Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Δημήτρης Κομπλίτσης : Και μετά τις εκλογές έρχεται ο λογαριασμός ……..

 


Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου

Και μετά τις εκλογές έρχεται ο λογαριασμός ……..

Πλήρως εναρμονισμένη με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η Δημοτική Αρχή Τριανταφυλλάκη (Δύναμη Ελπίδας για το Ξηρόμερο) φορτώνει κι άλλα βάρη στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών του δήμου μας με την δραματική αύξηση των δημοτικών τελών κατά 67% που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο με τις ψήφους της πλειοψηφίας στις 12/4/2024.......

 

Την ώρα που οι αυξήσεις στα λαϊκά νοικοκυριά όλο και μεγαλώνουν μαζί με την επίθεση της Κυβέρνησης στους αγρότες και στους κτηνοτρόφου, η Δημοτική Αρχή φέρνει την μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων ετών στα Δημοτικά τέλη. 

Αυξήσεις στα δημοτικά τέλη που θα γονατίσουν ακόμα περισσότερο τα λαϊκά νοικοκυριά και που σκόπιμα ο κ. Τριανταφυλλάκης απέκρυψε από τους δημότες στην προεκλογική περίοδο, για να υφαρπάξει για άλλη μια φορά την ψήφο τους. 

Υποκριτική είναι και η στάση της αντιπολίτευσης που με διάφορα τεχνάσματα προσπαθεί να κρύψει τις πολιτικές που έφεραν την  αύξηση στα δημοτική τέλη και μένουν μόνο σε προσωπικές κοκορομαχίες και στο μείγμα διαχείρισης.

Ακούσαμε σπαρακτικά αφηγήματα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο περί κατάρρευσης του Δήμου. Λένε πως αν θέλουμε τον Δήμο μας καθαρό πρέπει να πληρώνουμε, πως η αύξηση γίνεται για το καλό του δημότη, πως για τις αυξήσεις φταίει η κακοδιαχείριση προηγούμενων διοικήσεων. Λένε για το νέο τέλος ταφής των απορριμμάτων, και άλλα πολλά που δήθεν ανατρέπουν τον οικονομικό προγραμματισμό του Δήμου και ότι όλα θα λυθούν με το να βάλουν το χέρι στην τσέπη οι συνεπείς δημότες.

Δεν ακούσαμε όμως κουβέντα για το ποιος έχει την ευθύνη για όλα αυτά, για την ουσία δηλαδή ότι ο Δήμος μετατρέπεται και λειτουργεί σαν επιχείρηση  με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά που ψήφισαν νόμους ώστε σιγά σιγά να τον κάνουν να λειτουργεί στην λογική κόστους- οφέλους και καμιά διοίκηση δεν έβγαλε άχνα για όλα αυτά. Ακόμα, κάνουν ότι δεν θυμούνται ότι ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο 2023- 2026 που πετσοκόβει από τους ΟΤΑ 100.000.000 τον χρόνο από την κρατική επιχορήγηση, πράγμα που κατήγγειλε η Λαϊκή Συσπείρωση. Σ΄ αυτή την γραμμή η Δημοτική Αρχή με  πρόσχημα το τέλος ταφής των σκουπιδιών,  επιβεβαιώνει με το καλημέρα ότι δεν έχει σκοπό να διεκδικήσει τίποτα από την κεντρική διοίκηση.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των δημοτικών τελών το πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά της περιοχής μας, κουβέντα δεν ακούστηκε για την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να αυξηθούν τα τέλη μόνο  στις μεγάλες επιχειρήσεις που επιχειρούν στην περιοχή και να πάρουν μέτρα για τους μεγαλοοφειλέτες οι οποίοι χρωστάνε το 80% των οφειλών που υπάρχουν στον Δήμο 

Πάγια θέση μας είναι η κατάργηση των ανταποδοτικών τελών για τις λαϊκές οικογένειες μαζί με την διεκδίκηση για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης που να καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες του δήμου, ώστε να μη λειτουργεί ο Δήμος ως ένας ακόμη φοροεισπρακτικός μηχανισμός, απορρίπτοντας τη λογική της ανταποδοτικότητας στην καθαριότητα, στο πράσινο, στις δαπάνες για αθλητισμό, πολιτισμό, άλλες ψυχαγωγικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Για την «Λαϊκή Συσπείρωση» μονόδρομος δεν είναι η αύξηση των δημοτικών τελών, όπως μας λέει η Δημοτική Αρχή Τριανταφυλλάκη την οποία καταγγέλλουμε και ζητάμε την απόσυρσή της αύξησης στα δημοτικά τέλη. Για εμάς μονόδρομος είναι ο αγώνας του λαού μας για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των αστικών κυβερνήσεων και των τοπικών διοικήσεων σε δήμους και Περιφέρειες που τις εφαρμόζουν.

Η  Λαϊκή Συσπείρωση μέσα και κυρίως έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο θα αντιπαλέψει με όλες της τις δυνάμεις της αυτή την πολιτική. Μαζί με τον λαό θα δυναμώσουμε τους αγώνες για γενναία μείωση και κατάργηση των χαρατσιών και των δημοτικών τελών, με ταυτόχρονη αύξησή τους για το κεφάλαιο και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Θα παλέψουμε στην πράξη για να μπουν οι λαϊκές ανάγκες μπροστά και όχι τα κέρδη των λίγων, απέναντι στον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό που ετοιμάζεται και σε επίπεδο δήμου. 

Η έκβαση αυτού του αγώνα θα κριθεί από τα “κάτω”, από τη συσπείρωση, οργάνωση, μαχητική διεκδίκηση των δημοτών που μπορούν να βάλουν εμπόδια στην πολιτική αυτή, να ανοίξουν τον δρόμο για την ανατροπή της, για να μπορούν οι κάτοικοι του Δήμου Ξηρομέρου να ζουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους και να μην  είναι ο Δήμος μας  πεδίο κερδών για λίγους και εκλεκτούς κάθε κυβέρνησης και δημαρχίας. 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση, Δημήτρης Κομπλίτσης 

                                                                                                             


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο