Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Αστακός-Κατάρ-Βατοπαίδι: υπόγειες διασυνδέσεις καταγγέλλει ο καθηγητής Δημήτριος Παπανίκας.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτριος Παπανίκας, με επιστολή του στη βουλή (στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την Υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου) καταγγέλει πρόσωπα και καταστάσεις και αποκαλύπτει πολλά και σοβαρά για την εταιρεία RASSADEL , η οποία συμμετείχε στη Μονή Βατοπεδίου και ήδη συμμετέχει μέσω της Rosebud στις διεργασίες ανάθεσης του έργου της επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό.

Δημήτριος Γεωργίου Παπανίκας,
Ηρακλείτου 1, 13674 ΑΧΑΡΝΕΣ

Αχαρνές, 6 Οκτωβρίου 2010

Προς τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την Υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου,
Βουλευτή κ. Τσιρώνη Δημήτριο, Βουλή των Ελλήνων

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
σε σχέση με το αντικείμενο της υπό την προεδρία σας επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου θέτω υπ’ όψιν σας τα ακόλουθα στοιχεία:

1. Η εταιρεία Rosebud Energie Deutschland GmbH είναι μέλος της Κοινοπραξίας APPC - Astakos Power Plan Consortium, η οποία έχει αδειοδοτηθεί ήδη από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την κατασκευή του Θερμο-Hλεκτρικού Σταθμού Υγραερίου Αστακού (Θ.Η.Σ.Υ.Α. 1010 Μεγαβάτ) στο πλαίσιο της γνωστής καλούμενης ‘επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό’. Το θέμα είναι αρμοδιότητας του ΥΠΕΚΑ και έχει εκδοθεί ήδη αντίστοιχη Κ.Υ.Α .

2. Η ως άνω εταιρεία Rosebud είναι γνωστή στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής , τα οποία είναι κατά κύριο λόγο αρμόδια για το σχέδιο του Κατάρ.

3. Εταίρος της Rosebud σύμφωνα με το γερμανικό εμπορικό μητρώο είναι η εταιρεία της Μονής Βατοπεδίου RASSADEL (με έδρα την Κύπρο), η οποία είναι γνωστή από τη διερεύνηση των σχετικών κοινοβουλευτικών Εξεταστικών Επιτροπών αλλά και ευρύτερα από δημοσιεύματα και αναφορές βουλευτών στη Βουλή.

4. Είναι γνωστό από Κυβερνητικές ανακοινώσεις, ότι η προαναφερθείσα επένδυση του Κατάρ ανέρχεται σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ με ανάλογα μεγάλα οικονομικά οφέλη για τα μέλη της κοινοπραξίας και των εταίρων τους.

5. Με βάση τα παραπάνω στοιχεία αντίστοιχα μεγάλο οικονομικό όφελος θα έχει επίσης η εταιρεία της Μονής Βατοπεδίου RASSADEL , η οποία ήδη συμμετέχει μέσω της Rosebud στις διεργασίες ανάθεσης του έργου της επένδυσης του Κατάρ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τα συναρμόδια υπουργεία.

Με τιμή
Καθηγητής Dr.-Ing. Δ. Γ. Παπανίκας*
τ. καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Πολυτεχνική Σχολή
Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο