Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Αναφορά του Βουλευτή Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, στη Βουλή για τις ζημιές στις καλλιέργειες από τον ανεξέλεγκτο πληθυσμό αγριογούρουνων


Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, σχετικά με τις σοβαρές ζημιές που προκαλούν τα αγριογούρουνα στις καλλιέργειες, διαβιβάζοντας σχετική επιστολή του Αγροτικού Οινοποιητικού και Ελαιουργικού Συνδέσμου Λευκάδας «ΤΑΟΛ».....

Ο Βουλευτής στην αναφορά του επισημαίνει ότι ο πληθυσμός των αγριογούρουνων στο νησί της Λευκάδας ολοένα αυξάνεται ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα να αποτελούν πρόβλημα όχι μόνο για τον αγροτικό τομέα, αλλά γενικότερα για την ασφάλεια των πολιτών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις ζημιές που έχουν προκαλέσει τα αγριογούρουνα στις καλλιέργειες σταφυλιού, κηπευτικών, ελιάς, αλλά και στις διάσημες, μοναδικές φακές Εγκλουβής, χαρακτηρίζοντας τις καταστροφές «τεράστιες». Τόνισε μάλιστα ότι, σε συνδυασμό με την κλιματική κρίση που τα τελευταία χρόνια έχει εντείνει τα φαινόμενα ανομβρίας, απειλείται πλέον συνολικά η βιωσιμότητα του αγροτικού τομέα στη Λευκάδα.

Μετέφερε τέλος το αίτημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού να ενταχθούν οι καταστροφές από αγριογούρουνα στον ασφαλιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ ώστε στη συνέχεια να καταγραφούν οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι αγρότες, καλώντας τον Υπουργό να το εξετάσει θετικά.

 

Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς μπορείτε να δείτε εδώ

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο