Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Ξηρόμερο: Περιπατητής «τσάκωσε» υλοτόμους βελανιδιάς στον Αγιο Παντελεήμονα (φωτο).


 Μια σειρά από παρατηρήσεις, σχετικά με την ανθρωπογενή παρέμβαση και τις επιπτώσεις της σε μια προστατευμένη περιοχή, όπως αυτή στο Βαλτί Λεσινίου και του Αγίου Παντελεήμονα κοντά στον Αστακό, έκανε ο κ. Γιάννης Ρουσόπουλος, γνωστός για τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες του και την αγάπη του στην αποτύπωση εικόνων από τους υγροτόπους της Αιτωλοακαρνανίας.



Μια βόλτα του όμως στην παραπάνω περιοχή, τον οδήγησε σε μια σειρά από θλιβερές διαπιστώσεις, με αποκορύφωμα την ανακάλυψη υλοτόμων στο προστατευμένο δάσος βελανιδιάς. Εκεί όπου δίπλα από κομμένα δέντρα, βρίσκονταν ένα τρακτέρ με την καρότσα του γεμάτη με φρεσκοκομμένους κορμούς. οι υλοτόμοι μόλις αντιλήφθηκαν τον περιπατητή και το γεγονός ότι διέθετε φωτογραφική μηχανή, κρύφτηκαν πίσω από το τρακτέρ, όπως μαρτυρούν οι σχετικές φωτογραφίες.

Έγραψε συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο κ. Ρουσόπουλος:

«Λίγο πριν τον Άγιο Παντελεήμονα συνάντησα μέσα στο δάσος ήμερης βαλανιδιάς τρακτέρ με καρότσα φορτωμένη φρεσκοκομμένες βαλανιδιές.

Από ότι γνωρίζω, το δάσος αυτό προστατεύεται από το νομοθέτη κι απαγορεύεται η κοπή ζωντανών δέντρων. Τα δυο άτομα που εκτελούσαν αυτή την πράξη, όταν αντιλήφθηκαν ότι κρατώ φωτογραφική μηχανή κρύφτηκαν πίσω από το τρακτέρ. Αλλά, καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται κι ούτε κρύβεται! (βλέπε φωτο).

 

 πηγή: agriniopress.gr

2 σχόλια:

  1. Γιατί δεν ενημερώσατε το δασαρχείο ή το υπουργείο καλύτερα για να πάρει έκταση το δεν θέμα;
    Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εδω εχουν κοψει ολη τη χρυσοβιτσα και προδρομο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο