Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Στο 2ο πρακτικό ο διαγωνισμός στο έργο: «Ολοκλήρωση Υδροδότησης και Υδρευτικού Δικτύου Αστακού», συνολικού προϋπολογισμού 3.505.030,20 €. Το ένα από τα δύο υποέργα του μεγαλύτερου έργου ύδρευσης στην ιστορία του Δήμου Ξηρομέρου. Δομική και οριστική λύση στο τεράστιο πρόβλημα της ύδρευσης του Αστακού.

 


Στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, αναρτήθηκε στις 8 Αυγούστου 2023, πρόσκληση - γνωστοποίηση για την διακήρυξη δημοπρασίας του έργου: «Ολοκλήρωση Υδροδότησης και Υδρευτικού Δικτύου Αστακού», συνολικού προϋπολογισμού 3.505.030,20 € (δείτε εδώ), το οποίο είναι το ένα από τα δύο υποέργα ύδρευσης, για τα οποία εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 6.085.000 €, από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, το μεγαλύτερο έργο ύδρευσης στην ιστορία του Δήμου Ξηρομέρου......
Η συγκεκριμένη πρόσκληση - γνωστοποίηση έγινε προκειμένου, όποιος θέλει και έχει τις απαραίτητες εκ του νόμου προϋποθέσεις, να συμμετέχει στον διαγωνισμό, δίνοντας την προσφορά του, χωρίς ο Δήμος Ξηρομέρου και κανένας να μπορεί να γνωρίζει ποιοι θα συμμετέχουν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ και χωρίς κανένας να μπορεί να παρέμβει και να γνωρίζει την έκπτωση που θα δοθεί.
Σήμερα σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και το εντοπίσαμε, το 2ο πρακτικό του διαγωνισμού και η ανακήρυξη του προσωρινού αναδόχου.
Τα επόμενα βήματα είναι να έχουμε οριστικό ανάδοχο με την υπογραφή του 3ου πρακτικού, να περάσει από Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο νομιμότητας (>500.000 €), να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και κατόπιν να γίνει εγκατάσταση του εργολάβου και να εκκινήσει το έργο.

Λίγα λόγια για το έργο:
  • Το έργο αυτό μελετήθηκε επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη το 2021, σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Ι.Π. Μεσολογγίου και Ξηρομέρου και τους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου (δείτε εδώ).
  • Τον Ιούνιο του 2021, επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη, κατατέθηκε ως πρόταση χρηματοδότησης στο Αντώνης Τρίτσης (ΑΤ), ανάμεσα σε δέκα (10) προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 11.009.114,73 € (δείτε εδώ).
  • Το έργο εντάχθηκε τον Μάρτιο του 2022, επί δημοτικής αρχής Τριανταφυλλάκη, στο Αντώνης Τρίτσης (ΑΤ), με συνολική χρηματοδότηση 6.050.000 € που αργότερα έγινε 6.085.000 € (δείτε εδώ).
Με αυτό το πολύ μεγάλο έργο, επιτέλους θα λυθεί δομικά και οριστικά το τεράστιο πρόβλημα στην ύδρευση και χρονίζον επί μακρόν, στην έδρα του Δήμου στον Αστακό, φαινόμενο ίσως μοναδικό στην Ελλάδα για ένα τόσο μεγάλο οικισμό.
Κλείνουμε λέγοντας ότι τα έργα δεν ανήκουν ποτέ σε καμία εκάστοτε δημοτική αρχή, γιατί γίνονται με δημόσιο χρήμα και οι εκάστοτε δημοτικές αρχές πράττουν απλά το καθήκον τους, άλλες με καλό αποτέλεσμα, άλλες με μέτριο και άλλες με κακό αποτέλεσμα, με τελικό κριτή τους δημότες.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

mytikaspress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο