Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Διοικητικά πρόστιμα σε Αγρίνιο και Βόνιτσα από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.

 


    Στην επιβολή διοικητικών προστίμων για διάφορες παραβάσεις στον τομέα του εμπορίου προχώρησε η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας σε σούπερ μάρκετ, αλλά και σε εταιρία διακίνησης πετρελαιοειδών.
Ειδικότερα, επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 7000 ευρώ σε επιχείρηση Πετρελαιοειδών, καθώς σε έλεγχο που διενεργήθηκε από υπαλλήλους του Τμήματος Εμπορίου Μεσολογγίου σε όχημα μεταφοράς ναυτιλιακών καυσίμων επί της Ιόνιας Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε σφράγιση των κρίσιμων μετρολογικών σημείων της αντλίας και του συστήματος μέτρησης ποσότητας καυσίμων, όπως επίσης δεν υπήρχε φάκελος τεκμηρίωσης αντλιών υγρών καυσίμων.

Εξάλλου, επιβλήθηκε πρόστιμο 2000 ευρώ σε επιχείρηση Σούπερ Μάρκετ στο Αγρίνιο,  διότι κατά τον έλεγχο που διενήργησαν υπάλληλοι του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου στις 23/04/2024 διαπιστώθηκε η διάθεση είκοσι δύο συσκευασιών γαρίδας κατεψυγμένης ενώ είχε παρέλθει η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας.
Επιπροσθέτως, επιβλήθηκε πρόστιμο 1000 ευρώ σε επιχείρηση Σούπερ Μάρκετ στο Αγρίνιο,  διότι κατά τον έλεγχο που διενήργησαν υπάλληλοι του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου στις 24/04/2024 διαπιστώθηκε μη αναγραφή τιμής πώλησης ανά μονάδα μέτρησης  της ποσότητας σε ένα κωδικό προϊόντος.
Επίσης, επέβαλε πρόστιμο 2000 ευρώ σε άλλη επιχείρηση Σούπερ Μάρκετ στη Βόνιτσα, διότι κατά τον έλεγχο που διενήργησαν υπάλληλοι του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου στις 29/04/2024 διαπιστώθηκε η διάθεση χταποδιού Μεξικού πλοκάμι, κατεψυγμένου, με περασμένη χρονολογία ελάχιστης διατηρησιμότητας.
Οι έλεγχοι για την τήρηση κανόνων διακίνησης και εμπορίας προϊόντων, όπως και ρύθμισης της αγοράς συνεχίζονται σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο