Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Σούπερ μάρκετ: Αυξήσεις λόγω κατώτατου αλλά και… «απαιτήσεις»

 


Δημήτρης Κασιμάτης

Η αύξηση που δόθηκε με τη διαμόρφωση του κατώτατου στα 830 ευρώ μικτά από την 1η του μήνα, σημαίνει ότι οι 600.000 εργαζόμενοι που λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό στην χώρα αυτή τη στιγμή, θα παίρνουν  “καθαρά” 706 ευρώ το μήνα, από 667 που λάμβαναν ως τώρα......

Οι 100.000 από αυτούς εργάζονται σε σούπερ μάρκετ!

Οι εργοδότες και ιδίως όσοι απασχολούν χιλιάδες προσωπικό, όπως ο κλάδος των σούπερ μάρκετ, συμφωνούν μεν με την αύξηση, αλλά θεωρούν  ότι πρέπει οπωσδήποτε να συνοδευθεί με ταυτόχρονες παροχές προς τις επιχειρήσεις, «με ελάφρυνση των εργοδοτικών εισφορών και κίνητρα για διατήρηση και πρόσθεση νέων θέσεων εργασίας».

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες συνάντηση της αρμόδιας υπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου με εκπροσώπους της Ένωσης Σούπερ-Μάρκετ Ελλάδας.


Εκπροσωπώντας τον κλάδο, ο Γιάννης Μασούτης, ανέφερε ότι «σε κάθε περίπτωση οι επιχειρήσεις επιζητούν σειρά από μέτρα, όπως φοροαπαλλαγές και μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές, ώστε να μπορούν να είναι ανταγωνιστικές και να επανεπενδύουν στην κοινωνία και στους εργαζομένους τα πρόσοδα της ανάπτυξης, δημιουργώντας εργασιακή ασφάλεια και ευημερία στην οικονομία και στον τόπο».

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη επαγγελματικής κατάρτισης των εργαζομένων στον κλάδο των σούπερ μάρκετ για καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας και βεβαίως στην έλλειψη προσωπικού που εντοπίζεται σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας.


Η Δόμνα Μιχαηλίδου συζήτησε διεξοδικά με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Ε, κ. Αριστοτέλη Παντελιάδη, τον Αντιπρόεδρο της Ε.Σ.Ε, κ. Ιωάννη Μασούτη και τον Γενικό Διευθυντή της Ένωσης κ. Απόστολο Πεταλά.


Η Υπουργός Εργασίας, μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να συζητήσω διεξοδικά, με το προεδρείο της Ένωση Σούπερ-Μάρκετ Ελλάδας (Ε.Σ.Ε), σειρά θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο, στον οποίο εργάζονται περισσότεροι από 100.000 συμπολίτες μας. Έναν κλάδο που αποτελεί από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας και σημείο αναφοράς της καθημερινότητας των Ελλήνων καταναλωτών. Αναγνωρίζουμε τη στήριξη των επιχειρήσεων σούπερ μάρκετ στην αγορά εργασίας αλλά και στην εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας. Μέλημα μας είναι η στήριξη των εργαζομένων για καλύτερα αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης και η στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας».


aftodioikisi.

1 σχόλιο:

  1. Το ότι έχουν κάνει καρτέλ οι σουπερμαρκετάδες διατηρώντας τις υψηλότερες τιμές προϊόντων στην Ευρώπη ενώ ταυτόχρονα δίνουν το χαμηλότερο μισθό ,γιατί δεν το λένε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο