Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

ΟΣΔΕ 2024 ανοίγει Μάρτιο λέει ο Αυγενάκης, Οικολογικά πληρώνει έως Πάσχα (πέφτει Μάιο)

 


Άνοιγμα της αίτησης ΟΣΔΕ για το 2024 τον Μάρτιο, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξη Τύπου, εν όψει της 30ης Agrotica, στην Θεσσαλονίκη.

«Σχεδιάζεται το άνοιγμα της αίτηση ΟΣΔΕ 2024 τον Μάρτιο προκειμένου ο Οργανισμός να κάνει έγκαιρα ελέγχους και έγκυρες πληρωμές, αξιοποιώντας σωστά και το τελευταίο ευρώ», δήλωσε.

Όσον αφορά τα Οικολογικά Σχήματα, ο υπουργός ΑΑΤ ανέφερε ότι «οι μέχρι σήμερα εν δυνάμει δικαιούχοι ανέρχονται περίπου σε 370.000 και το ποσό της ενίσχυσης σε 425.000.000 ευρώ. Έως 15/2/2024 (έλεγαν θα ανοίξει τον Ιανουάριο) αναμένεται το άνοιγμα της Ενιαίας Αίτησης Ενισχύσεων του 2023 για τα Οικολογικά Σχήματα, αφού έχει προηγηθεί νέα εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ που θα απλοποιεί τις διαδικασίες και θα μειώνει τα δικαιολογητικά για την ενεργοποίησή τους, προκειμένου οι δικαιούχοι να διορθώσουν τις αιτήσεις τους και με την δυνατότητα υποβολής τυχών νέων αιτήσεων. Στην συνέχεια ο Οργανισμός θα προβεί σε διοικητικούς και επιτόπιους ελέγχους και υπολογίζεται η πληρωμή του παραπάνω ποσού πριν το Πάσχα».

Επίσης ο ΥπΑΑΤ ανακοίνωσε τη διόρθωση της Ενιαίας Αίτησης Ενισχύσεων 2023. «Διορθώνουμε τα διοικητικά λάθη και παραλείψεις της προηγούμενης θητείας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Γίνεται δεκτό το αίτημα των δικαιούχων για διορθώσεις γενικά της Ενιαίας Αίτησης Ενισχύσεων του 2023 και η διορθωτική πληρωμή, που αναμένεται κι αυτή να γίνει πριν το Πάσχα, θα απορροφήσει τα αδιάθετα κονδύλια του προηγούμενου έτους, ύψους 88.000.000 ευρώ, ανέφερε.

Το άνοιγμα της αίτηση θα γίνει ταυτόχρονα με αυτήν των Οικολογικών Σχημάτων.

agrotypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο