Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Η ερώτηση Αλ. Τσίπρα για τον Αστακό, θα συζητηθεί την Παρασκευή, στην ώρα του πρωθυπουργού.

Η ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό για τη ρυπογόνα επένδυση του Θερμοηλεκτρικού Σταθμού Υγραερίου στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, που καταργεί τη δρομολογημένη ήπια αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, θα συζητηθεί αυτή την Παρασκευή που επανέρχεται η ώρα του πρωθυπουργού.
Ως γνωστόν ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε προ ημερών ερώτηση στον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για τον Θερμοηλεκτρικό Σταθμό στον Αστακό.
Ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για επένδυση - πλήγμα για το περιβάλλον, που «έσπασε σκανδαλωδώς κάθε ρεκόρ ταχύτητας διαδικασιών αδειοδότησης υποδομών και έγκρισης περιβαλλοντικών όρων» και για έργο που αναιρεί την ήπια ανάπτυξη της περιοχής χωρίς να απαντά σε ζητήματα ουσιαστικής ανάπτυξης, ούτε σε καμία κοινωνική ανάγκη.
Αναφέρει επίσης πως προκαλεί ερωτήματα «το επιχειρηματικό παρελθόν του κ. Ιωάννη Αντωνιάδη Σπορίδη, εκπροσώπου της μιας εκ των εταιριών της κοινοπραξίας του Αστακού» και «η εμφάνιση του επικοινωνιολόγου κ. Γ. Σεφερτζή στην περιοχή ως υποστηρικτή του έργου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο