Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Οι καφέ κάδοι δεν ξεκίνησαν καλά…


       Οι καφέ κάδοι, οι οποίοι προορίζονται για την συλλογή βιοαποβλήτων, τοποθετήθηκαν στον Δήμο Μεσολογγίου, όμως φαίνεται ότι υπάρχουν προβλήματα.

Πολίτες εντόπισαν καφέ κάδους με όλα τα είδη σκουπιδιών στο εσωτερικό τους και όχι μόνο οργανικά απόβλητα. Μάλιστα έγιναν και σχετικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες που μαρτυρούν την κατάσταση.

Μάλλον δεν υπάρχει η απαιτούμενη ενημέρωση προς τους πολίτες και αυτό είναι κάτι που πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί. Η Δημοτική Αρχή έκανε μια πρώτη ενημέρωση όπου προσκεκλημένοι ήταν ειδικοί που μίλησαν σχετικά όμως αφενός η εκδήλωση αυτή δεν είχε συμμετοχή και αφετέρου δεν είναι αρκετή για να φθάσει η πληροφορία και στο τελευταίο νοικοκυριό.

Μια τυπική ενημερωτική εκδήλωση δεν είναι αρκετή και πρέπει να γίνει μια μεγάλη καμπάνια ώστε ο κόσμος να ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Δυστυχώς στο Μεσολόγγι παρατηρείται ότι οι πολίτες δεν τηρούν τους κανόνες ανακύκλωσης ούτε στους μπλε κάδους, παρόλο που όλοι πλέον γνωρίζουν ποια είναι τα υλικά που πρέπει να τοποθετούν σε αυτούς.

aixmi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο