Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Αγρίνιο: Η «εξαφάνιση» μαθητή πυροδότησε το επεισόδιο σε βάρος διευθύντριας Γυμνασίου - Η εκδοχή του πατέρα


Πληροφορίες για το τι πυροδότησε το επεισόδιο σε Γυμνάσιο του Αγρινίου σε βάρος διευθύντριας αλλά και την εκδοχή του πατέρα που κατηγορείται γι΄αυτό, έχει στη διάθεσή του το sinidisi.gr.....

Αίσθηση έχει προκαλέσει στη σχολική κοινότητα του Αγρινίου η είδηση ότι πατέρας μαθητή φέρεται να επιτέθηκε σε διευθύντρια σχολείου πετώντας της μπουκάλι με νερό και προκαλώντας φθορές, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το επεισόδιο εκτυλίχθηκε σε Γυμνάσιο της πόλης. Mαθητής αποχώρησε, όπως και όλα τα παιδιά του Τμήματός του, εξαιτίας «κενού» την τελευταία διδακτική ώρα αλλά στην περίπτωσή του φαίνεται ότι οι γονείς του δεν το γνώριζαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όταν μετέβησαν στο σχολείο να τον παραλάβουν, να μην τον βρίσκουν. Για το λόγο αυτό φέρεται να ζήτησαν τη συνδρομή της Αστυνομίας και στις αναζητήσεις συμμετείχαν δικυκλιστές της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Η κατάσταση φαίνεται ότι βγήκε εκτός ελέγχου και με βάσει την ανακοίνωση της Αστυνομίας σημειώθηκε επεισόδιο σε βάρος της διευθύντριας, όταν ο γονέας του ανήλικου μετέβη στο γραφείο της εκπαιδευτικού για να ζητήσει εξηγήσεις.

Πάντως, πηγές τουsinidisi.gr αναφέρουν ότι σε περίπτωση κενής διδακτικής ώρας και αλλαγής (έκτακτης ή μη) για το χρόνο αποχώρησης των παιδιών από το σχολικό συγκρότημα, οι γονείς λαμβάνουν μήνυμα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο προκειμένου να είναι ενημερωμένοι και να τροποποιήσουν σχετικά το πρόγραμμά τους.


Διαφορετική η εκδοχή του πατέρα


Η εκδοχή του πατέρα που φέρεται να απείλησε και να βιαιοπράγησε είναι εντελώς διαφορετική από την ανακοίνωση της Αστυνομίας.


Ο γονιός λοιπόν του μικρού μαθητή που επικοινώνησε με το sinidisi.gr υποστηρίζει ότι το παιδί του  επρόκειτο να σχολάσει στις 13.15 αλλά το σχολείο έστειλε μια ειδοποίηση ότι πρόκειται να σχολάσει στις 12.25 λόγω κενού στο πρόγραμμα.


"Δεν είδε το e-mail ούτε η σύζυγός μου που ήταν στη δουλειά, ούτε κι εγώ που κάνω χειρωνακτική εργασία και βλέπω το κινητό μου ελάχιστα μέσα στην μέρα", επισημαίνει ο γονιός, που τονίζει ότι μετέβη στο σχολείο πριν το κανονικό σχόλασμα κι εκεί δεν είδε το παιδί του. Όπως αναφέρει, εκ των υστέρων, έμαθε ότι το παιδί πήγε μαζί με έναν φίλο του στην γιαγιά εκείνου.

"Πανικοβλήθηκα κι άρχισα να ρωτάω άλλα παιδιά που είναι ο μικρός. Μάλιστα, ήρθε μαζί μου και η κυρία στο κυλικείο γιατί με γνωρίζει. Όταν είδα να έχουν φύγει όλα τα άλλα παιδιά, ανέβηκα στο γραφείο της διευθύντριας και τη ρώτησα που είναι το παιδί. Μου απάντησε ότι ειδοποίησαν και ότι δεν έχει άλλη ευθύνη και αν θέλω να κάνω μήνυση! Καταλαβαίνετε πώς ένιωσα, της απάντησα ότι εγώ δεν κάνω μηνύσεις, έχω ένα παιδί μόνο και αν πάθει κάτι, τότε η ίδια κάηκε. Δεν το αρνούμαι, δεν ξέρω κατά πόσο είναι αυτό απειλή, εγώ πάντως προσπαθούσα να μην χάσω τον έλεγχο γιατί είχα τεράστιο στρες", εξηγεί.


Σύμφωνα με τον πατέρα, ο ίδιος δεν εκσφενδόνισε μπουκάλι και δεν έσπασε τίποτε πάνω σε γραφείο, όπως γράφτηκε. "Από την τρομάρα της η διευθύντρια, διότι όντως φώναζα κι έκανα χειρονομίες, καλούσε σε βοήθεια και της έπεσε το μπουκάλι. Μου είπε με απαξιωτικό τρόπο να περάσω έξω από τον χώρο και την ρώτησα από που να περάσω, από το σπίτι της; Αυτά δεν τα αρνούμαι κι έγιναν όλα σε κατάσταση πανικού που με είχε καταλάβει", συμπληρώνει ο γονιός.


Σημειώνεται τέλος  ότι το sinidisi.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει με τη διευθύντρια του σχολείου για να καταγράψει τη δική της άποψη σχετικά με το συμβάν αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν. 

sinidisi


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο