Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Δικηγορικός Σύλλογος Λευκάδας: Επιστολή για το Υποθηκοφυλακείο Βόνιτσας, Σαλλίου (Μύτικα) και τη στελέχωση του Υποκαταστήματος του Ελληνικού Κτηματολογίου στην Λευκάδα.

 

     Επιστολή έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκάδας προς το ΝΠΔΔ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ σχετικά με την ανάγκη στελέχωσης του Υποκαταστήματος Λευκάδας του Κτηματολογικού Γραφείου Ιονίων Νήσων. Στην επιστολή αναδεικνύει την υποστελέχωση του Υποκαταστήματος Λευκάδας του Κτηματολογικού Γραφείου Ιονίων Νήσων.
Επίσης εκφράζει την ικανοποίηση
του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκάδας, για την αποδοχή του αιτήματός, να απορροφηθεί το Υποθηκοφυλακείο Βόνιτσας από το Υποκατάστημα της Λευκάδα, ......

συνεχίζοντας εκθέτει την άποψη του συλλόγου για το Υποθηκοφυλακείο Σαλλίου (Μύτικα) το οποίο θα απορροφηθεί από το Υποκατάστημα του Κτηματολογίου στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με την επιστολή γίνετε αναφορά για την από 21/10/22 επιστολή του συλλόγου προς τον φορέα, που είχε κάνει ρητή αναφορά και για την περίπτωση του Υποθηκοφυλακείου Σαλλίου (Μύτικα), το οποίο εξυπηρετεί τρεις πολύ σημαντικές περιοχές που υπάγονται στο Πρωτοδικείο Λευκάδας (Δ.Ε. Αλυζίας και τις νήσους Καλάμου και Καστού) με τις δύο τελευταίες να υπάγονται και διοικητικά στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας. Καταλήγοντας η επιστολή "Δυστυχώς με την υπ' αριθμ. 267/99 απόφασή σας, το Υποθηκοφυλακείο Σουλίου θα απορροφηθεί από το Υποκατάστημα του Κτηματολογίου στο Αγρίνιο, κάτι το οποίο σας καλούμε να επανεξετάσετε."
Στη συνέχεια ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκάδας επισημαίνει στην επιστολή, "επισημαίνουμε εκ νέου και γραπτώς αυτή τη φορά την τεράστια ανάγκη για άμεση στελέχωση του Υποκαταστήματος Λευκάδας", και συνεχίζει "ήδη υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στην καταχώρηση των πράξεων και την εξυπηρέτηση των πολιτών και των συναδέλφων, λόγω του μεγάλου όγκου δουλειάς."

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Δικηγορικού Σύλλογου Λευκάδας:

Αριθμός πρωτοκόλλου: 32/2024 Λευκάδα, Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024
 
ΘΕΜΑ: Επιστολή για την στελέχωση του Υποκαταστήματος του Ελληνικού Κτηματολογίου στην Λευκάδα
 
Προς Πρόεδρο Ελληνικού Κτηματολογίου κύριο Στέλιο Σακαρέτσιο,
Γενική Διευθύντρια Ελληνικού Κτηματολογίου κυρία Ολυμπία Μαρκέλλου
& Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια κυρία Δήμητρα Μπίθα

Κοινοποιούμενη στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κύριο Δημήτριο Παπαστεργίου,
στον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κύριο Κωνσταντίνο Κυρανάκη,
στον Βουλευτή Λευκάδας κύριο Αθανάσιο Καββαδά
& στην εκτελούσα χρέη Προϊσταμένης Υποκαταστήματος Λευκάδας κυρία Σοφία Λευκαδίτη


Αξιότιμοι κύριοι/ες,
Όπως γνωρίζετε, δυνάμει των υπ' αριθμ. 267/28 & 267/127 αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ Ελληνικό Κτηματολόγιο τα Υποθηκοφυλακεία Βόνιτσας και Απολλωνίων καταργούνται και υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υποκαταστήματος Λευκάδας του Κτηματολογικού Γραφείου Ιονίων Νήσων (το πρώτο στις 3/5/24 και το δεύτερο στις 5/9/24).
Καταρχάς θα θέλαμε να δηλώσουμε την ικανοποίησή μας για την αποδοχή του αιτήματός μας να απορροφηθεί το Υποθηκοφυλακείο Βόνιτσας από το Υποκατάστημα της Λευκάδας. Βέβαια, στην από 21/10/22 επιστολή μας προς τον φορέα, είχαμε κάνει ρητή αναφορά και για την περίπτωση του Υποθηκοφυλακείου Σαλλίου (Μύτικα), καθώς αυτό εξυπηρετεί τρεις πολύ σημαντικές περιοχές που υπάγονται στο Πρωτοδικείο Λευκάδας (Δ.Ε. Αλυζίας και τις νήσους Καλάμου και Καστού) και μάλιστα οι δύο τελευταίες υπάγονται και διοικητικά στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας. Δυστυχώς με την υπ' αριθμ. 267/99 απόφασή σας, το Υποθηκοφυλακείο Σουλίου θα απορροφηθεί από το Υποκατάστημα του Κτηματολογίου στο Αγρίνιο, κάτι το οποίο σας καλούμε να επανεξετάσετε.
Κατόπιν της ψήφισης του νόμου 5076/2023 ο οποίος αφορά την επιτάχυνση διαδικασιών στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, επισημαίνουμε εκ νέου και γραπτώς αυτή τη φορά την τεράστια ανάγκη για άμεση στελέχωση του Υποκαταστήματος Λευκάδας. Αφενός εδώ και έξι μήνες δεν έχει καλυφθεί η θέση του Προϊσταμένου μετά την παραίτηση της κ. Ζωής Προδρομίτη, αφετέρου το υπό κατάργηση Υποθηκοφυλακείο Βόνιτσας διαθέτει μόνον έναν υπάλληλο και κατάργηση Υποθηκοφυλακείο Απολλωνίων δεν διαθέτει κανέναν. Γίνεται ευκόλως αντιληπτό ότι πρέπει ΑΜΕΣΑ - και απαραίτητα πριν τις 2/5/24 οπότε και καταργείται το Υποθηκοφυλακείο Βόνιτσας - να υπάρξουν νέες προσλήψεις υπαλλήλων και φυσικά η πλήρωση της θέσης του Προϊσταμένου, καθώς ήδη υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στην καταχώρηση των πράξεων και την εξυπηρέτηση των πολιτών και των συναδέλφων, λόγω του μεγάλου όγκου δουλειάς. Τον αριθμό των υπαλλήλων είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να τον υποδείξουμε - αυτό θα πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με την εκτελούσα χρέη Προϊσταμένης κ. Σοφία Λευκαδίτη - πλην όμως είναι προφανές ότι απαιτείται ικανός αριθμός ατόμων.
Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Ο Πρόεδρος
Γεράσιμος Γαντζίας
Η Γενική Γραμματέας
Αικατερίνη Λούβρου



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο