Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Επισκοπή Ευρυτανίας | Μια ματιά στην αυθεντική Ελλάδα με τον κύριο Βαγγέλη



Ευρυτανία Tv

Μια αυθεντική εμπειρία στην Επισκοπή Ευρυτανίας

Σε ένα ταξίδι μας στο χωριό Επισκοπή Ευρυτανίας, είχαμε την τύχη να συναντήσουμε τον κύριο Βαγγέλη. Με φιλοξενία και ζεστή διάθεση, μας ξενάγησε στο κτήμα του, όπου μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά την παραδοσιακή παραγωγή ελαιόλαδου......


Στο χώρο του κτήματος, ο κύριος Βαγγέλης έχει δημιουργήσει ένα ελαιοτριβείο παλιάς εποχής, όπου οι ελιές συνθλίβονταν με μια μεγάλη πέτρα επάνω σε έναν πάγκο. Ακολούθως, με το πάτημα, το πολύτιμο λάδι έβγαινε, θυμίζοντας μας τις παλιές, αυθεντικές μεθόδους παραγωγής.


Η ξενάγηση συνεχίστηκε στο λαογραφικό μουσείο του κυρίου Βαγγέλη, ένα έργο ζωής που χτίστηκε με μεράκι και αγάπη για την παράδοση. Εκεί, φιλοξενούνται αντικείμενα από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων παλιά, προσφέροντας μια γοητευτική ματιά στο πώς ζούσαν και εργάζονταν οι κάτοικοι της περιοχής σε περασμένες εποχές.


Η επίσκεψή μας στην Επισκοπή Ευρυτανίας και η γνωριμία μας με τον κύριο Βαγγέλη αποτέλεσαν μια αξέχαστη εμπειρία. Η αυθεντική φιλοξενία, η αγάπη για την παράδοση και η διάθεση για μοιρασιά γνώσεων δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς και οικειότητας, κάνοντας μας να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας.


Ευχαριστούμε τον κύριο Βαγγέλη για την ξενάγηση και την ζεστή φιλοξενία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο