Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή του αστυνομικού του Μπαρμπαρούση στο agriniopress


     Με επιστολή του ο αστυνομικός της ασφάλειας του βουλευτή της Χ.Α., κατηγορεί το Αgriniopress και την «Αιχμή» του Μεσολογγίου, ότι τον «συκοφάντησαν στον βωμό στενού δημοσιογραφικού συμφέροντος», σημειώνοντας πως εκτέλεσε απλά τα καθήκοντα του.    
   Διαβάστε την επιστολή:
  Η επιστολή του Αρχιφύλακα Δ. Μακρή προς το agriniopress.gr και το aixmi.gr,  που  έλαβε το agriniopress και δημοσιεύει αυτούσια, έχει ως εξής:
 «Με έκπληξη διαπίστωσα ότι οι ιστότοποι τους οποίους διαχειρίζεσθε, δημοσίευσαν την Δευτέρα 10-9-2012 άρθρα, φωτογραφίζοντάς με σαν δήθεν συμμετέχοντα σε ενέργειες πολιτικού φορέα, και προεξοφλώντας την υποτιθέμενη τιμωρία μου.....



      Ειδικότερα, στον πρώτο ιστότοπο αναρτήθηκε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο στηλιτεύεται η δήθεν "ενεργός συμμετοχή αστυνομικού της φρουράς του κ. Μπαρμπαρούση στα γεγονότα στις λαϊκές αγορές του Μεσολογγίου και της Γαβαλούς", συνοδευόμενο και από οπτικοακουστικό υλικό.  
    Χαρακτηριστικά δε αναφέρεται ότι ο αστυνομικός αυτός δήθεν φορούσε "μπλούζα της Χρυσής Αυγής", είχε "ενεργό συμμετοχή στην εκδίωξη των μικροπωλητών" και εμφανίστηκε να "συνομιλεί έντονα με πολίτες". 
     Περαιτέρω, στο δεύτερο ιστότοπο έγινε ανάλογη ανάρτηση περί δήθεν "εμπλοκής αστυνομικού στην καταστροφή παραγκών παρανόμων μικροπωλητών που έγινε το πρωί του Σαββάτου στη λαϊκή αγορά Μεσολογγίου".

   Δεδομένου ότι αποτελώ τον μοναδικό αστυνομικό τοποθετημένο από την Υπηρεσία μου με αρμοδιότητα τη φύλαξη του ως άνω Βουλευτή, στο νομό Αιτ/νίας, διαμαρτύρομαι έντονα για τις εν λόγω αναρτήσεις σας και σας επισημαίνω τα κάτωθι:
     Τα όσα περιλαμβάνονται στα ως άνω άρθρα, αναφορικά με το πρόσωπό μου, αποτελούν διαστρέβλωση της πραγματικότητας, η οποία λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις, μέσω της επιλεκτικής δημοσίευσης οπτικοακουστικού υλικού, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντυπώσεις παντελώς λανθασμένες και άδικες προς το πρόσωπό μου.
     Ειδικότερα, η παρουσία μου στον προεκταθέντα δημόσιο χώρο, δίπλα στον ως άνω Βουλευτή, εντάσσεται στα καθήκοντά μου, ως αστυνομικού φύλαξης αυτού, δυνάμει της διαταγής της υπηρεσίας μου. Ο τρόπος εκτέλεσης των καθηκόντων των αστυνομικών οργάνων που τοποθετούνται στη φρουρά πολιτικών προσώπων, και τα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους καθορίζονται τόσο από τον Νόμο όσο και από τις ειδικότερες διαταγές των Προϊσταμένων τους, στις οποίες μπορεί ο κάθε πολίτης, πολλώ δε μάλλον ένας υπεύθυνος δημοσιογραφικός φορέας να ανατρέξει.
      Κάθε περαιτέρω αναφορά στο πρόσωπό μου, είναι αναληθής, ουδεμία σχέση έχουσα με την πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, είναι ψευδές ότι φορούσα μπλούζα με διακριτικά οποιουδήποτε πολιτικού σχηματισμού. Αντιθέτως έφερα συνηθισμένη πολιτική περιβολή, όπως κάθε άλλος συνάδελφός μου που εκτελεί τη συγκεκριμένη υπηρεσία για οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο. Ασφαλώς, η προσπάθεια να δοθεί η εντύπωση ότι δήθεν μια μαύρη κοινή μπλούζα, σαν αυτές που φοριούνται από χιλιάδες συμπολίτες μας, συνδέεται καθ οιονδήποτε τρόπο με συμμετοχή (ή πολύ περισσότερο με ένταξη) σε κάποιον πολιτικό φορέα, δεν δύναται να θεμελιωθεί καν στην κοινή λογική.
     Εξάλλου, σε καμία περίπτωση δεν συμμετείχα σε οποιαδήποτε ενέργεια εκδίωξης κάποιου πολίτη, μικροπωλητή ή μη, καθώς ούτε την εξουσία ούτε την αρμοδιότητα προς τούτο έχω.
       Επιπλέον, δηλώνω την αδυναμία μου να παρακολουθήσω το επιχείρημα-κατηγορία ότι δήθεν συνομίλησα έντονα με πολίτες. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, σε κάθε περίπτωση δε, είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να επιχειρείται να " δέσει το ρεπορτάζ" με την επίκληση του "αδικήματος" της έντονης συνομιλίας...
       Πολύ  περισσότερο ουδεμία ανάμιξη είχα με "καταστροφή πάγκων" και άλλα συναφή, μόνη δε η παρουσία μου στο συγκεκριμένο σημείο, δυνάμει των καθηκόντων που υποχρεούμαι να εκτελώ, δεν είναι δυνατόν να παρερμηνεύεται και να διαστρεβλώνεται, προς δημιουργία εντυπώσεων.
      όλα τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται πλήρως από το ίδιο το οπτικοακουστικό υλικό που δημοσιεύσατε, στο οποίο, αν προστρέξει κανείς με διάθεση αντικειμενική και αμερόληπτη, θα διαπιστώσει τα αυταπόδεικτα. Ευχερώς δεν γίνεται αντιληπτό το εν γένει πνεύμα των εν λόγω δημοσιεύσεών σας, οι οποίες όχι μόνο δεν τηρούν έστω τα προσχήματα αντικειμενικότητας και αμεροληψίας, αντιθέτως διακατέχονται από έντονο "άγχος" να πείσουν για το αξιόμεμπτο της συμπεριφοράς του αστυνομικού.
      Ως εκ τούτου, καθίσταται σαφές ότι προέβητε σε δημοσίευση άρθρων δυσφημιστικών για το πρόσωπό μου, παραλείποντας την άσκηση του επιβαλλομένου από την δημοσιογραφική δεοντολογία καθήκοντος της αληθείας.  
     Γνωρίζατε δε ότι, με την διάδοση των συγκεκριμένων "γεγονότων", θα προσβάλλατε την προσωπικότητά μου, τόσο κοινωνικά όσο και επαγγελματικά, στιγματίζοντας και θυσιάζοντάς με στο βωμό των στενών "δημοσιογραφικών" συμφερόντων σας.
       Σε κάθε περίπτωση, σας ενημερώνω ότι η ιδιότητά μου ως αστυνομικός, καθώς και η προσωπική μου αξιοπρέπεια και ηθική, δεν μου επιτρέπουν να αποτελέσω δρώντα (και μάλιστα σε ρόλο εξιλαστήριου θύματος) στο διαδραματιζόμενο παιχνίδι πολιτικών ή άλλων, άγνωστων σε μένα, σκοπιμοτήτων, από όπου και αν αυτές προέρχονται.
     Σας καλώ δε, έστω και την ύστατη στιγμή, να αποκαταστήσετε την σε βάρος μου επίθεση, ανασκευάζοντας τις ως άνω ψευδείς και δυσφημιστικές δημοσιεύσεις, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου.

Αγρίνιο 11 Σεπτεμβρίου 2012
ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

Σημείωση agriniopress:
To site δεν προτίθεται να αλλάξει οτιδήποτε από το σχετικό αποκλειστικό του ρεπορτάζ, πέραν μιας απαραίτητης διόρθωσης: Πράγματι ο αστυνομικός δεν φορούσε μπλούζα με τα διακριτικά της Χ.Α. αλλά μια μαύρη μπλούζα με κάποιο σύμβολο, ήταν δε  ταιριαστά  ενδεδυμένος με την υπόλοιπη ομάδων των μελών του κόμματος.
Η συμμετοχή του  στα επεισόδια, είναι πλέον αντικείμενο έρευνας της Δικαιοσύνης, ενώ η Αστυνομία όπως φαίνεται έχει αποφανθεί, θέτοντας τον σε διαθεσιμότητα.
Για καλύτερη ενημέρωση των επισκεπτών, ώστε να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, παραθέτουμε και αυτούσιο ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΑΝΤΙ1 όπου ο αστυνομικός κάνει σχετικές δηλώσεις
:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο