Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, έγιναν τα εγκαίνια του Μουσείου Αλιείας Αιτωλικού.

 
Τμήμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Πολ. & Μορφ. Συλλόγου "Το Αιτωλικό"

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, έγιναν τα εγκαίνια του Μουσείου Αλιείας Αιτωλικού......

Μια από τις επιμέρους σημαντικές παρουσιάσεις στα πλαίσια των εκγαινίων - ήταν η "Υδρόβια ζωή της Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού" από το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μας και υπεύθυνου του Τμήμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Πολ. & Μορφ. Συλλόγου "Το Αιτωλικό"

κ. Λάμπρου Χαρέλου.

Ο Σύλλογός μας, πρόσφερε ως ευγενική Δωρεά,

στο Μουσείο Αλιείας του Αιτωλικού το συγκεκριμένο πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό από τον βυθό της λιμνοθάλασσας του Αιτωλικού,που πλέον εκτίθενται μόνιμα στον χώρο του.

Όλες οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στην βόρεια πλευρά της λιμνοθάλασσας ( κανάλι). Στις φωτογραφίες εκτός την πλούσια ιχθυοπανίδα καταγράφεται και η χλωρίδα της λιμνοθάλασσας, η σημαντική αποικία των ιπποκάμπων καθώς και κάποια γαστερόποδα - δεκάποδα.

Στην βιντεοθήκη του μουσείου προσφέρθηκε επίσης το αντίστοιχο οπτικοακουστικό υλικό, με όλα τα ψάρια καθώς και τους ιππόκαμπους με πλάνα κατά την διάρκεια καταδύσεων που πραγματοποιήθηκαν από τον κ. Χαρέλο, στην Λιμνοθάλασσά μας, έτσι ώστε όλοι οι επισκέπτες του Μουσείου, να έχουν μια εικόνα της πλούσιας ζωής του σημαντικού υδροβιότοπου της περιοχής μας! Συνεχίζουμε με θέληση και ενθουσιασμό, ώστε να αναδειχθεί και να προστατευθεί το μοναδικό φυσικό περιβάλλον του τόπου μας!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο