Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024


Σχεδόν έχει ολοκληρωθεί το συμβατικό αντικείμενο του έργου αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού και επέκτασης των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας.....

Πλέον, απομένει να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας κατόπιν των απαραίτητων ενεργειών που πρέπει να γίνουν από πλευράς Δήμου.


Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του PrevezaNews, ο Δήμος Πρέβεζας θα πρέπει να βρει προσωπικό για να λειτουργήσουν τα Ιαματικά, μεταξύ των οποίων οι θέσεις αφορούν σε γιατρό, λουτρονόμο ειδικότητα ιδιαίτερα δύσκολη καθώς και αισθητικό) και επιπλέον τα 17 δικαιολογητικά που απαιτούνται έτσι ώστε ο Δήμος να λάβει το σήμα πιστοποίησης συν 85 χιλιάδες ευρώ που αφορούν σε εξοπλισμό.


Τα παραπάνω θα πρέπει να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν από την διαχειριστική του προγράμματος ο Δήμος Πρέβεζας θα πρέπει να λειτουργήσει τα Ιαματικά Λουτρά μέχρι τα τέλη Απριλίου του 2025.


Επιπλέον, στη συνάντηση με την διαχειριστική αναφέρθηκε πως για την πρώτη πενταετία τα Ιαματικά θα κληθεί να τα λειτουργήσει ο Δήμος Πρέβεζας και έπειτα θα δοθεί το δικαίωμα για παραχώρηση σε ιδιώτη (αν εφόσον το επιθυμεί ο Δήμος)


Από την άλλη, ο Περιφερειάρχης κος Καχριμάνης, έχει αναφέρει στην Περιφερειακή Επιτροπή πως θα υπάρξει “παράθυρο” έτσι ώστε η λειτουργία να γίνει με Κοινοπραξία μεταξύ Δήμου και Ιδιώτη, επιπλέον είχε διαβεβαιώσει ότι το Υπουργείο θα βρει τον τρόπο και θα δώσει την λύση..

Φορέας υλοποίησης του έργου των Ιαματικών, μέσω προγράμματος interreg, είναι η Περιφέρεια Ηπείρου και υπεύθυνος για τη λειτουργία ο Δήμος Πρέβεζας.


Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24/7/2024 ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος αναφορικά με την συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Τουρισμού για τις Ιαματικές Πηγές είχε αναφέρει “Πως θα πρέπει να δούμε το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τις ιαματικές πηγές, την διαχείρισή τους έτσι ώστε να κάνουμε πιο εύκολη την πρόσβαση σε όσους θέλουν να έχουν τις υπηρεσίες αυτές (γιατρός, λουτρονόμος και ειδικότητες που δύσκολα τις βρίσκεις) με λίγα λόγια το Υπουργείο Τουρισμού είναι αυτό που καθορίζει το νομοθετικό πλαίσιο και την λειτουργία των Ιαματικών Πηγών καθώς επίσης εμπλέκεται και το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΠΥ” και είχε επισημάνει πως το νομοθετικό πλαίσιο χρειάζεται αλλαγή ως προς την κατεύθυνση της γρήγορης λειτουργίας και της ανεύρεσης προσωπικού”. Τέλος η προσπάθεια μας θα είναι να λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο είχε δηλώσει ο Δήμαρχος Πρέβεζας.

prevezanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο