Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Εκτός τόπου και χρόνου!! -ΑΠΟΨΗ.



Του Θοδωρή Γιάνναρου

Απ’ ότι ακούγεται, κλείδωσε η στρατηγική και η πορεία που θα ακολουθήσει μετά τις ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος οδηγεί την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας σε άλλες θάλασσες, με νέο καράβι, έχοντας αναπαλαιώσει ένα παλιό, ηλικίας άνω των 70-80 ετών, που αρμένιζε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1970 και μετά άδοξα παροπλίστηκε και έμεινε στα αζήτητα…

Η απόφαση που έλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι για μια ακόμα μεγαλύτερη στροφή προς το κέντρο και όχι προς στα δεξιά όπως ζητούν πολλοί και απαιτούν οι καιροί! Έχει αποφασίσει να διαλύσει τη δομή της παράταξης και να εξαϋλώνει ότι και όσους τη θυμίζουν… κάνοντας κοπτοραπτική! Στο στόχαστρο δε, έχει βάλει όσους θυμίζουν τις εποχές εκείνες, που η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας μεσουρανούσε και ενέπνεε τους πολίτες!

Τελικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όλοι αυτοί οι ανεπαρκείς κόλακες που τον περιτριγυρίζουν, μάλλον προσαρμόζουν αυτά που του εισηγούνται, σε αυτά που ο δόλιος θα ήθελε και εύχεται ν’ ακούσει! Διαπιστώθηκε λοιπόν από τις αναλύσεις αυτών των απίθανων τύπων του Μαξίμου… ότι η πλειοψηφία αυτών που δεν ψήφισε αυτή τη φορά την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και της γύρισε την πλάτη, αλλά την είχε ψηφίσει το 2023  -εκείνο το ένα εκατομμύριο ψηφοφόρων που απείχαν, ήταν από το χώρο…  του Κέντρου. Κάπου αυτό ήθελε να ακούσει ο πρωθυπουργός, ώστε να προχωρήσει με τα σχέδιά που έχει κατά νου  -την παλινόρθωση δηλαδή του κέντρου, που κάποτε είχε καταστρέψει η οικογένειά του, μέσω του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την άλλη, διαλύει κάθε συνεκτικό ιστό εντός της Νέας Δημοκρατίας και έμμεσα ή άμεσα εξορίζει κάθε παραδοσιακό ΝεοΔημοκράτη! Όπως στα διαλυτήρια πλοίων, η συγκεκριμένη οικογένεια έχει εξειδικευτεί στην διάλυση και την καταστροφή  -μέσω προδοσίας, μεγάλων πολιτικών παρατάξεων!

Όντας πονηρός ο πρωθυπουργός μας, η απόφαση του δεν είναι να κινηθεί σε πιο συντηρητικές ατζέντες, αλλά για τα μάτια των συντηρητικών ψηφοφόρων θέλει να δείξει πως δεν την απεμπολεί, γεγονός όμως που είναι πέρα για πέρα ψευδές!

Δεν ήταν ελαφρών βαρών οι ευρωεκλογές, κύριε Μητσοτάκη…  ό,τι κι αν ψελλίσεις. Ο συνδυασμός των χρωμάτων που προέκυψαν από τις κάλπες θα επηρεάσει τα χρώματα της καθημερινότητάς των πολιτών, αλλά και τις αποφάσεις που θα πάρουν οι παραδοσιακοί ΝεοΔημοκράτες για την επόμενη μέρα, που μόνο φιλική προς εσένα δεν θα είναι! Ανακάλυψες νέο αφήγημα αμέσως μετά τις ευρωεκλογές   -μια εκλογική ονειροπαγίδα για αφελείς, κατασκευασμένη με υλικά επικοινωνίας, που εμφανίστηκε για να κρύψει και όχι για να αποκαλύψει… μόνο που οι πολίτες  -ειδικά οι συντηρητικοί, δεν είναι τόσο ανόητοι, όσο εσύ θα ήθελες να πιστεύεις αγαπητέ Κυριάκο!

Οι ΝεοΔημοκράτες βλέποντας να καταστρέφεται το σήμερα της παράταξης και να υποθηκεύεται το αύριο, σίγουρα δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια και θα αντιδράσουν προκαλώντας σοκ στους επίδοξους μεταλλάκτες της παράταξης και τον αρχηγό τους!

Οι λύσεις που διαφαίνονται είναι δύο:

-Είτε θα κινηθούν για να πάρουν πίσω την παράταξη, σώζοντάς την από την καταστροφή.
-Είτε με έναν άξιο και εγνωσμένης αξίας επικεφαλής, θα δημιουργήσουν τη νέα παράταξη δίπλα στην Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη, αλλά με σαφή κατεύθυνση προς τα δεξιά και στην οποία θα προσχωρήσει μεγάλο μέρος υπουργών,  βουλευτών, στελεχών και οπαδών της παράταξης που πλέον, ουδεμία σχέση ή σύνδεση έχει με το ένδοξο παρελθόν της!

Τελικά και όπως φαίνεται, το διαμέρισμα του Κέντρου θα έχει τρεις ενοίκους, που θα μαλώνουν σχετικά με το ποιος θα ελέγχει το σαλόνι, ποιος τους βοηθητικούς χώρους και ποιος τους χώρους…  υγιεινής! Και οι τρεις τους, Ανδρουλάκης Κασσελάκης και Μητσοτάκης, εκτός από κοινό τόπο καταγωγής, έχουν και κοινές στοχεύσεις, κοινές ονειρώξεις και ψαρεύουν στην ίδια θάλασσα, με τον Μητσοτάκη να είναι όμως πιο ενεργητικός και πιο ωμός! Ήδη έχει κλέψει αρκετά βαριά ονόματα από το ΠΑΣΟΚ και ας μην ξεχνάμε, πως αν ο Κασσελάκης δεν είχε εντοπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, πιθανότατα θα ήταν δίπλα στον Μητσοτάκη…  υπουργός του!

Παρατηρούμε πως έχουν πολλά κοινά οι τρεις τους και όπως διαφαίνεται θα συνεργαστούν στενά πριν διαλυθούν, έχοντας απέναντί τους ένα κοινό φόβητρο! Την νέα ενισχυμένη Πατριωτική Παράταξη που δημιουργείται… και που σίγουρα δεν θα ανήκει στο σαθρό Κέντρο, αλλά στις ρίζες της!

Οψόμεθα…

* Ο κ. Θοδωρής Γιάνναρος είναι Μοριακός Βιολόγος-Γενετιστής  

 capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο