Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Στο Εφετείο η υπόθεση για τα 1200 κιλά κοκαΐνης στον Αστακό – «Να αναγνωριστούν ελαφρυντικά ζήτησε η εισαγγελέας»


Πέφτει η αυλαία σε μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις κατάσχεσης ναρκωτικών στη χώρα, αυτή της μεταφοράς 1200 κιλών κοκαΐνη από την Καραϊβική στον Αστακό.....

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν τον Ιανουάριο του 2020 στον Αστακό και για την υπόθεση κατηγορούνται 12 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων υπήκοοι Αλβανίας, έναν υπήκοο Μαρόκου και έναν Έλληνα.

Το καλοκαίρι του 2021 για την υπόθεση κάθισαν στο εδώλιο για να δικαστούν συνολικά 13 άτομα, σε μια δίκη που ολοκληρώθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με προστατευόμενους μάρτυρες.

Ανάμεσα στους πέντε καταδικασθέντες σε ισόβια δεσμά, είναι και ένας 42χρονος σήμερα Αλβανός ποινικός, που το 2010 είχε πρωταγωνιστήσει σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στο Βύρωνα κατά τη διάρκεια της οποίας ένας πολίτης είχε χάσει τη ζωή του. Στους υπόλοιπους 8 κατηγορούμενους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από 12 έως 18 χρόνια.

Τα ναρκωτικά είχαν φορτωθεί σε ιστιοπλοϊκό σκάφος με επωνυμία Barracuda Seven, στο εξωτικό νησιωτικό κρατίδιο του Αγίου Βικεντίου στην Καραϊβική και εντοπίστηκαν σε σπίτι στον Αστακό όπου είχαν μεταβεί για να τα παραλάβουν οι εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, στην επιχείρηση μεταφοράς είχαν διεισδύσει και συμμετείχαν δύο μυστικοί αστυνομικοί με κωδικές ονομασίες «Τριάντης» και «Στρατιάς».

Στη δίκη εξετάστηκαν ως προστατευόμενοι μάρτυρες κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης. Η κατάθεσή τους έγινε με ηλεκτρονικά μέσα από ειδικό δωμάτιο στο τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Ασφάλειας.

Να αναγνωριστούν «ελαφρυντικά» ζήτησε η εισαγγελέας του Εφετείου

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ η εισαγγελέας έκανε δεκτά τα αιτήματα των διωκόμενων προκειμένου να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Αυτή η εξέλιξη όπως τονίζεται ανοίγει το δρόμο για να «σπάσουν» οι ποινές της ισόβιας κάθειρξης που έχουν επιβληθεί σε ορισμένους.

agriniopress

1 σχόλιο:

  1. Ποια δημοτική αρχή είχε το ξηρομερο το 2020?
    Ή αρχή είναι το ήμισυ του παντός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο