Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΧΥΡΩΝ,ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ ,ΤΡΥΦΟΥ ΚΑΙ ΘΥΡΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΠO ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


Υπεγράφη την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου του έτους 2023 μεταξύ του Δημάρχου Ακτίου Βόνιτσας κου Γεωργίου Αποστολάκη και του εκπροσώπου της ανάδοχης εταιρίας..... η σύμβαση που αφορά το έργο ‟ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ , ΑΧΥΡΩΝ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ,ΤΡΥΦΟΥ ΚΑΙ ΘΥΡΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΠO ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ“, προυπολογισμού 610.000€.Το ποσό της σύμβασης συγκεκριμένα ανέρχεται στα : 460.414,05€

Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας έχοντας ως γνώμονα την ανάπτυξη και μεταμόρφωση όλων των χωριών του μικρών και μεγάλων θα προβεί στην ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων των κοινοτήτων Αχυρών, Μοναστηρακίου,Τρύφου και Θυρρείου,μέσω της χρηματοδότησης που λαμβάνουμε από τα πάρκα αιολικής ενέργειας και από τον Δήμο και τα αξιοποιούμε για υλοποίηση έργων . Σήμερα, είναι ζωτικής σημασίας το να προστατεύουμε το περιβάλλον μας ενισχύοντας μία βιώσιμη οικονομία, η οποία θα στηρίζεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα οδηγήσει στην μεταμόρφωση των κοινοτήτων Ακτίου Βόνιτσας.Αξιοποιούμε, άλλωστε τα χρήματα που εξασφαλίζουμε για τον Δήμο μας προς όφελος των Πολιτών και του Τόπου μας.

Το έργο περιλαμβάνει:

· Ανάπλαση πλατείας Αχυρών

· Ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου Μοναστηρακίου

· Ανάπλαση κεντρικής οδού Τρύφου

· Ανάπλαση κεντρικής οδού Θυρρείου

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΧΥΡΩΝ

Η πλατεία των Αχυρών πρόκειται να μεταμορφωθεί σε έναν χώρο απόλαυσης και διασκέδασης για τους μικρούς και μεγάλους κατοίκους του χωριού.

Μια ισχυρή επέμβαση αποτελεί η κατασκευή καινούργιας παιδικής χαράς σύγχρονων προδιαγραφών ,η οποία εντάσσεται στο δυτικό τμήμα της πλατείας . Θα διατηρηθούν τα δέντρα και θα ενισχυθεί ο χώρος πρασίνου με την κατασκευή παρτεριού φύτευσης.Επιπλέον, η σύνδεση της πλατείας με τους οδούς θα επιτυγχάνεται με την κατασκευή δύο νέων νέες κλιμάκων τόσο στην ανατολική όσο και στη δυτική πλευρά της πλατείας. Τέλος προβλέπεται η δημιουργία ράμπας με κατάλληλης κλίσης που θα επιτρέπει την ανεμπόδιστη πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Σκοπός μας, η αισθητική και λειτουργική ανάπλαση της πλατείας της Τοπικής Κοινότητας Αχυρών κάτι που θα οδηγήσει στην ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ

Όσον αφορά την ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου της Τ.Κ Μοναστηρακίου ,στόχος μας είναι η δημιουργία μιας νέας ζωής, ενός νέου ρυθμού, μιας νέας μορφής γύρω από το οποίο οργανώνεται η καθημερινότητα των κατοίκων. Ο χώρος θα μεταμορφωθεί σε χώρο πρασίνου και αναψυχής, όπου θα γίνονται δράσεις όπως θέατρο, χορός και διαδραστικά παιχνίδια.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΤΡΥΦΟΥ

Όσον αφορά την Τ.Κ της Τρύφου η εκτέλεση των εργασιών βασίζεται στην ανάπλαση της Δημοτικής οδού του χωριού . Η οδός είναι η κεντρική οδός του οικισμού της Τρύφου που διατρέχει τον πυρήνα του οικισμού ενώνοντας τις δύο εισόδους του οικισμού αυτής από Κατούνα και αυτής από Βόνιτσα και εξυπηρετεί γενικός το μεγαλύτερο τμήμα του οικισμού. Με αυτό τον τρόπο θα διευκολύνεται η βατότητα πρόσβασης στο χωριό και θα αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα μετακίνησης ,που βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι της Τ.Κ Τρύφου. Τέλος, ουσιώδης θα είναι και η ανάπλαση του κέντρου του οικισμού της Τρύφου, το οποίο θα μεταμορφωθεί και θα προσελκύει περισσότερους επισκέπτες.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΘΥΡΡΕΙΟΥ

Στην Τ.Κ Θυρρείου θα γίνει εκτέλεση εργασιών ανάπλασης Δημοτικής οδού στην Τ.Κ. Θυρρείου. Η οδός είναι η κεντρική οδός του οικισμού του Θυρρείου και διατρέχει τμήμα του πυρήνα του το οποίο δεν είχε συμπεριληφθεί σε προηγούμενη ανάπλαση του κέντρου του οικισμού εξυπηρετώντας τμήμα του χωριού για πρόσβαση από και προς το κέντρο , συμβάλλοντας έτσι στην ομαλή μετακίνηση των κατοίκων , οι οποίοι καθημερινά μετακινούνται για τις αγροτικές και μη εργασίες τους , αλλά και για την ομαλή πρόσβαση όσων θέλουν να επισκεφτούν το όμορφο χωριό του Θυρρείου.

Μέριμνά μας, η μεταμόρφωση όλων των χωριών μας μικρών και μεγάλων σε κοιτίδες ανάπτυξης του πολιτισμού και του τουρισμού. Καθημερινά αγωνιζόμαστε για την κατάκτηση νέων έργων , τα οποία θα εντάξουν τον Δήμο μας σε έναν από τους κορυφαίους δήμους της χώρας και θα τον κάνουν πόλο τουριστικής και αναπτυξιακής έλξης. Έπονται κι άλλα σπουδαιότερα Έργα ,άλλωστε αυτό που μας χαρακτηρίζει είναι η υλοποίηση των στόχων μας και του προγραμματικού μας πλάνου.

Δύναμη Πολιτών ,Δύναμη Πολιτισμού και Ανάπτυξης Συνεχίζουμε τον Αγώνα μας!







12 σχόλια:

  1. Ε ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΡΙΟΛΗ ΓΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΘΑ ΤΟ ΦΑΣ ΜΑΥΡΟ ΚΑΤΑΜΑΥΡΟ ΠΡΙΝ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΜΕΤΑ??? ΟΠΩΣ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΤΟΥΝΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος και που πληρώνεται για έργο ΕΣΠΑ που δεν έκανε πλήρως; Τα χρήματα πήγαν , αν πήγαν αλλού. Πάντως τα περισσότερα δεν πήγαν στο έργο του ΕΣΠΑ. Αυτό ολοκληρώθηκε με άλλη χρηματοδότηση και με άλλη μελέτη. Ερωτάται ο Δήμαρχος Αποστολάκης , ο Αντιδήμαρχος και Επίτροπος Βίτσας και ο Αντιδήμαρχος Τσακάλης. Ζητείται επίσημη ανώνυμη διάψευση. Είναι νόμιμο αυτό κύριοι της Οικονομικής Υπηρεσίας;; Εσείς υπογράφετε τα ΧΕΠ. Το τελευταίο ΧΕΠ μην το υπογράψετε. Είναι νόμιμο αυτό επίτροπε Βίτσα;
    Υπάρχει επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ; Κασόλα σε τι ενέργειες έχεις προβεί; Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταιγίδα φωτογραφιών για έργα μετά από οκτώ χρόνια Δήμαρχος το ένατο εκλογικό έτος. Πότε θα τελειώσουνε; Ας θυμηθούνε οι Δημότες πόσα χρόνια επικρατούσε η αθλιότητα στο Κέντρο της Βόνιτσας. Ας θυμηθούνε οι Δημότες πόσα χρόνια ( δεκαετία) πέρασαν για να γίνουν οι είσοδοι στη Βόνιτσα. Ας δούνε οι Δημότες τη πλατεία Σακεραλοπούλου στη Βόνιτσα. Δεν έχουνε λυθεί αυτά τα αυτονόητα σε 16 χρόνια Δήμαρχος παρά το πακτωλό χρημάτων που διαχειρίστηκε ο Δήμαρχος με αδιαφανή τρόπο. Από τα παραπάνω και από πολλά άλλα.
    Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ και ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ.
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το έριξε στις μακέτες και στα θα νομίζοντας ότι έτσι θα παίξει το τελευταίο χαρτί που έχει. Έχεις τελειωσει καριολακο και δεν μπορείς να το χωνέψεις ήρθε η ώρα να πας να πίνεις το τσάι σου και να λες αρκετά τους κορόιδευα δεν πηγαινε αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να έρθει και στην ΚΑΤΟΥΝΑ να φτιάξει τα ΣΦΑΓΕΙΑ τα λουτρά βγάλε και άλλη μια ανακοίνωση σαν αυτή που έβγαζες πριν εννιά χρόνια μεγάλε καρρυ πόσο ψέμα θα μας ρίξεις τον τελευταίο χρόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτος ο εργολάβος δείχνει πολλά παρά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΘΑ ΣΑΣ ΠΆΡΕΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΚΥΡΙΑΚΉ ΜΕ ΤΟ 43% ΚΑΙ ΤΗΝ ΆΛΛΗ ΜΈΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ ΠΆΛΙ.ΚΑΡΎ ΜΈΧΡΙ ΤΈΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας δούνε τα ποσοστά του και να τα μελετήσουν ,έτσι ώστε να μην τρέχουν και πετάνε τα λεφτά τους γιατί και αυτή η πενταετία είναι του Αποστολάκη.Τα μεγάλα έργα είναι εδώ σήμερα στο Δήμο μας και θα γίνουν μόνο με Αποστολάκη.✌✌✌✌✌

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΑ ΠΟΣΟΣΤΆ ΡΕ ΦΊΛΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΎΕΙΣ.ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΎΕΙΣ.ΜΟΝΟ Ο ΣΏΖΟΣ ΤΟΥ ΈΧΕΙ ΠΑΡΕΙ 20 ΜΟΝΑΔΕΣ Ο ΚΑΣΟΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΛΛΕΣ 10 . ΔΕΝ ΤΟΥ ΈΧΕΙ ΜΕΊΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ .ΤΡΙΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΖΌΡΙ

      Διαγραφή
  9. Ζηλεύει η Ελβετία τα χωριά του Δήμου μας με τόσα έργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καμαριμ λεβεντημ εδώ το 43% δεν το έπιασε σε καλές εποχές γιαυτο τώρα θα το πιάσει που τον έχουν τεμαχίσει ,τρίτος και καταϊδρωμένος θα έρθει ο καριολης και από πίσω του θα κλαίει ο μπομπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο δήμαρχος με τον συνέταιρο του. Πόσες αναθέσεις έχει πάρει το παλικάρι δίπλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο