Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Έτσι πάρθηκε η απόφαση για καύσιμα 679.724,60 € στο Δήμο Ξηρομέρου. Οι όμορφοι Δήμοι όμορφα χρεώνονται.


Απόστολος Ν Πανταζής: Έτσι πάρθηκε η απόφαση για καύσιμα 679.724,60 € στο Δήμο Ξηρομέρου. Οι όμορφοι Δήμοι όμορφα χρεώνονται.
 
    Μετά τη συνειδητή αφωνία της δημοτικής αρχής Ξηρομέρου, για την προμήθεια και λειτουργία των λεωφορείων που πλέον έχει στην διάθεση του ο Δήμος Ξηρομέρου. Με κάνει να πιστεύω ότι η έλλειψη προετοιμασίας και οργάνωσης, είναι αυτό το οποίο πραγματικά συμβαίνει, παρά τις "επικοινωνιακού" τύπου δημοσιεύσεις και δικαιολογίες.  (Δείτε εδώ τη σχετική δημοσίευση)

Σήμερα θα ήθελα να μεταφέρω προς τους δημότες του Δήμου Ξηρομέρου μία ακόμη προκλητική απόφαση, αυτή τη φορά, της Δημοτικής Επιτροπής. ....

Η Δημοτική Επιτροπή προχώρησε στην έγκριση της 13/2024 μελέτης του Δήμου Ξηρομέρου για την προμήθεια καυσίμων και Λιπαντικών για τις ανάγκες του Δήμου για δυο(2) έτη, συνολικού ύψους 679.724,60 €.
Συγκεκριμένα σε Τακτική Συνεδρίαση της στο Δημοτικό Κατάστημα Αστακού την 14 Ιουνίου 2024, με θέμα Έγκριση της 13/2024 μελέτης του Δήμου Ξηρομέρου περι "Προμήθεια καυσίμων και Λιπαντικών για τις ανάγκες του Δήμου για δυο(2) έτη", η Δημοτική Επιτροπή δέχτηκε το θέμα ως ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ.
Σύμφωνα με τη μελέτη του Δήμου Ξηρομέρου η προμήθεια υγρών καυσίμων (πετρελαίου θέρμανσης, πετρελαίου κίνησης, βενζίνης αμόλυβδης) και λιπαντικών, που απαιτούνται για την κίνηση και συντήρηση των οχημάτων και μηχανημάτων έργου, τη θέρμανση των δημοτικών κτιρίων, τη λειτουργία μηχανημάτων πρασίνου καθώς και όλων γενικά των αναγκών του Δήμου Ξηρομέρου, για δύο έτη. θα κοστίσει στα ταμεία του Δήμου το ποσό των 679.724,60 €.
Το παραπάνω ποσό κατά την εκτίμησή μου, αποτελεί ένα μεγάλο ποσό, καθώς όπως μπορεί εύκολα να υπολογίσει κανείς διαιρώντας το προκύπτει  28.322 ευρώ το μήνα!!!!!!
Σε αυτό το σημείο θέλω να αναφέρω μερικά πράγματα προς ενημέρωση των δημοτών τα οποία θεωρούμε απαραίτητα. Στο έγγραφο της απόφασης δεν αναγράφεται κάτι σχετικά με τις τοποθετήσεις των μελών της Δημοτικής επιτροπής στην οποία πρόεδρος ήταν ο κ. Τριανταφυλλάκης και μέλη οι κ. Πολύζος, κ. Γερόλυμος, κ. Μάντζαρης και ο κ. Φλωρόπουλος.
Η εισήγηση του Προέδρου της επιτροπής αναφέρει η 13/2024 μελέτη του Δήμου Ξηρομέρου αφορά την προμήθεια υγρών καυσίμων (πετρελαίου θέρμανσης, πετρελαίου κίνησης, βενζίνης αμόλυβδης) και λιπαντικών, που απαιτούνται για την κίνηση και συντήρηση των οχημάτων και μηχανημάτων έργου, τη θέρμανση των δημοτικών κτιρίων, τη λειτουργία μηχανημάτων πρασίνου καθώς και όλων γενικά των αναγκών του Δήμου Ξηρομέρου, για δύο έτη.
Η σύναψη σύμβασης εκτέλεσης της προμήθειας θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από το Ν.4782/2021, μετά από τη διεξαγωγή Ηλεκτρονικού Διεθνή Ανοικτού Διαγωνισμού για την «Προμήθεια καυσίμων & λιπαντικών για τις ανάγκες του Δήμου για δύο (2) έτη» , με κριτήριο κατακύρωσης :
·        Για τα καύσιμα: την πλέον συμφέρουσα οικονομική προσφορά με βάση τιμή που προκύπτει από το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί τοις % στη νόμιμα διαμορφούμενη κάθε φορά μέση τιμή λιανικής πώλησης του είδους την ημέρα παράδοσης. Η τιμή λιανικής πώλησης είναι αυτή που αναγράφεται στο Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (http://www.fuelprices.gr/CheckPrices) για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.
Ειδικά για τα καύσιμα γίνονται δεκτές προσφορές και με αρνητικό ποσοστό έκπτωσης χωρίς αυτό να υπερβαίνει το 5%. (άρθρο 63 Ν.4257/2014).
·        Για τα λιπαντικά: την πλέον συμφέρουσα οικονομική προσφορά με βάση μόνο την τιμή (χαμηλότερη τιμή) και συγκεκριμένα τη χαμηλότερη προσφορά για το σύνολο των ειδών. 
Θέλω επίσης να σχολιάσω, ενώ γίνεται αναφορά για τα λεωφορεία πολύ στα κοινωνικά δίκτυα, για τη λειτουργία τους επίσημα δεν λέει κανείς κουβέντα, ούτε λέξη, γεγονός που μου κινεί την εντύπωση.
Επίσης από τους αυλικούς που παρουσιάζουν τις απόψεις και παρέχουν-προσέχουν το μηχανισμό πληροφόρησης πάλι υπάρχει το κακό παρελθόν με τα χρέη, για πεταμένα χρήματα, για οικονομική διαχείριση χωρίς λογική, εγώ σας απευθύνω το εξής ερώτημα η κίνηση και τα λιπαντικά των οχημάτων, διαιρώντας όλες τις ημέρες του μήνα, είναι 28.322 ευρώ, και αυτό όπως είπα διαιρώντας όλες τις ημέρες χωρίς να εξαιρώ καμία από τις αργίες, και είναι ποσό το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου, αποτελεί την οικονομική διαχείριση με λογική της δημοτικής αρχής;
Με αυτή την οικονομική διαχείριση σας ενημερώνω ότι το καράβι εδώ και πολύ καιρό έχει πάρει λάθος ρότα, τα έξοδα που γίνονται είναι πολλά με απευθείας ανάθεσης και κατεπείγουσες διαδικασίες.
Σας τα επισημαίνω ώστε η άγνοια να μην δικαιολογείται και ο κάθε ένας από όσους συναποφασίζουν να φέρει και αυτός αντικειμενικά βαρύτατες ευθύνες για την πορεία του Δήμου Ξηρομέρου.
 
Απόστολος Ν Πανταζής

38 σχόλια:

  1. Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ . ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ . ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΙΣΤΟΛΙ ΕΙΣΑΙ

      Διαγραφή
    2. ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ

      Διαγραφή
    3. Ανάλογα με την μάσα.....

      Διαγραφή
    4. για αυτο εδο και τοσα χονια κανις δεν εχει ευθινη μονο η υπηρεσια και η επιτροπί παραλαβις

      Διαγραφή
    5. τα χαλασμενα μηχανιματα μετραν και αυτα

      Διαγραφή
    6. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες φτιάχνουν πάντα τις όποιες μελέτες , σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές και τις οδηγίες που δίνονται από τη δημοτική αρχή , αγαπητέ 5.20μ.μ . Μην εκτίθεσαι τόσο ! Και ορθώς πράττουν οι υπηρεσίες , γιατί είναι υποχρεωμένες να υλοποιούν τις πολιτικές που εγκρίθηκαν από τον λαό.

      Διαγραφή
  2. Χα χα χα
    Ασχετοσυνη φουλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην αλυζια ηταν η μεγαλη κλοπη καυσιμων αλλα εβαζαν αλλα χρεωνε κ αορατα αυτοκινητα εβαζαν δηθεν πετρελαιο..ε κυριε αντιδημαρχε εργων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχα πιες Καννενα τσάι με γάλα να σου φύγει η κάψα και η εμπάθεια

      Διαγραφή
    2. 5:30 πονάτε και θα πονατε για χρόνια

      Διαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευτυχώς υπάρχει και αυτός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πες του να τα δωσουν σε ξαδελφο και αυτοι
    Ρε τι ακουμε απο δαυτους
    Χασανε το ταμειο και λωλαθηκανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο. ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΔΕΝ ΡΟΚΑΝΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εδω πριν χρονια εκοψαν απευθειας αναθεση στο βενζιναδικο της αλυζιας εικονικα κ δεν εβαλαν ποτε πετρελαιο σε κανενα αμαξι του δημου επι γαλουνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΜΑΛ..ΚΙΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΟΥΝΗ ΜΗ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ

      Διαγραφή
  10. Αλλους πηρανε χαμπαρι ξυπνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ώρε ωρε ώρε βγήκαν τα παπαγαλάκια του τριανταφυλλακη παρασόλισαν με δημοσυετυτα πανταζη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο αντιδημαρχος παρασολσε πιαστηκε με την γιδα στη πλατη

      Διαγραφή
    2. 5:53 το ποοος παρα σωλήνα το ειδαμε το 2019 και το 2023

      Διαγραφή
  12. Αυτά είναι!!!! Έτσι ακριβώς!!!!!
    1)Προεκλογικά…. ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ.

    2)Μετεκλογικά…… ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΙ ΑΠΕΥΕΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ.

    3)Τελικά…. ΣΑΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΞΑΝΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΝΕΑ ΨΕΜΑΤΑ!!!


    Αποτέλεσμα: ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΟΥΤΣΕΝΑ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΓΡΙΟ ΑΜΑΞΙ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!!

    Και μετά λ;;; ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ….Visa & Master card ρόδα τσάντα και κοπάνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είναι τακτική να δηλώνουν κίνηση οχημάτων και με μπετονια να κινούν τα καύσιμα κατά πόσο τα καύσιμα πηγαίνουν στα οχήματα αυτό είναι ένα θαύμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και που είσαι ακόμα…. Ρε ποιον μου θυμίζει ρε ποιον μου θυμίζει ρε ποιον μου θυμίζει……..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι πραγματικά λυπηρό όλο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κόψε αβερτα Τόλια ξέρεις εσύ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λοιπόν... Ο Δημαρχαρας μάς και η παρέα του μάς διαφήμιζε στα μίντια τα 3 φορτηγά αυτοκίνητα που πηρε απο τον δημο Βόνιτσας και ο κυριος Γαλουνησ τα ειχε αφήσει εκεί. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΣ ΤΡΙΑ ΦΟΡΤΗΓΆ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΟΔΗΓΟΊ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΤΕ ΦΥΤΕΊΕΣ ΑΣΤΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΊΘΕΤΟ. ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ:
    1ΑΣΠΡΟΓΙΑΛΗ ΙΔΙΌΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΆΖΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΝΏ ΤΑ ΜΗΧΑΝΉΜΑΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΆΘΟΝΤΑΙ.
    2 ΙΔΙΟΤΗΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΆ ΨΗΛΗΣ ΑΜΜΟΥ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΌ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΩΜΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΗ Ο ΔΉΜΟΣ.
    3 ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΕ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΗ Ο ΔΉΜΟΣ ΜΕ ΜΗΔΑΜΗΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΩΜΟΣ ΕΠΈΛΕΞΕ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΊΑΣ ΑΝΑΘΈΣΕΙΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΝΕΒΕΊ ΤΟ ΣΧΌΛΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Απαράδεκτοι.καύσιμα απευθείας ανάθεση χωρίς διαγωνισμό.μάλιστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ευτυχώς το καράβι που βούλιαζε αλλαξε χέρια το 2019 .
    και δεν γυρνάει πίσω σε αριβίστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. τι ταπα του χώσε ο Γερόλυμος πάλι . τον πάει γαζί απο τος εκλογές με τα στοιχεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τα αυτοκίνητα δουλεύουν με καύσιμα υγραέριο η ηλιακή ενέργεια δεν το χεις πάρει χαμάρι πως το πετρέλαιο είναι στα ύψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κατσε να δεις τι θα παθει ο πολυζος των μισων ερων απο της καταγγελιες γαλουνη για τα εργα τα αχρηστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. από ποιόν; τον γαλούνη; χαχαχαχαχα. συνερθετε και μαζευτειτε. θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε . γραψτο

      Διαγραφή
  23. Ανταλλάσσουν ραβασάκια σαν ερωτευμένοι άμα ήταν τίποτα επιλήψιμο θα πηγαίναν νομικά στα δικαστήρια έχει γεμίσει το διαδίκτυο από αντικλήσεις πολιτικών δημάρχον να αντιδημάρχων και αντιπολίτευσης δηλαδή τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου βαρέθηκε ο κόσμος για αυτό η αποχή θα πιάσει ταβάνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο