Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Έλαμψε η αθλήτρια του Τρίτωνα Αλεξάνδρα Καββαδά στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Wakeboard


Μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Ομάδας και του Αθλητικού Συλλόγου Αγρινίου Τρίτωνας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Wakeboard, που διεξήχθη στη Γαλλία, στις 26 – 31/8/2024.....

Η νεαρή αθλήτρια του Τρίτωνα, Αλεξάνδρα Καββαδά, που από την πρώτη της συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση έδειξε ότι έχει πολλά να προσφέρει, επιστρέφει στη χώρα μας με το ασημένιο μετάλλιο στις αποσκευές της.

Η Αλεξάνδρα Καββαδά, αθλήτρια του Αθλητικού Συλλόγου Αγρινίου Τρίτωνας, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, στην κατηγορία U14 Girls και τώρα ετοιμάζεται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στην Κίνα, με την οικονομική υποστήριξη του Τρίτωνα και μόνο αυτού.

Στην ίδια διοργάνωση η Μια Σαπουτζόγλου, αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, κατέκτησε την 4η θέση, στην κατηγορία Junior Women.

Επίσης, στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας συμμετείχε ακόμα στην κατηγορία Junior Men ο αθλητής Αλευράς Εμμανουήλ, του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης.

Όλοι οι αθλητές όλων των κατηγοριών συνέβαλλαν ώστε η Ελληνική Ομάδα να καταταγεί στην 6η θέση με 143,00 βαθμούς στην ομαδική βαθμολογία, στις 13 χώρες που συμμετείχαν.

Με έδρα την Δογρή Παραβόλας του Δήμου Αγρινίου, ο Τρίτων έχει από συστάσεώς του, το 2012, επιδοθεί σε μια συστηματική προσπάθεια προβολής της ευρύτερης περιοχής, με διοργανώσεις και δράσεις που προάγουν τον αθλητισμό και αναπτύσσουν νέα δημιουργικά πεδία όχι μόνο για τη νέα γενιά, αλλά συνολικά για τον τόπο μας, όπως τα πανελλήνια κύπελα TRIXONIAN και τα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Σκοπός του Τρίτωνα είναι η συστηματική καλλιέργεια και η ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών του για τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες, η ανάδειξη, η ανάπτυξη και η προβολή του μοναδικού φυσικού τοπίου της Λίμνης Τριχωνίδας και της ευρύτερης περιοχής και η ανάπτυξη αγάπης, ενδιαφέροντος και ενασχόλησης με τον αθλητισμό ατόμων όλων των ηλικιών.

Οι επιτυχίες, ιδιαίτερα στο Θαλασσίου Σκι και στο Wakeboard, ακόμη και σε διεθνές επίπεδο, είναι πολλές και σημαντικές. Ο σύλλογος προωθεί επίσης το Τρίαθλο, την Τοξοβολία, την Κωπηλασία, την Αναρρίχηση.

Παρά τις σημαντικές διακρίσεις, ακόμη και σε παγκόσμιες διοργανώσεις και παρά τα διαδοχικά μετάλλια σε διεθνείς αγώνες, ο Τρίτων για τον Δήμο Αγρινίου παραμένει μάλλον ανύπαρκτος….


Ο εκ των ιδρυτών και πρόεδρος του Τρίτωνα, Κώστας Πιστιόλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι πραγματικά περήφανος για την Αλεξάνδρα και για όλους τους αθλητές μας. Ο Σύλλογος και εγώ προσωπικά ως πρόεδρος θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, προκειμένου αυτά τα παιδιά να φτάσουν στην κορυφή, διότι το αξίζουν και το δικαιούνται. Ελπίζω να αναγνωρίσουν όλοι τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε στον Τρίτωνα και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, συμβάλλοντας με το θεσμικό τους ρόλο στην ανάδειξη του ναυταθλητισμού και των μεγάλων αξιών της περιοχής μας. Χρωστάμε σε αυτά τα παιδιά και οφείλουμε να τα στηρίξουμε. Όχι να τα τιμωρούμε».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο