Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Μεσολογγίου της Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

 


Από την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024 ξεκίνησαν οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, με έδρα την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.....

Η Σχολή στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Διεύθυνση: Γ. Χονδρού και Κανατά – Τηλ. 6972 206514 και 6986 168492 – E-mail. sbm.mes-imaa@hotmail.com).

Λειτουργεί με τμήματα βυζαντινής μουσικής και παραδοσιακών μουσικών οργάνων (ούτι, κιθάρα, μπουζούκι, παραδοσιακά κρουστά, κλαρίνο).

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιούνται καθημερινά στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως «Φάρος Ορθοδοξίας» στην Πλατεία Κέννεντυ (Τηλ. επικοινωνίας 26310 26549).

 

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας

  της  Ιεράς  Μητροπόλεως

 

 

Εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Αγρινίου

της Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

 

Από την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024 ξεκίνησαν οι εγγραφές στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Αγρινίου «Δαυίδ ο Ψαλμωδός» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, η οποία είναι αναγνωρισμένη από το Κράτος.

Τα μαθήματα παραδίδονται από καταξιωμένους και έμπειρους διπλωματούχους μουσικοδιδασκάλους στο κτήριο της Σχολής, επί της οδού Αγίας Τριάδος 2 (πλησίον του Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Αγρινίου), καθώς και στα Παραρτήματα της Σχολής στο Θέρμο, στην Αμφιλοχία, στο Καινούργιο, στην Παντάνασσα και στο Παναιτώλιο.

 

Το Πρόγραμμα Σπουδών περιλαμβάνει:

·         Θεωρία και Πράξη της Βυζαντινής Μουσικής

·         Μετρική

·         Τυπικό

·         Ιστορία της Εκκλησιαστικής μουσικής

·         Υμνολογία

·         Λειτουργική

·         Απαγγελία Αναγνωσμάτων

·         Συμμετοχή σε χορωδιακά σύνολα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής

·         Συμμετοχή σε ακολουθίες που διοργανώνει η Σχολή

·         Συμμετοχή σε εκδηλώσεις και συναυλίες

·         Συμμετοχή σε ψαλτικό χορό

·         Επιμορφωτικά σεμινάρια.

·         Διδασκαλία παραδοσιακών μουσικών οργάνων

·         Ερμηνεία/Εκτέλεση παραδοσιακών δημοτικών τραγουδιών

 

Επίσης λειτουργεί Τμήμα Πρακτικής Ψαλτικής (διετούς φοιτήσεως)

 

Οι Εγγραφές θα γίνονται από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου κάθε απόγευμα, ώρες 6:30’ – 8:30’ στη διεύθυνση της Σχολής (Τηλ. Επικοινωνίας:  26410 31083).

Τα μαθήματα για τους παλαιούς σπουδαστές θα αρχίσουν τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024 και για τους νέους σπουδαστές την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024.

Ο Αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, θα πραγματοποιηθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό, την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 6:30’ στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου.

 

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας

  της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο