Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Νέα Αριστερά Αιτωλοακαρνανίας: Εκδήλωση με θέμα το Εθνικό Σύστημα Υγείας


Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 14/4, στις 11:00, στην αίθουσα παρουσιάσεων βιβλίων στη Λαχαναγορά Αγρινίου, η εκδήλωση/ημερίδα με θέμα ‘ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ για το Εθνικό Σύστημα Υγείας στο νομό και τη χώρα..... Ως εδώ με την ανοχή και την  αδιαφορία’. Βασική εισηγήτρια της εκδήλωσης /ημερίδας ήταν η καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδονευρολογίας στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων και βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς, Μερόπη Τζούφη.

 
Η εκδήλωση, στην οποία πρωταγωνίστησαν ο πολιτικός διάλογος και το πείσμα για αντίσταση στην κατάλυση του Ε.Σ.Υ. που επιχειρείται από την κυβέρνηση, αποτέλεσε την ολοκλήρωση μετά από μια σειρά δράσεων, συναντήσεων με τοπικούς φορείς και επισκέψεων στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του Νομού, που πραγματοποίησαν στελέχη της Νέας Αριστεράς όλη την προηγούμενη περίοδο.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τόσο μέλη/φίλοι της Νέας Αριστεράς στο νομό, όσο και εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων. Πιο συγκεκριμένα μετά την βασική εισήγηση της κυρίας Τζούφη, η οποία έκανε εκτενή αναφορά στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Ε.Σ.Υ., το σύνολο των κυβερνητικών επιλογών στον κλάδο της υγείας τα τελευταία χρόνια, την γενική υγειονομική κατάσταση της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και στις προτάσεις της Νέας Αριστεράς για το Ε.Σ.Υ., το λόγο έλαβαν ο κ. Σωκράτης Κωστίκογλου πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, ο κ. Χαράλαμπος Ρώσσας Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου, ο κ. Ανδρέας Τσώλης πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου, ο κ. Δημήτριος Τραπεζιώτης, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ‘Αγρίνιο Ανοιχτό και Πράσινο’, καθώς και πολλοί άλλοι πολίτες, οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία τους για την πορεία του Ε.Σ.Υ και τις απορίες τους για τις θέσεις της Νέας Αριστεράς προς την κυρία Τζούφη.

 

Μετά το τέλος της ημερίδας/εκδήλωσης η κυρία Τζούφη μαζί με κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς Αιτωλοακαρνανίας, πραγματοποίησαν περιοδεία στο κέντρο του Αγρινίου και κατέληξαν στα νέα γραφεία της οργάνωσης απέναντι από την Πλατεία Ειρήνης στο κέντρο του Αγρινίου.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο