Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Χριστίνα Σταρακά: Ακόμη ένας νεκρός σε εργατικό ατύχημα στο Αγρίνιο - Η λίστα θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων δεν έχει τελειωμό.


      Η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Χριστίνα Σταρακά από κοινού με τον βουλευτή Βοιωτίας και Υπεύθυνο ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Μουλκιώτη άσκησαν άμεση κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τα Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Ανάπτυξης,  με κατάθεση ερώτησης για ένα ακόμη εργατικό δυστύχημα, το οποίο σημειώθηκε την Τρίτη 25 Ιουνίου σε εργοτάξιο παρασκευής πίσσας  στην Λεπενού, στο Αγρίνιο, όπου ένας 53χρονος φερόμενος ως  χειριστής μηχανήματος παραγωγής πίσσας, ένεκα έκρηξης του μηχανήματος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βρήκε φρικτό θάνατο.

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ύπαρξη εύφλεκτης ύλης στο εργοτάξιο προκάλεσαν εκτεταμένη φωτιά και εκρήξεις με έντονους μαύρους καπνούς, για την κατάσβεση της οποίας επιχείρησε  μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Λόγω της εκτεταμένης φωτιάς φέρεται να εντοπίστηκαν ακόμη δύο τραυματίες.

 

Οι βουλευτές ζητούν αφ΄ενός ενδελεχή διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος και αφ΄ ετέρου της εν γένει σύννομης λειτουργίας του εργοστασίου. Επισημαίνουν ότι ο κατάλογος των εργατικών δυστυχημάτων συνεχώς και  αυξάνεται, με ένταση της συχνότητάς τους, εξαιτίας  παρατηρούμενων  σοβαρών ελλείψεων σε μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και της έλλειψης απαιτούμενων ελέγχων και προϋποθέσεων ασφαλούς λειτουργίας των εγκαταστάσεων και εργασίας των απασχολουμένων σε αυτά.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η Χριστίνα Σταρακά δήλωσε: «Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού εργάτη καθώς και τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Ο θάνατος του άτυχου εργαζομένου ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των εργατών που χάνουν τη ζωή τους στους χώρους δουλειάς και ο οποίος τα τελευταία χρόνια αυξάνεται δραματικά. Είναι επιτακτικό να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλα τα επίπεδα. Είναι επιτακτικό να ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία όλων των εργαζόμενων και ιδιαίτερα στους χώρους εργασίας όπου οι συνθήκες είναι πλέον αντίξοες και επικίνδυνες. Οι ευθύνες της κυβέρνησης, των αρμόδιων Υπουργείων και αρχών είναι τεράστιες, καθώς οφείλουν να εντατικοποιήσουν και να αυστηροποιήσουν τους ελέγχους, ώστε η λίστα με τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας επιτέλους να κλείσει».

 

 

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ερώτηση εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο