Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Δημόσιες επενδύσεις: Ποιά έργα και ποσά χρήματα παίρνει ο Δήμος Ξηρομέρου.


    Το 2024 υλοποιείται ίσως το μεγαλύτερο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων(Π.Δ.Ε.) των τελευταίων 14 ετών. Με την απόφαση(Δείτε εδώ) του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης εγκρίνει την ένταξη στο ΠΔΕ 2024 έργων ύψους 835.274.471 ευρώ.

Ανάμεσα στα έργα αυτά, ο Δήμος Ξηρομέρου έχει επιλεγεί σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα, 




 

 Να υπενθυμίσουμε ότι το Μάιο σε συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης είχαν αναφερθεί στους νέους κανόνες για επιτάχυνση των δημοσίων επενδύσεων και ταχύτερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων. 

Σύμφωνα με το σχέδιο οι ρυθμίσεις αποσκοπούν στην επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων, που χρηματοδοτούνται από εθνικούς ή/ και ευρωπαϊκούς πόρους και κατ’ επέκταση στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη απορρόφηση των κονδυλίων, στον καλύτερο προγραμματισμό των έργων, στην έγκαιρη διασφάλιση της χρηματοδότησής τους και την περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας. 

Σημειώνεται επίσης ότι για πρώτη φορά, συστήνεται μηχανισμός για τη διασφάλιση της απαιτούμενης συντήρησης των έργων, όπως επίσης και ξεχωριστός λογαριασμός χρηματοδότησης έργων για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

 Δείτε εδώ την απόφαση.

2 σχόλια:

  1. Ψίχουλα ψηλά λιανά πού λέγαν οι παλιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο