Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Φωτογραφική τεκμηρίωση της προόδου του έργου του βιολογικού Βάρνακα, Κανδήλας και Μύτικα. Από την απένταξη και το χάσιμο 4.187.173,49 € το 2015 από τα ταμεία του Δήμου, στην υλοποίηση του έργου πνοής για την περιοχή σήμερα.

 

Προχωρά απρόσκοπτα το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του Δήμου Ξηρομέρου και μιλάμε για τον βιολογικό καθαρισμό Βάρνακα, Κανδήλας και Μύτικα συνολικού προϋπολογισμού 12.475.520 € χωρίς ΦΠΑ.......
Σήμερα σας παρουσιάζουμε φωτογραφική τεκμηρίωση της προόδου εργασιών, κάτι που θα το κάνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι στον Βάρνακα ολοκληρώθηκε ένα πολύ μεγάλο τμήμα του έργου και τώρα οι εργασίες θα επικεντρωθούν στην κεντρική μονάδα συγκέντρωσης και επεξεργασίας των λυμάτων στο αγροτεμάχιο στο ''Πλατανάκι'', μιας και η δημοτική αρχή ζήτησε το έργο να έχει τέτοιο προγραμματισμό ώστε να μπει μετά το πέρας της καλοκαιρινής σαιζόν στους οικισμούς Κανδήλας και Μύτικα, για να μην έχουμε όχληση αυτή την περίοδο που ο πληθυσμός έχει αυξηθεί και τρέχει η τουριστική σαιζόν για τους επαγγελματίες.
Φυσικά κανένας δεν ξεχνά ότι τον Ιανουάριο του 2015, είχαμε απένταξη του βιολογικού καθαρισμού του Μύτικα, που είχε ενταχθεί τον Ιούνιο του 2012 στο ΕΣΠΑ, επί δημοτικής αρχής κ. Πυθαγόρα Σαμαρά και με πολύ δουλειά και προσπάθεια από τον τότε Αντιδήμαρχο Αλυζίας κ. Σπύρο Λύτρα, με προϋπολογισμό 4.187.173,49 € (δείτε εδώ).
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο της απένταξης, με το Δήμο Ξηρομέρου να χάνει ένα τεράστιο εξασφαλισμένο ποσό για ένα απαραίτητο έργο, που αν δεν γινόταν αυτή η απένταξη τότε, μετά από 11 χρόνια από το 2012, πιθανόν να μιλάγαμε σήμερα για ένα έργο σε λειτουργία.
Γι αυτή την απώλεια ενός τεράστιου ποσού από τα ταμεία του Δήμου, κανείς και ποτέ δεν μπήκε στο κόπο να εξηγήσει κάτι. Πλήρης αφωνία.
Να το ξαναπούμε για να το κατανοήσετε.... ΧΑΘΗΚΑΝ 4.187.173,49 € ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΕΝΤΑΞΗ!
Το μεγάλο έργο σήμερα έχει ξεκινήσει, ανήκει στους δημότες και όπως μαθαίνουμε από συμπατριώτες μας προχωρά και ευχόμαστε όλα να πάνε καλά για το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό έργο στην Δ.Ε Αλυζίας, το βιολογικό Βάρνακα, Κανδήλας και Μύτικα.
Να ολοκληρωθεί εντός των συμβατικών του προθεσμιών, με τήρηση της μελέτης του και με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης και να παραδοθεί προς χρήση σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της Δ.Ε Αλυζίας, προς βελτίωση της ποιότητας ζωής, της τουριστικής ανάπτυξης και κυρίως του περιβάλλοντος.














mytikaspress

2 σχόλια:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο