Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ «ΟΔΟΝΤΩΤΟ» ΛΟΓΩ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗΣ


Μόνο ως τραγική ειρωνεία δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το περιστατικό εγκλωβισμού, λόγω κατολίσθησης, 90 συνανθρώπων μας στη σιδηροδρομική γραμμή Διακοπτό-Καλάβρυτα σήμερα 26 Φλεβάρη, ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη...... Και δεν είναι τραγική ειρωνεία γιατί όλοι οι υπεύθυνοι ξέρουν τι μπορεί να συμβεί σε ένα ασυντήρητο δίκτυο, σε ένα τέτοιο δύσβατο σημείο όπως είναι ο Βουραϊκός...

Η ζωή επιβεβαιώνει με τον πιο δυσάρεστο τρόπο ότι όσο τα κέρδη ιεραρχούνται πιο ψηλά από τις ζωές μας τέτοια περιστατικά θα πληθαίνουν παρά θα μειώνονται. Το "πάμε κι όπου βγει" είναι στη καρδιά της πολιτικής του κέρδους, η σημερινή κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα.

Η κυβέρνηση είναι υπόλογη για ακόμα μια φορά σε σχέση με το πόσο "ελαφρά τη καρδία" δίνει πράσινο φως για την κίνηση τρένων σε περιοχές με ασυντήρητο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Οι ευθύνες βαραίνουν και την περιφερειακή αρχή, που προσκυνά το τουριστικό θαύμα κρύβοντας κάτω από το χαλί τις τεράστιες ελλείψεις σε ασφάλεια στα δίκτυα μεταφορών της περιοχής μας. Οι επενδύσεις για τις οποίες μιλάνε και ευλογάνε τα γένια τους, θυσιάζουν την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, των επισκεπτών και των κατοίκων της περιοχής.

Καλούμε το λαό της περιοχής μας να πλημμυρίσει τους δρόμους των μεγάλων πόλεων την Τετάρτη 28 Φλεβάρη στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Απεργίας! Στο δίλημμα "τα Κέρδη τους ή οι ζωές μας", διαλέγουμε τις ζωές μας!

Πάτρα, 26/2/2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο