Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Λευκάδα: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση υπογειοποίησης του ηλεκτρικού δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή της Ιεράς Μονής Φανερωμένης.




       Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση υπογειοποίησης του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, από τη διασταύρωση της επαρχιακής οδού Λευκάδας – Τσουκαλάδων με το δημοτικό δρόμο Απόλπαινας, στη θέση «Πέτρινο», έως και τη βόρεια είσοδο της Ιεράς Μονής Φανερωμένης, ενώ αποξηλώθηκαν όλα τα εναέρια δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης στην εν λόγω περιοχή.

Στη δεύτερη φάση του έργου, το οποίο θα συνεχιστεί μετά το πέρας της θερινής περιόδου, προβλέπεται η συνέχιση αποξήλωσης του εναέριου δικτύου εντός της δασικής έκτασης του κάμπου της Λευκάδας και η υπογειοποίηση και αναβάθμιση του δικτύου μέσης τάσης στην ίδια περιοχή. 
Το έργο, που θα ολοκληρωθεί εντός του 2024, υλοποιείται με χρηματοδότηση 513.863 Ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, και, εκτός από την υπογειοποίηση δικτύου συνολικού μήκους 3 χιλιομέτρων, προβλέπει επίσης την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποσταθμών (μετασχηματιστών). Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζονται τα χρόνια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση οικιών και επιχειρήσεων στις περιοχές Αγίας Μαρίνας, Αγίου Ιωάννη και Φρυνίου. Επισημαίνεται ότι πρόκειται για το πρώτο έργο που ξεκίνησε να υλοποιείται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης σε όλη την περιοχή αρμοδιότητας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Άρτας του ΔΕΔΔΗΕ.
Εντός του 2024 θα υλοποιηθεί και η υπογειοποίηση και αποξήλωση του εναερίου δικτύου μέσης τάσης που ηλεκτροδοτεί τον Άγιο Νικήτα, μήκους 6 χιλιομέτρων, από τα Πευκούλια μέχρι τον Άγιο Νικήτα, με προϋπολογισμό 750.000 Ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο