Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στο «περίμενε» για το νέο ΤΕΒΑ χιλιάδες δικαιούχοι στην Αιτωλοακαρνανία


Στην αναμονή βρίσκονται χιλιάδες δικαιούχοι ΤΕΒΑ στην Αιτωλοακαρνανία, καθότι μέσα στους πρώτους μήνες του 2024 δεν έχει γίνει ακόμη κάποια διανομή.....

Εδώ και μήνες οι δικαιούχοι αναμένουν ενημέρωση αναφορικά με το πότε θα προμηθευτούν όσα δικαιούνται, εκφράζοντας ανησυχία για το γεγονός ότι ο χρόνος περνά και δεν έχουν κάποια ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι.

Σε κάθε περίπτωση, γίνεται λόγος για ανθρώπους και οικογένειες που δίνουν μάχη για την επιβίωση τους και που βιώνουν ακραία φτώχεια. Το να μην λαμβάνουν για μήνες τρόφιμα τους δημιουργεί ασφαλώς τεράστιο ζήτημα ενώ θα πρέπει να… οπλιστούν με υπομονή μέχρι να ξεκινήσουν ξανά οι διανομές προϊόντων.


Όπως έγινε γνωστό προ ημερών συνολικό ποσό ύψους 54.526.610,42 ευρώ θα διατεθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, για την υλοποίηση των δράσεων του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή» με απώτερο σκοπό την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της άμβλυνσης του φαινομένου περιθωριοποίησης ευάλωτων ομάδων.

Το πρόγραμμα αφορά σε περισσότερους από 40.000 ωφελούμενους, δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, στους οποίους θα παρέχονται δωρεάν τρόφιμα, προϊόντα βασικής υλικής συνδρομής, καθώς και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης (συμβουλευτικά κέντρα), ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης ειδικών ομάδων (όπως συμβουλευτική για γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας), υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης παιδιών, όπως π.χ. τα κοινωνικά φροντιστήρια, πολιτιστικές και δημιουργικές δραστηριότητες, διατροφικές συμβουλές και συμβουλές υγιεινής διατροφής, συμβουλές διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού κτλ.


Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πέτυχε να έχει για την νέα προγραμματική περίοδο, αυξημένους πόρους άνω του 50% σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο, που θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των δικαιούχων της.


agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο