Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ


          Η πρωτοφανής και βίαιη επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρης στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου, θέτουν τεράστιο πολιτικό ζήτημα, σημειώνει σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Ολόκληρη η δήλωση του Περιφερειάρχη έχει ως εξής:...


     «Συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας είναι ο δημόσιος διάλογος που περιλαμβάνει και τις διαφωνίες μεταξύ πολιτικών και κομμάτων, ακόμα και την πολεμική.
Υπάρχει όμως μια σταθερή και αμετακίνητη γραμμή.
      Τα επιχειρήματα αντιμετωπίζονται με άλλα επιχειρήματα, οι πολιτικές θέσεις με άλλες πολιτικές θέσεις και ο λόγος με τον αντίλογο.
      Σε αυτήν τη διαδικασία δεν έχουν καμιά απολύτως θέση οι τραμπουκισμοί και η άσκηση σωματικής βίας και όσοι αγνοούν αυτόν τον κανόνα δεν έχουν καμιά θέση στη δημοκρατική πολιτεία.

    Η επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρης και η σωματική βία που άσκησε κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη και οι τραμπουκισμοί του κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου, αποδοκιμάζονται κατηγορηματικά και απόλυτα ως πρακτικές του φασισμού και του υπόκοσμου.
     Οι πράξεις αυτές και το πρόσωπο που τις μετήλθε δεν έχουν καμιά θέση στη Δημοκρατία και στο Κοινοβούλιο.
      Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου αποτελούν μια καλή ευκαιρία ώστε το πολιτικό μόρφωμα που ενθαρρύνει και υποθάλπτει αυτές τις πρακτικές να επιστρέψει στη φυσική του θέση που είναι το πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο». 

5 σχόλια:

  1. Τώρα κατάλαβε ο κ. Κατσιφάρας ότι υπάρχει έλειμμα Δημοκρτατίας στην Ελλάδα; Και δεν καταλαβάινω γιατί ξαφνικά μετά από ένα μεμονωμένο τηλεοπτικό γεγονός σπεύδουν οι πάντες να δηλώσουν την κατακραυγή τους προς το συγκεκριμένο περιστατικό με τον πιο εμφατικό τρόπο (σε blogs, facebook, κανάλια, ραδιόφωνα και όπου αλλού μπορεί κανείς να φανταστεί); Γιατί αυτή η μανία; Φοβούνται ότι αν δεν το κάνουν θα τους πουνε φασίστες κι αυτούς; Προσωπικά για εμένα θεωρείται αυτονότητο ότι ο κάθε σώφρων και δημοκρατικός πολίτης είναι κατά τέτοιων φασιστικών πρακτικών, γιατί θα πρέπει να το διατυμπανίσω κιόλας; Ωστόσο θεωρώ χειρότερο φασισμό ότι εδώ και πολλές μέρες οι καρκινοπαθείς δεν μπορούν να λάβουν τα απαραίτητα φάρμακα για τη θεραπεία τους, θεωρώ χειρότερο φασισμό τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, θεωρώ χειρότερο φασισμό το νέο φορολογικό σύστημα με το οποίο καλούνται να πληρώσουν φόρο οι άνεργοι, θεωρώ χειρότερο φασισμό τη διαγραφή όσων βουλευτών καταψήφησαν το μνημόνιο γιατί δεν ευθυγραμίστηκαν με την γραμμή του κόματος και κατόπιν αυτού την προεκλογική επιστροφή τους στο κόμμα σαν πρόβατα στο μαντρί για να μην χάσουν την βουλευτική καρέκλα. Αυτά και άλλα πολλά... Αντέδρασε λοιπόν κανένας σε όλες αυτές τις φασιστικές συμπεριφορές με τόσο μαζικό και εμφατικό τρόπο όπως αντέδρασε σήμερα όλο το Έθνος απέναντι στα χαστούκια του Κασιδιάρη στην Κανέλη; Το ζήτημα λοιπόν είναι ότι ο νεοέλληνας είναι "τηλεορασάκιας", αντιδρά και πιστεύει μόνον σε ότι βλέπει στην τηλεόραση, και αντιδ΄ρα μόνον στα τηλεοπτικά γεγονότα και όχι στα πραγματικά. Εν τέλει φασίστας δεν είναι μονον αυτός που δέρνει με τα χέρια, εξάλλου αυτόν τον βλέπεις, τον ξέρεις και μπορείς να τον αποφύγεις, μεγαλύτεροι φασίστες είναι αυτοί που μας δέρνουν με τους Νόμους, αυτοί που μας θέτουν τρομακτικά διλήματα του τύπου ή μας ψηφίζεις ή δεν θα έχεις φάρμακα για τη θεραπεία σου και θα πεθάνεις!! Η έλλειψη φαρμάκων των καρκινοπαθών νομίζω είναι ένας ακόμη έμμεσος εκφοβισμός που ξεπέρασε την πεπατημένη. Είναι πλέον ξεκάθαρο, το σύστημα θανατώνει κάποιους - τους πιο αδύναμους - για να φοβηθούν οι υπόλοιποι.
    Τελειώνοντας και θέλοντας να αποφύγω τα χειρότερα θέλω να συστρατευτώ κι εγώ με το Έθνος, ε ναι λοιπόν ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ το ξύλος προς την βουλευτή Λιάνα Κανέλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η επιθεση και οι τραμπουκισμοι εναντιον του Ελληνικου λαου για δυο συνεχομενα ετη απο τους πολιτικους του φιλους δεν ενοχλησαν τον κυριο περιφεριαρχη.Οι εκτελεσεις πολιτων δεν ενοχλουν,και εννοω λεγοντας εκτελεσεις τις χιλιαδες αυτοκτονιες,εχουν ηθικους αυτουργους αυτες οι αυτοκτονιες,ειναι εγκληματιες αυτοι που οδηγησαν τους Ελληνες σε αυτη την κατασταση,δεν θα γλυτωσουν,θα λογοδοτησουν.Παντως σιγουρα η κυρια για πρωτη φορα στην ζωη της ενοιωσε βαρη Αντρικο χερι στο προσωπακι της,κατα βαθος δεν την πειραξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οταν βουλευτης μεσα στη βουλη σφαλιαρισε αλλο βουλευτη βγηκε καμμια ανακοινωση η εγιναν διαδηλωσεις. οταν κουκουλοφορικα φασιστικα αποβρασματα εκαιγαν 3 ανθρωπους στη μαρφιν η εκαιγαν ολη την αθηνα επι καραμανλη μαζι με τους φιλους τους λαθρομεταναστες βγηκαν ατους δρομους οι δημοκρατες? οταν τσακισαν το κεφαλι του νεοδημοκρατη βουλευτη χατζηδακη εφριξε απο αγανακτηση η δημοκρατικη αριστερά? οταν το αυγο του φιδιου ο κοκκινος φασισμος δρα στη παντειο με τραμπουκισμους και καδρονια εναντια σε καθε μη αριστερο ειναι δημοκρατια? ο φασισμος της αριστερας στην ελλαδα δεν θα περασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ποια η διαφορα του κασσιδιαρη και των κασσιδιαριδων δημοκρατων?

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yOlRNrVXkWM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα βγαλει δηλωση γιαυτο? λαλησαμε ρεεεε.

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tLdUsANz1W4#!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο