Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Το νηπιαγωγείο Αστακού πήρε μέρος στη δράση «Απλώνω ευτυχία - Δυναμώνω τη Φλόγα της καρδιάς».

 


Τελικά τι είναι ευτυχία??

Μικρές, απλές, γεμάτες αγάπη όμορφες πράξεις.......

Το Νηπιαγωγείο Αστακού στο  πλαίσιο των στόχων του για την προαγωγή του εθελοντισμού, του πνεύματος αλληλεγγύης, αλλά και της  ευαισθητοποίησης των παιδιών, άρχισε να εκπονεί τη δράση:  «Απλώνω ευτυχία - Δυναμώνω τη Φλόγα της καρδιάς». 

Σε ένα  λευκό μπλουζάκι  που τα παιδιά έφεραν   από το σπίτι αποτύπωσαν με σχέδια τι αποτελεί για το καθένα  από αυτά ευτυχία . 

Φορέσαμε τα μπλουζάκια μας, φτιάξαμε μια πινακίδα με πολλή πολλή αγάπη και ξεκινήσαμε την πορεία αγάπης  στους δρόμους της πόλης μας για τα παιδιά της ΦΛΟΓΑΣ κρατώντας τον κουμπαρά μας.


Ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο Κο Ιωάννη Τριανταφυλλάκη  και όλους τους υπαλλήλους του Δημαρχείου Ξηρομέρου για την όμορφη υποδοχή και την βοήθεια στην προσπάθεια μας.

Ευχαριστούμε όλους όσους έχουν καταστήματα και επιχειρήσεις στην αγορά του Αστακού που μας βοήθησαν.

Ευχαριστούμε τα παιδιά μας που με τις φωνές και τα τραγούδια τους έδωσαν έναν αέρα ελπίδας στον τόπο μας. 

Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε τους μαθητές Γυμνασίου που μας σταμάτησαν στο δρόμο για να δώσουν κι εκείνα στα παιδιά της ΦΛΟΓΑΣ λίγο από το χαρτζιλίκι τους.

Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες που μας συνάντησαν και  μας βοήθησαν και αυτοί.ι

Ευχαριστούμε θερμά και τους γονείς των μαθητών μας  και για τη δική τους πολύτιμη βοήθεια. 

 Όλες οι εισφορές θα συμβάλουν στην ενίσχυσή του Συλλόγου Γονέων παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια ΦΛΟΓΑ ( https://www.floga.org.gr/ ).


Έπειτα στο προαύλιο του νηπιαγωγείου μας  απλώσαμε  σε σχοινιά «τη μπουγάδα της ΕΥΤΥΧΙΑΣ», Στόχος μας είναι  να συνδράμουμε στο να  ανάψει μέσα σε όσους/ες δουν τα μπλουζάκια μας  το φως που θα τους/τις βοηθήσει να διακρίνουν ότι η ευτυχία είναι στα απλά και καθημερινά της ζωής.  Σε αυτά που βρίσκονται γύρω μας – κοντά μας. Εμείς  είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να βάλουμε ένα κρίκο στην «αλυσίδα της ευτυχίας » και  καταφέραμε να δυναμώσουμε τη φλόγα της αγάπης στις καρδιές των μαθητών μας. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η βραβευμένη αυτή δράση έχει πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία σε πολλά σχολεία της Κύπρου (πάνω από 100, συγκεντρώνοντας πάνω από 100.000 ευρώ στηρίζοντας αντίστοιχο σύλλογο «Ένα όνειρο, μια ευχή») αλλά και σε πολλά σχολεία της Ελλάδος στηρίζοντας το σύλλογο Γονέων Παιδιών  με Νεοπλασματική ασθένεια ΦΛΟΓΑ.   Ευχαριστούμε θερμά τον εκπαιδευτικό Κο Μάριο Μάζαρη που ξεκίνησε αυτή τη δράση και στην Ελλάδα.


Όλοι μαζί λοιπόν μπορούμε να δυναμώσουμε τη φλόγα της ελπίδας και να

ενώνουμε δυνάμεις για ένα καλύτερο κόσμο! 

                                                  Σας ευχαριστούμε θερμά

                                                                Οι νηπιαγωγοί.





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο