Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Προεκλογική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας, Νίκου Σολδάτου, στη Βόνιτσα.

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού γραφείου του συνδυασμού «Δημιουργία- Προοπτική» στη Βόνιτσα, το βράδυ της Κυριακής 10 Οκτωβρίου. Ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στους άξονες προτεραιότητας για το νέο διευρυμένο δήμο. Ακολουθεί η ομιλία του:

Κυρίες και κύριοι , Συνδημότισσες και Συνδημότες, Φίλες και Φίλοι!
Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για την σημερινή παρουσία σας εδώ σήμερα στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου!
Από εδώ σήμερα ξεκινάμε όλοι μαζί ένα αγώνα, για μια εκλογική αναμέτρηση,
σε μια διαδρομή που ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ θα τελειώσει ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ... ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ .
Είναι μια πρόκληση που με χαρά και ορμή επεδίωξα να την αντιμετωπίσω, κινούμενος αποκλειστικά από ένα και μοναδικό κίνητρο. Την αγάπη μου για τον τόπο που μεγάλωσα, που μεγαλώσαμε,
γιατί με πολλούς από εσάς πήγαμε στα ίδια σχολεία
με άλλους παίξαμε στις ίδιες γειτονιές,
με άλλους αποκτήσαμε επαγγελματικές εμπειρίες,
με κάποιους έχουμε συγγενικούς δεσμούς.
Ξεκινώντας λοιπόν από την αγάπη μου για τον τόπο μας και με διάθεση να προσφέρω, μπήκα σε αυτόν τον αγώνα, για τον τόπο που επιλέξαμε να ζούμε, να κάνουμε οικογένειες, για τον τόπο που επιλέξαμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας,
και είναι στο χέρι μας να γίνει ο τόπος που θα επιλέξουν να ζήσουν και να κάνουν οικογένειες και τα παιδιά μας!
Θα είναι μια αναμέτρηση που είμαστε υποχρεωμένοι να την κερδίσουμε. Και με την δική σας συμπαράσταση και συμμετοχή ΘΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ!

Φίλες και Φίλοι,
Η ριζική αλλαγή στον αυτοδιοικητικό χάρτη της Χώρας συνέπεια του «Καλλικράτη» είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία του νέου Δήμου μας. Ενός μεγάλου Δήμου που συνενώνει δημιουργικά τους πρώην Δήμους: Ανακτορίου, Μεδεώνος και Παλαίρου.
Ενός Δήμου με πασιφανή αναπτυξιακά χαρακτηριστικά, με έντονα συγκριτικά πλεονεκτήματα, ενός Δήμου με δυναμική και προοπτική.
Η μεταρρύθμιση αυτή αποτελεί δύσκολο εγχείρημα και γίνεται σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει την χειρότερη οικονομική και θεσμική κρίση από την μεταπολίτευση.
Καλούμαστε λοιπόν ως Δημότες του νέου Δήμου μας να αναλάβουμε την δημιουργική ευθύνη τόσο με την συμμετοχή όσο και με τις επιλογές μας στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Ευθύνη όχι απλά να αλλάξουμε το πολιτικό προσωπικό του Δήμου, αλλά να επιλέξουμε Συμπολίτες, που θα μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της πρωτόγνωρης αυτοδιοικητικής αλλαγής.
Καλούμαστε ως Δημότες του νέου Δήμου να εμπιστευθούμε στην Διοίκηση του νέου Δήμου ανθρώπους, που θα αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητες για απόκτηση καλύτερης συνοχής των τριών κοινωνιών, εξισορρόπησης πιθανών αδικιών και δημιουργία προϋποθέσεων για κοινή αναπτυξιακή γραμμή, λειτουργώντας συμπληρωματικά και σε καμία περίπτωση ανταγωνιστικά .
Η Κατούνα με την πλούσια γεωργοκτηνοτροφική δραστηριότητα, η Βόνιτσα με τα έντονα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα του αστικού κέντρου
και η Πάλαιρος με την παροχή υπηρεσιών τουρισμού, μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό πόλο ανάπτυξης, με συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα ζήλευαν άλλοι Καλλικρατικοί Δήμοι της Χώρας. Εμείς έχουμε την δύναμη τα ιδιαίτερα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά των τριών Δήμων αλλά και τις ιδιαίτερες ανάγκες τους να τα συνδυάσουμε χωρίς να τα αλλοιώσουμε, ώστε ο νέος Δήμος να αποκτήσει την δυναμική που απαιτείται στις προκλήσεις των καιρών.
Το μεγάλο ερώτημα και δίλλημα αυτών των εκλογών Φίλες και Φίλοι είναι ποιόν και σε ποιους θα εμπιστευτούμε στο τιμόνι του νέου Δήμου;

Το όνομα του εκλογικού μας συνδυασμού σας «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» σας είναι ήδη γνωστό.

«Δημιουργία-Προοπτική»
Γιατί το οφείλουμε στους νέους ανθρώπους, στη νεολαία μας, στους ανθρώπους της σύγχρονης αντίληψης, που αρνούνται να ενσωματωθούν στην απαρχαιωμένη σκέψη, που αρνούνται να ενσωματωθούν στους ανθρώπους του κατεστημένου!

«Δημιουργία-Προοπτική»
Το οφείλουμε απέναντι στη γυναίκα, σε κάθε γυναίκα του Δήμου, αλλά και στην εργαζόμενη μητέρα που προσπαθεί να συνδυάσει οικογένεια και δουλειά.

«Δημιουργία-Προοπτική»
Γιατί επιβάλλεται ο σεβασμός στον συνταξιούχο, στον απόμαχο, στον άνθρωπο που προσδοκά πιο εύκολες μέρες.

«Δημιουργία-Προοπτική»
Το οφείλουμε στις παραδόσεις και την ιστορικότητα αυτής της περιοχής, το οφείλουμε στους συμπολίτες μας των οικισμών και των χωριών, που αναζητούν συμμετοχή, δίκαιη αντιμετώπιση, ανάπτυξη, αξιοποίηση, βελτίωση της ζωής, σε κάθε οικισμό, σε κάθε χωριό, του Δήμου μας.

«Δημιουργία-Προοπτική»
Το οφείλουμε στις γενιές που θα έρθουν, γιατί σε αυτές πρέπει να παραδώσουμε ένα σύγχρονο Δήμο, ένα τόπο που θα αξίζει να ζει κάποιος στο μέλλον.

«Δημιουργία-Προοπτική»
Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, γιατί η κοινωνία πρέπει να εξελίσσεται !
Στο κάλεσμα που απευθύνουμε σήμερα, δεσμευόμαστε να υπηρετήσουμε όλους τους Συνδημότες μας με ΗΘΟΣ, ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ!
Χρειάζεται ένα σχέδιο πνοής για ένα σύγχρονο Δήμο.
Ένα σχέδιο που θα είναι καρπός μιας συμμετοχικής κοινωνίας που οφείλει να συμβάλλει με τις δικές της ιδέες στην οργάνωση ενός σύγχρονου Δήμου.
Οι συνεργάτες μου κι εγώ, πιστεύουμε απόλυτα ότι αυτός ο σχεδιασμός πρέπει να είναι μια συνεχής, ζωντανή προσπάθεια, που δεν θα τελειώσει στην συγγραφή ενός προγράμματος χωρίς αξία, και θα κλείσει τον κύκλο του στις 7 Νοεμβρίου, αλλά ένα πρόγραμμα που θα είναι ζωντανό δημιούργημα της κοινωνίας, που θα εκτιμά κάθε στιγμή τις ανάγκες και τις δυνατότητες των χωριών μας.
Ένα πρόγραμμα έργων και δράσεων που θα αποτυπώνει τη συνισταμένη της κοινής σκέψης της κοινωνίας μας.
Δεν θα αναφερθώ σήμερα λεπτομερώς στο πρόγραμμα Φίλες και Φίλοι.
Πολύ σύντομα θα έχετε την δυνατότητα να κρατάτε στα χέρια σας και να μελετήσετε αναλυτικά το προεκλογικό μας φυλλάδιο.
Ο προγραμματικός μας λόγος δεν συνιστά πεδίο πλειοδοσίας, αφού δεν φτάνει μόνο να θέλεις να κάνεις πράγματα πρέπει και να μπορείς.
Αντίθετα αποτελεί την προσέγγιση των λύσεων για τα προβλήματα, των προτάσεων αξιοποίησης για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες βελτίωσης, προόδου, ανάπτυξης και προοπτικής για το μέλλον.
Ο προγραμματικός μας λόγος πηγάζει από τη βαθιά γνώση όλων των δεδομένων του νέου Δήμου, των απαιτήσεων της μεταρρύθμισης και από την κατανόηση του σύγχρονου ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η αξιοποίηση του ορεινού όγκου της ενδοχώρας του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας με περιπατητικά μονοπάτια, με εγκατάσταση δράσεων εναλλακτικού τουρισμού μέσω του Προγράμματος Ανάπτυξης –ανασυγκρότησης του αγροτικού χώρου που είναι σε εξέλιξη, την μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων που θα προσφέρει η κατασκευή του φράγματος των Αχυρών και του αρδευτικού δικτύου στο οροπέδιο του Δήμου Μεδεώνος, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της παράκτιας ζώνης του Αμβρακικού και του Ιονίου, η δυναμική που θα δοθεί δια του προγράμματος ΑΝΑΣΑ στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην βελτίωση της επιχειρηματικότητας, αναμένεται να προσδώσουν ιδιαίτερη ανάπτυξη στην περιοχή.
Η ολοκλήρωση του διαδημοτικού αυτοκινητόδρομου Λευκάδα-Άκτιο-Αμβρακία, αναμένεται να μεγιστοποιήσει την δυναμική προσέλκυσης επισκεπτών αλλά και επενδυτών στην περιοχή.
Τα παραδείγματα της όμορης Λευκάδας και Πρέβεζας στην ανάπτυξη του πρωτογενούς, δευτερογενούς αλλά κυρίως του τριτογενούς τομέα , αποτελούν προσωπικό στοίχημα για την νέα δημοτική Αρχή που θα αναλάβει τις τύχες του νέου Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας από την 1η Ιανουαρίου.
Επιβάλλεται να συνεχίσουμε ότι είναι ωφέλιμο Φίλες και Φίλοι για την κοινωνία, αλλά είμαστε έτοιμοι να καταργήσουμε, να ανατρέψουμε όλα τα κακώς κείμενα της παρούσας διοίκησης του Δήμου.
Βασικοί άξονες προτεραιοτήτων μας, που τίθενται και σε δημόσιο διάλογο αφορούν:
1) Την συμμετοχή όλων στη διοίκηση του νέου Δήμου, με πρόσβαση στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση.
2) Την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής των κατοίκων και των τριών Δήμων.
3) Την βελτίωση της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.
4) Την αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης της περιοχής (αγροτικός-μεταποιητικός-τουριστικός τομέας)
5) Την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών οικοσυστημάτων της περιοχής.
6) Την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, εξοπλίζοντας το νέο Δήμο με βασικές υποδομές και βελτιώνοντας τις ήδη υπάρχουσες.
7) Την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς ως αυτοτελές τμήμα με ιδιαίτερη αντιμετώπιση.
8) Την βελτίωση του τρίπτυχου Παιδεία-Αθλητισμός –Απασχόληση

Φίλες και Φίλοι!
Με αίσθημα ευθύνης διαβεβαιώνω τα στελέχη, τα μέλη, τους φίλους , τους υποστηρικτές μας και όλη την τοπική μας κοινωνία ότι θα φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που με περιβάλλουν και θα αναλώσω όλες μου τις δυνάμεις για να υλοποιήσουμε όλοι μαζί τους ευγενικούς στόχους και το προεκλογικό πρόγραμμα του Συνδυασμού μας, το οποίο και δεσμεύομαι ότι θα αντανακλά τα οράματα και τις προσδοκίες όλων των Δημοτών του νέου Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, σε κάθε γωνιά του νέου Δήμου.
Εμείς έχουμε ξεκάθαρες προτάσεις για τον Δήμο, φιλόδοξο και ρεαλιστικό πρόγραμμα, συγκεκριμένους στόχους, καθαρούς στόχους, με σαφήνεια ιδεών, με ολοκληρωμένες αναπτυξιακές επιλογές!
Όπλο μας είναι οι ιδέες μας, η πείρα, η γνώση στην αυτοδιοικητική λειτουργία, το έργο, η διαδρομή και αποφασιστικότητά μας.
Οι Πολίτες θα δώσουν με την ψήφο τους την εντολή να συνεχίσουμε το έργο μας, για τι αποδείξαμε ότι είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας!
Αποδείξαμε ότι είμαστε η Δημοτική Αρχή ΟΛΩΝ!
Αποδείξαμε ότι σεβόμαστε τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και την υπηρετούμε ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και επίσης αντιμετωπίζουμε τους Δημότες με εντιμότητα , ήθος και αξιοπρέπεια!

Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου λειτουργικού δημοτικού μηχανισμού με φιλική διοίκηση, με απλές ευέλικτες διαφανείς διαδικασίες, με διάθεση ενημέρωσης και εξυπηρέτησης του δημότη, με ισότιμη μεταχείριση και αξιοκρατία με σωστή διαχείριση των οικονομικών πόρων και ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.
Συμπολίτισσες και Συμπολίτες
Φίλες και Φίλοι
Ας ανοίξουμε απόψε την αυλαία σε ένα δημιουργικό μέλλον. Ας κάνουμε μια επανεκκίνηση σε όλα τα επίπεδα. Προσδοκούμε διεξάγοντας έναν δημοκρατικό, μαχητικό, ειλικρινή και έντιμο αγώνα, να είμαστε η επόμενη δημοτική αρχή, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την ουσιαστική προσφορά στον τόπο μας κι όχι την κατάληψη της τοπικής εξουσίας.
Πρόθεσή μας είναι με τον αγώνα μας να αναδείξουμε ένα νέο ήθος στα τοπικά πράγματα, ένα νέο σύνολο αξιών και αρχών που θα εκφράσει τη δημοκρατία, την ισότητα και τη διαφάνεια, παντού.

Απόψε εδώ παρουσιάζουμε ουσιαστικά την ταυτότητα του συνδυασμού μας. Τις αρχές και τα πιστεύω μας. Τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που μοιραζόμαστε. Το όραμά μας για μια νέα αντίληψη και ένα νέο ήθος στα δημοτικά πράγματα του τόπου. Τις προτεραιότητές μας για ένα καλύτερο αύριο. Απόψε κάνουμε την αρχή για ένα νέο ξεκίνημα. Για ένα νέο Δήμο. Για μια Νέα Εποχή.
Εμείς Φίλες και Φίλοι
θέλουμε για τον τόπο μας το καλύτερο σήμερα και το ακόμα καλύτερο αύριο, για αυτόν τον τόπο που όλοι ονειρευόμαστε, για αυτόν τον τόπο που όλοι αγαπάμε θα δώσουμε την μάχη και θα την κερδίσουμε!
Σας ευχαριστώ όλους!
Όλοι μαζί για την Νίκη!
Πηγή: ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS
http://bonitsapress.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο