Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Γ. Παπανδρέου: Για τον Αστακό να περάσουμε από το διαχρονικό “δε γίνεται” στο “ναι γίνεται”

Σήμερα στην "Ωρα του Πρωθυπουργού", ο κ. Παπανδρέου απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το θερμοηλεκτρικό σταθμό στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, στην επένδυση στον Αστακό λέγοντας:
Για τον Αστακό να περάσουμε από το διαχρονικό «δε γίνεται» στο «ναι γίνεται»
Η επένδυση του Κατάρ στον Αστακό έχει σημαντικά στρατηγικά αποτελέσματα και βοηθά στην καταπολέμηση της ανεργίας, πρέπει να περάσουμε από το διαχρονικό δε γίνεται στο ναι γίνεται, δήλωσε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του Συνασπισμού Α. Τσίπρα.
Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου η συγκεκριμένη επένδυση προβλέπει διασύνδεση με την Ιταλία για την εξαγωγή του 70% της ενέργειας και βοηθά στο να γίνει η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος.
Περιλαμβάνει σταθμό LNG και διασύνδεση με τον αγωγό φυσικού αερίου ITGI, μονάδα παραγωγής βιοκαυσίμων από άλγη. Ο έλεγχος επικινδυνότητας ανέφερε ο κ. Παπανδρέου έχει ανατεθεί στο νορβηγικό οίκο Norsk Veritas που είναι από τους πιο αξιόπιστους στον κόσμο. Πέρα από αυτό όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες διαθέτουν εγκαταστάσεις LPG. Εάν υπάρξει υποψία ότι θα υπάρξει πρόβλημα στο περιβάλλον πρώτος θα το σταματήσω ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.
Δε δαιμονοποιούμε ούτε θεοποιούμε τις επενδύσεις
και την αγορά, προσελκύουμε επενδύσεις διασφαλίζοντας για τον πολίτη διαφάνεια, νομιμότητα, προστασία περιβάλλοντος, θέσεις εργασίας, τόνισε ο πρωθυπουργός.
Τέλος απαντώντας σε ερώτημα του κ. Τσίπρα για την παρουσία πρώην επικοινωνιολόγου και συνεργάτη του στο μετοχικό σχήμα της εταιρείας, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω ποιος είναι πίσω από την εταιρεία. Μπροστά στο δημόσιο συμφέρον δεν έχω κανένα φίλο ή συγγενή».
Πηγή: www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο