Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Ο νέος δρόμος των 16 km που ενώνει τη Λευκάδα – Παραδίδεται τέλος του 2024


 Σημαντική είναι η πρόοδος στο νέο οδικό έργο σύνδεσης με τη Λευκάδα. Μέχρι το τέλος του 2024, ο οδικός άξονας θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως.

Όσοι μετακινηθούν προς Λευκάδα τις επόμενες ημέρες, θα αντικρίσουν έναν νέο δρόμο στην είσοδο του δημοφιλούς νησιού. Το οδικό κομμάτι από το Κάστρο της Αγίας Μαύρας μέχρι τον Άγιο Αντώνιο, στον οδικό άξονα Βόνιτσα-Λευκάδα, έχει ήδη παραδοθεί στην κυκλοφορία και μέχρι το τέλος του 2024 θα ολοκληρωθεί πλήρως ο νέος οδικός άξονας, κάνοντας πιο εύκολες και γρήγορες τις μετακινήσεις προς το νησί.


Ουσιαστικά, πρόκειται για δύο τμήματα: Άκτιος-Άγιος Νικόλαος και Βόνιτσα-Λευκάδα, τα οποία μετατρέπονται σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με 1 λωρίδα ανά κατεύθυνση και νέα υψηλών προδιαγραφών άσφαλτο.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, επισκέφθηκε την οδική σύνδεση της Λευκάδας με τον άξονα Άκτιο-Δυτικό Άξονα και επιθεώρησε τις εργασίες. Όπως δήλωσε τα έργα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και το χρονοδιάγραμμα παράδοσης θα τηρηθεί.


Τι περιλαμβάνει η νέα σύνδεση με τη Λευκάδα

Με την ολοκλήρωση του έργου στο τέλος της χρονιάς, η οδική σύνδεση της Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο – Δυτικός Άξονας, θα πραγματοποιείται μέσω δύο νέων οδικών τμημάτων:

    Του τμήματος Βόνιτσας – Λευκάδας, μήκους περίπου 16 χιλιομέτρων.
    Του τμήματος Άκτιου – Αγίου Νικολάου, μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων.

Η κατασκευή του τμήματος Άκτιο – Άγιος Νικόλαος έχει ήδη παραδοθεί και μέσω αυτού του δρόμου πραγματοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων. Έτσι, παρέχεται η δυνατότητα εκτέλεσης εργασιών στο τμήμα Βόνιτσα – Άγιος Νικόλαος απρόσκοπτα, καθόσον α υλοποιούνται εργασίες χωρίς την ταυτόχρονη κυκλοφορία οχημάτων, όπως είπε ο κύριος Σταϊκούρας.


Τα νέα οδικά τμήματα αντικαθιστούν ή βελτιώνουν ήδη υπάρχοντα τμήματα:

    Τμήμα Α (Βόνιτσα – Λευκάδα): Η αρχή των έργων βρίσκεται στη χ.θ. 0+475. Μέχρι τη χ.θ. 6+400το έργο αναπτύσσεται στον διάδρομο της υπάρχουσας οδού. Στη συνέχεια η χάραξη παρακάμπτει τον οικισμό του Αγίου Νικολάου μέχρι τη χ.θ. 9+900 ακολουθώντας νέα χάραξη. Από εκεί το έργο αναπτύσσεται ξανά στον διάδρομο της υπάρχουσας οδού μέχρι το τέλος του βελτιώνοντάς τη, περί τη χ.θ. 16+400, στην περιοχή του κάστρου της Αγίας Μαύρας.



    Τμήμα Β (Άκτιο – Άγιος Νικόλαος): Η αρχή των έργων του τμήματος αυτού βρίσκεται στη χ.θ. 0+375. Μέχρι τη χ.θ. 2+400 προβλέπεται νέα οδός. Στη συνέχεια η χάραξη χρησιμοποιεί τον διάδρομο του υφιστάμενου δρόμου, ωστόσο περισσότερο τον αντικαθιστά παρά τον βελτιώνει μέχρι τη χ.θ. 4+700. Από εκεί προβλέπεται ξανά νέα χάραξη μέχρι να συνδεθεί με τον κλάδο Βόνιτσα – Λευκάδα, περί τη χ.θ. 5+300.

Το οδικό έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ.

Πηγή:  gocar.gr

1 σχόλιο:

  1. Σύγχρονος δρόμος με μια λωρίδα ανα κατεύθυνση δεν υπάρχει πουθενά στο κόσμο! Τεράστια ποσά δαπανήθηκαν για να έχουμε μια από τα ίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο