Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Φρέντι Μπελέρη: Αμετάβλητη η πρωτόδικη απόφαση, αυτή είναι η απόφαση του Εφετείου Τιράνων.


      Καταδικαστική για τον Φρέντι Μπελέρη είναι η απόφαση επί της έφεσης που εξέδωσε πριν από λόγο το δικαστήριο των Τιράνων. Άφησαν αμετάβλητη την πρωτόδικη απόφαση. Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και ευρωβουλευτής της ΝΔ θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο και υπάρχουν ήδη αντιδράσεις ύστερα από αυτή την απόφαση.

«Η απόφαση του Εφετείου ήταν αναμενόμενη, καθώς οι πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις σε βάρος μου είχαν σχεδιαστεί σε κάθε βήμα από τον ίδιο τον Αλβανό πρωθυπουργό» τόνισε σε ανακοίνωσή του μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο εκλεγμένος Ευρωβουλευτής της ΝΔ.

«Ένα πράγμα ωστόσο είναι βέβαιο: η παρωδία δικαιοσύνης με μάρτυρα κατηγορίας που ομολόγησε ότι πληρώθηκε από την αλβανική αστυνομία για να ψευδομαρτυρήσει, μια δικαστίνα που έχει απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα λόγω πλαστογραφίας εγγράφων και μια διορισμένη και όχι κληρωθείσα πρόεδρο του Εφετείου, δεν τελειώνει εδώ. Έχω ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου και είμαι βέβαιος ότι εκεί θα αποδοθεί η δικαιοσύνη που δεν αποδόθηκε από το καθεστώς Ράμα. Με την καταδίκη μου, ο Έντι Ράμα πέτυχε το στόχο του να μην αναλάβω καθήκοντα ως εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας, έτσι ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει τα σχέδια του και να υφαρπάξει τις περιουσίες των Ελλήνων της περιοχής. Δυστυχώς όμως για εκείνον και ευτυχώς για τον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, η παρουσία μου στην Ευρωβουλή – χάρη στην αποφασιστικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη στήριξη του ελληνικού λαού – εγγυάται ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου θα συνεχιστεί. Όσοι έτρεφαν αυταπάτες ότι ο Ράμα θα φερθεί ως ηγέτης χώρας που θέλει να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και όχι ως ένας ακόμα αυταρχικός ηγέτης, διαψεύστηκαν.

Σε ό,τι με αφορά η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Όπως δεν κάμφθηκα τους τελευταίους 14 μήνες, έτσι δεν θα καμφθώ ούτε τώρα, τους 3-4 μήνες που απέμειναν. Το πρόβλημα από εδώ και μπρος θα το έχει ο Έντι Ράμα, όχι εγώ.

Στο τέλος, το φως πάντα κερδίζει το σκοτάδι».

Ο Φρέντι Mπελέρης θα μείνει στη φυλακή μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου. Οι αλβανικές αρχές και η αλβανική δικαιοσύνη τού στερεί το δικαίωμα να παίρνει μέρος στις συσκέψεις και τις συνεδριάσεις που θα γίνουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσα στον Ιούλιο.

Ωστόσο, υπήρξαν αντιδράσεις αρχικά από τον γιο του κ. Μπελέρη, Πέτρο, που δήλωσε ότι ο γολγοθάς σήμερα επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο. Ο Πέτρος μίλησε για απόφαση ντροπής και δίκη παρωδία.

Μετά από την ανακοίνωση της απόφασης, σε δήλωση προχώρησε την Ελληνίδα Πρέσβης στα Τίρανα, την κα Κωνσταντίνα Καμίτση, η οποία μεταξύ άλλων δήλωσε ότι με τη σημερινή απόφαση ολοκληρώθηκε η δικαστική υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου από την αλβανική δικαιοσύνη. Δυστυχώς πολλές πτυχές της υπόθεσης αφήνουν πολλά ερωτήματα για την αντικειμενικότητα της διαδικασίας, όπως η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας, η δυνατότητα να ορκιστεί δήμαρχος, η παρατεταμένη προφυλάκιση και η υπερβολική ποινή σε σχέση με το υποτιθέμενο έγκλημα, ένα έγκλημα που κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας τα στοιχεία, οι μάρτυρες, όλα αυτά που κατέθεσαν και έλαβαν γνώση και οι δικαστές αλλά και οι συνήγοροι υπεράσπισης, δεν έπεισαν κανέναν ότι έχει συντελεστεί αυτό το αδίκημα.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος 

πηγή: ertnews.gr

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟ ΡΑΜΑ ΟΣΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ. ΝΑ ΑΚΟΥΣΗΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΕΡΜΑ ΣΕ ΑΔΕΙΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.ΟΥΤΕ 24 ΩΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΗ ΠΡΩΘΥΟΥΡΓΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο