Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Μίλτος Ζαμπάρας: Η περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης δεν θα περάσει


Συνάντηση πραγματοποίησε ο βουλευτής και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μ. Ζαμπάρας με το προεδρείο της Β΄ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας....... 

Στην συνάντηση συζητήθηκαν οι αντιδράσεις που έχει δημιουργήσει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις τμημάτων, οι οποίες θα οδηγήσουν σε ανατροπή προγραμμάτων, μετακινήσεις εκπαιδευτικών και περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. 

Τα τμήματα θα αποτελούνται από 27 και 28 μαθητές, κόντρα σε κάθε παιδαγωγική λογική και οι εκπαιδευτικοί θα αναγκάζονται να μετακινούνται σε πολλά και διαφορετικά σχολεία για να καλύψουν το ωράριο τους.

Ο Μίλτος Ζαμπάρας δήλωσε : «Μαζί με την ΕΛΜΕ διεκδικούμε μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, να διατηρηθούν όλα τα τμήματα ώστε να μπορούν οι μαθητές να επιλέγουν την κατεύθυνση ή την ειδικότητα που επιθυμούν, να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ που δεν συμπεριλαμβάνονται στην τελευταία απόφαση του ΥΠΑΙΘΑ και να παραμένουν ανοιχτά για εγγραφές και τον Σεπτέμβριο. 

Η νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου για πλήρη απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και ενίσχυσης της ιδιωτικής δεν θα περάσει.» 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο