο αποδεικνύεται στο έγγραφο με το ταμειακό υπόλοιπο που σας παραδώσαμε.
3)-Διαβάζοντας προσεκτικά την επιστολή της ΔΕΗ παρατηρήσαμε ότι το έγγραφο χαρακτηρίσθηκε και πρωτοκολλήθηκε από τις υπηρεσίες του  δήμου την 16/09/2014!!! Δηλαδή πριν ακριβώς από είκοσι μέρες. Τι σκοπιμότητα υπάρχει από μέρους σας: Μήπως αδυνατείτε να προβείτε στο διακανονισμό με τη ΔΕΗ γιατί οι προτεραιότητες σας είναι άλλες  και επιρρίπτετε τις ευθύνες στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή;....


4)-Στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοτών σας λέμε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας δεν αφορούν μόνο το φωτισμό  των δεκαεννέα τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας. Συντριπτικό ποσοστό του ποσού αυτού   αντιστοιχεί στα έξοδα κίνησης των αντλιοστασίων του δήμου μας απ΄όπου και υδροδοτούνται η Δημοτική και οι Τοπικές Κοινότητες μας . Εσείς ως πρώην Δήμαρχος Αλυζίας  οφείλετε να το γνωρίζετε αυτό και να μην το αποκρύπτετε. 
5)-Όπως γνωρίζετε πολύ καλά κύριε Γαλούνη αλλά αμελείτε επίσης να το αναφέρετε στη δήλωση σας, η πληρωμή της ΔΕΗ είναι ένα ανταποδοτικό έξοδο. Για να προχωρήσει ο Δήμος στην πληρωμή αυτού, θα πρέπει να εισπράττονται τα τέλη ύδρευσης, φωτισμού και  καθαριότητας από τους δημότες μας. Να υπάρχουν  δηλαδή ανταποδοτικά έσοδα για να πληρωθεί η ΔΕΗ, που είναι ένα ανταποδοτικό έξοδο. Γνωρίζει ο κύριος Δήμαρχος ότι το τέλος φωτισμού και   καθαριότητας εισπράττεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ από κάθε φορολογούμενου πολίτη που πολλές φορές μάλιστα αδυνατεί να πληρώσει; 
6)-Εμείς σεβόμενοι την δύσκολη οικονομική κατάσταση των δημοτών μας και την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στην υποχρέωση τους να πληρώσουν τα τέλη, προσπαθήσαμε να έρθουμε σε διακανονισμό με τη Διοίκηση του Οργανισμού στην Πάτρα, προκειμένου τμηματικά να εξοφληθεί  όλο το ποσό. Οι ανάγκες ενός Δήμου κύριε Δήμαρχε δεν τελειώνουν ποτέ. Με τα αντλιοστάσια και τους αγωγούς να παθαίνουν συνεχείς  βλάβες. Πόσες φορές έχετε απευθυνθεί στο λαό του Ξηρομέρου και ζητάτε την κατανόηση του  για την διακοπή του νερού στο διάστημα του ενός μηνός από την ανάληψη των καθηκόντων σας;  
7)-Η  απάντηση μας για το που πήγαν τα χρήματα των πολιτών που έχουν πληρώσει τα τέλη φωτισμού- καθαριότητας μέχρι 31/8/2014 έρχεται να απαντηθεί από μόνη της. Στην εξόφληση του έτους 2013  και στην επισκευή αντλιοστασίων. 
8)-Άλλωστε κύριε Γαλούνη οι καταγγελίες σας σε δημόσιες υπηρεσίες και λειτουργούς περί δήθεν παράνομων αποφάσεων Οικονομικής Επιτροπής μας απέτρεψε από την ομαλή λειτουργία του δήμου ακόμα και στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων και με ότι ως γνωστόν επακολούθησε. 
9)-Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τα επικοινωνιακά παιχνίδια. Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ να δίνουμε ειλικρινείς απαντήσεις στους δημότες και τις δημότισσες μας. 

Με τιμή 
Η Αρχηγός της Μείζονος αντιπολίτευσης 
Κουμανδράκη-Σαμαρά Κωστούλα 


2 σχόλια:

  1. ΤΙ ΛΕΕΙ;;; ΕΞΟΦΛΗΣΕ ΤΟ 2013 ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΝ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟ 2014 687 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ;; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ...ΚΑΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΜΑΝΔΡΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο «έξυπνος» το παραδέχεται
    Ο «πονηρός» δικαιολογείται
    Ο «ηλίθιος» επιμένει
    «ΠΛΑΤΩΝ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο