Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Έγκριση προμήθειας F-35 από την Επιτροπή της Βουλής όπου προέδρευσε ο Θ.Καββαδά.


 Ιστορική ημέρα για την Ελλάδα: Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής η προμήθεια 20 F-35 της Πολεμικής Αεροπορίας.
Στην συνεδρίαση προέδρευσε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς.

Σε μία ιστορικής σημασίας συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής είχε την τιμή να προεδρεύσει ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, κατά την οποία εγκρίθηκε η προμήθεια 20 νέων, υπερσύγχρονων αεροσκαφών F-35.

Την Επιτροπή ενημέρωσαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Δένδιας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός κ. Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος κ. Δημήτριος Ε. Κατάρας, και ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος κ. Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ενώ τοποθετήθηκαν και οι εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα. 



Η ενεργοποίηση του προγράμματος για τα F-35 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, μαζί με ακόμη 3 προγράμματα που αφορούν το Πολεμικό Ναυτικό, με σημαντικότερη την έναρξη διερεύνησης της συμμετοχής της Ελλάδας στο πρόγραμμα ναυπήγησης της νέας γενιάς φρεγατών Constellation, με σκοπό να προστεθούν μελλοντικά στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού.
Η έγκριση του προγράμματος για τα F-35 είναι το επιστέγασμα της ιστορικής συμφωνίας που πέτυχε η Ελλάδα με τις ΗΠΑ, και μία τεράστια διπλωματική, πολιτική και αμυντική νίκη της Κυβέρνησης και της Ελλάδας, καθώς η προμήθεια των 20 F-35 θα δώσει νέες, μοναδικές δυνατότητες στα φτερά της Πολεμικής μας Αεροπορίας.



1 σχόλιο:

  1. Οι άνθρωποι πεθαίνουν σε ράντζα, η επαρχία στεγάζει για γιατρούς κ υγεία κι αυτοί αγοράζουν f 35 να είναι οι μέρες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο