Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Παραδοχή ήττας για την Κυβέρνηση μέσω Κομισιόν: “Δεν φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία για την ακρίβεια στο ρεύμα !”



Τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση επιμένει να ρίχνει το φταίξιμο για τις ανεξέλεγκτες τιμές στους λογαριασμούς ενέργειας στον πόλεμο στην Ουκρανία, αγνοώντας τη δική της αποτυχία να ελέγξει τα ενεργειακά καρτέλ..... Μας διαβεβαίωναν ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα έριχνε τις τιμές λόγω ανταγωνισμού. Ότι τα χρωματιστά τιμολόγια θα έφερναν ελάφρυνση. Ότι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) θα μείωναν τα κόστη. Τίποτα από αυτά δεν συνέβη.

Αντιθέτως, βλέπουμε το παράλογο: η κυβέρνηση αναγκάζεται να επιδοτεί τους υπέρογκους λογαριασμούς για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, λογαριασμούς που, όπως υποστήριζε, θα έπεφταν από τον «ανταγωνισμό». Και κάθε φορά που υψωνόταν φωνή αντίδρασης για την έλλειψη ελέγχου στις τιμές, η απάντηση ήταν πάντα η ίδια: “Φταίει ο πόλεμος”. Το αφήγημα αυτό κατέρρευσε οριστικά.

Η Κομισιόν, μέσω της κα. Φον Ντερ Λάιεν, ξεκαθαρίζει πλέον πως η επίδραση του πολέμου στις τιμές είναι ελάχιστη. Οι αυξημένες τιμές του καλοκαιριού είναι αποτέλεσμα των εγχώριων προβλημάτων, όχι των εξωτερικών παραγόντων που επικαλείται η κυβέρνηση.

Άρα, η ακρίβεια δεν είναι “εισαγόμενη”. Η ανικανότητα, ή μάλλον η σκόπιμη επιλογή της κυβέρνησης να μην ελέγχει την αγορά και τα καρτέλ, ευθύνεται για την εκτίναξη των τιμών. Όσο συνεχίζουν να ρίχνουν την ευθύνη αλλού, τόσο περισσότερο εκτίθενται.

Είναι ώρα να αναγνωριστεί η αλήθεια πίσω από την ακρίβεια στην ενέργεια. Είναι ώρα οι πολίτες να επιστρέψουν το λογαριασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο