Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

ΠΟΑΥ : ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΙ ; Γράφει-Σχολιάζει Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ



Με την υπογραφή και δημοσίευση (23/01/2023) στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως του ΠΔ για την ΠΟΑΥ Αιτωλοακαρνανίας και Εχινάδων Νήσων τέθηκαν οι νομικοί όροι και προϋποθέσεις για την οργάνωση και λειτουργία των εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας, που δραστηριοποιούνται, ή πρόκειται, στο μέλλον, να δραστηριοποιηθούν στον προβλεπόμενο θαλάσσιο χώρο, που προσδιορίζεται στο ΠΔ......

Περίπου 25.000 στρέμματα είναι στη διάθεση των ιχθυοκαλλιεργητών, που έχουν πλέον την ευχέρεια να τα αξιοποιήσουν , όπως αυτοί επιθυμούν, τηρώντας πάντα τις πρόνοιες του ΠΔ.

Αναμφίβολα οι ιχθυοκαλλιεργητές πέτυχαν ό,τι ακριβώς επεδίωκαν και ό,τι εξ υπαρχής είχαν ζητήσει .

Ας μην κρυβόμαστε και ας μην εθελοτυφλούμε εξωραΐζοντας πράγματα και καταστάσεις. Πρόκειται για απόλυτη ικανοποίηση των στόχων τους και παράλληλη αποτυχία του Δήμου Ξηρομέρου και της Επιτροπής αγώνα. Οι λόγοι της αποτυχίας πολλοί και ,εν καιρώ, θα δούμε να δημοσιοποιούνται απόψεις περί αυτού, πράγμα που και ο ίδιος προτίθεμαι να πράξω, κάποια άλλη στιγμή, καθότι τώρα προτεραιότητα έχει η ανασύνταξη των δυνάμεων της Επιτροπής Αγώνα και η καλύτερη μεθόδευση του αγώνα με στόχο την αποτροπή ενεργειών σε βάρος της καταπληκτικής και μοναδικού κάλλους ακτογραμμής Αστακού- Μύτικα. Σε αυτή τη φάση όλο το βάρος στην προσφυγή στο ΣτΕ.

Ωστόσο, θα ήθελα να αποδώσω την κακή έκβαση των πραγμάτων στο ότι ο Δήμος και η Επιτροπή Αγώνα έχασαν το επικοινωνιακό παιχνίδι, αφού δεν κατάφεραν να πείσουν και να πάρουν με το μέρος τους την κοινή γνώμη της περιοχής, ενώ απέτυχαν να μεταφέρουν το φλέγον ζήτημα σε χώρους έξω από τον στενό κύκλο του Αστακού και του Μύτικα.

Αντίθετα, οι ιχθυοκαλλιεργητές- κρίνοντας εκ του αποτελέσματος- κατάφεραν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και να αποφύγουν οποιαδήποτε πρόκληση στην τοπική κοινωνία, γνωρίζοντας ότι η τυχόν όξυνση των πραγμάτων μόνο ζημία θα τους επέφερε.

Στην παγίδα τους φαίνεται να έπεσαν Δήμος και Επιτροπή αγώνα , που είχαν κάθε λόγο να ‘’σηκώσουν’’ το θέμα, αλλά δεν το έπραξαν, αρκούμενοι σε ‘’χλιαρές’’ αντιδράσεις.

Ο ίδιος πρότεινα στην Επιτροπή Αγώνα αλλά και Δημοσίως να διενεργηθεί άτυπο δημοψήφισμα , όπως και να εκδοθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αποχή από τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Και οι δύο προτάσεις απερρίφθησαν, αν και διατυπώθηκαν για πρώτη φορά από τις αρχές Οκτωβρίου.

Τι δείχνουν όλα αυτά-κατά την κρίση μου- ότι δεν υπήρχε το σθένος για δυναμικές επιλογές, αλλά για χλιαρές και μόνο αντιδράσεις. Και ιδού το αποτέλεσμα. Υπάρχει κάποιος που να είναι ικανοποιημένος από τις εξελίξεις ;

Εάν ναι, ας βγει να το πει δημόσια και επωνύμως.

Από την πλευρά τους οι ιχθυοκαλλιεργητές- έχοντας προφανώς συμβούλους επικοινωνιολοόγους, οικονομολόγους κλπ-, κράτησαν χαμηλούς τόνους μέχρι να ‘’βάλλουν στην τσέπη τους’’ το ΠΔ, αλλά τώρα περνούν στην επικοινωνιακή αντεπίθεση.

Απ’ ότι με πληροφόρησαν, οι -περίπου 500- εργαζόμενοι στις εταιρείες ιχθυοκαλλιεργητών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, έχουν ενημερωθεί και καλούνται να παραβρεθούν σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΠΟΑΥ στον Αστακό στις 16 Φεβρουαρίου στο Giannis village resort με ομιλητές τους κυρίους Τουραλιά και Μπόκα ενδεχομένως και άλλους. Έχουν ενημερωθεί , ήδη, και τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ενημέρωση θα αφορά στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ΠΟΑΥ της περιοχής, την ιστορία και τις θέσεις του Φορέα της ΠΟΑΥ. Είναι προφανές ότι οι ιχθυοκαλλιεργητές επιδιώκουν να εφοδιάσουν με επιχειρήματα τους εργαζόμενους, ώστε να τους έχουν μαζί τους στους επιχειρηματικούς στόχους και επιδιώξεις τους.

Ο φορέας της ΠΟΑΥ την επόμενη ημέρα 17 Φεβρουαρίου θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο Αγρίνιο, στην αίθουσα του ΤΕΕ. Έχουν κληθεί να συμμετάσχουν τα ΜΜΕ της ευρύτερης περιοχής, ενδεχομένως και κάποια των Αθηνών.

Ομιλητές θα είναι οι κύριοι Τουραλιάς και Μπόκας.

24 σχόλια:

  1. περασανε οι μερες που ειπες για το συνδυασμο των ενεργων
    μηπως θα τον ανακοινωσουν οι ιχθυοκαλλιεργητες? στον ιδιο χωρο που πηγατε και εσεις θα ειναι
    τα λεω λαθος οψιμοι υποστηρικτες της επιτροπης αγωνα και παπαγαλακια των κλουβιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θωμα δεν φοβόμαστε θα πάει ο πανταζης στο συμβούλιο επικρατειας με μεγάλο δικηγορικό γραφείο που θα το πληρώσει ο ίδιος γιατί αγαπάει τον αστακο . Έτσι δεν έγραψε προ ημερών;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΟΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ; Η ΑΠΛΑ ΦΩΤΟ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΤΑ ; ; ;

      Διαγραφή
    2. Ναι θα του πεις εσί τι πρέπει να κάνει.

      Διαγραφή
  3. Υπάρχουν αρκετοί που είναι ικανοποιημένοι με τίς εξελίξεις.
    Το έχουν δείξει με την συμπεριφορά τους.
    Τούς ξέρεις τούς ξέρουμε όλοι.
    Θα ανταμειφθούν όπως πρέπει στις εκλογές.
    Ο Δήμαρχος έδινε μάχες και αυτοί του έβαζαν νάρκες υπογείως.
    Τώρα ένας ένας θα βγαίνουν να κατηγορούν αυτόν που βγήκε μπροστά από την πρώτη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΩΣ ΔΡΑΓΑΜΕΣΤΙΝΟΣ ΕΓΡΑΨΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΟΑΥ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο αγώνας της κοινωνίας συνεχίζεται. Στηρίζουμε την επιτροπή αγώνα
    -Γραφείο τύπου των κατακτητών δεν πρέπει να γινόμαστε.
    -Χαιρέκακοι, με την καταστροφή του τόπου, δεν πρέπει να γινόμαστε.
    -Απόμαχοι που ψάχνουμε αντικείμενο για να μας δίνουν σημασία και να πείσουμε τον εαυτό μας ότι υπάρχουμε ,με κάθε τίμημα ,δεν είναι και το καλύτερο.
    -Κονδυλοφόροι στην υπηρεσία των κατακτητών δεν μας τιμά να γινόμαστε.
    Βέβαια, οι προσωπικές ανάγκες του καθενός του ορίζουν και το στρατόπεδο που θα επιλέξει να ενσωματωθεί. Όλοι κρίνονται με τη συμμετοχή ή μη στην προσπάθεια των κοινωνικών αγώνων.
    Σε λίγες μέρες θα κατατεθεί η αίτηση ακύρωσης του Π.Δ στο Σ.τ.Ε ,εγώ θα το υπογράψω και θα προσφύγω μαζί με το δήμο και ως πολίτης... για τον τόπο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θωμά εσυ δεν είσαι στη επιτροπή που κατηγορείς ; Γιατί το κάνεις άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΘΩΜΑΣ ΤΑ 5-6 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΘΑΛΑΣΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Μπαρμπαρούση πότε θα γίνει η ανακοίνωση του συνδυασμού σας;
    Είχες πει σε δεκαπέντε μέρες θα τον ανακοινώσετε.(και έχουν περάσει είκοσι )
    Σοκ και δέος θα πάθουμε έλεγε κεντρικό στέλεχος σας.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και να μην ξεχάσουν να μας πουν τους τρεις ( 3) υποψήφιους για αρχηγός που ανέφερε στο κείμενο του .

      Διαγραφή
    2. και να μην ξεχάσουν να μας πουν τους τρεις ( 3) υποψήφιους για αρχηγός που ανέφερε στο κείμενο του .

      Διαγραφή
  11. Η ανακοίνωση του συνδυασμού που θέλει ο μπαρμπαρουσης θα γίνει την ημέρα των εκλογών, αυτό είναι το σχέδιο από δαυτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σας το έχω ξαναπεί και θα το επαναλάβω ότι όταν διατυπώνουμε συνεχώς και μονότονα καταγγελτικό λόγο και έχουμε ανεδαφικούς στόχους τότε η εξέλιξη των πραγμάτων θα είναι αυτή και μην προσποιείστε κάποιοι ότι εκπλήσσεστε από το αποτέλεσμα. Όταν μετά από 10 χρόνια περίπου από την λήψη της αρχικής απόφασης εμφανιζόμαστε ως αντιρρησίες και εκφράζουμε μαξιμαλιστικές απόψεις το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα εισακουστούμε. Χάθηκε χρόνος πολυτιμος. Μου προξενεί όμως εντύπωση και δημιουργεί προβληματισμό για το εάν αυτή η άκαμπτη συμπεριφορά κάποιων δεν είναι επιτηδευμένη και δεν κρύβει δεύτερες σκέψεις. Γιατί όταν η απάντηση κάποιων στο ερώτημα τι θα γίνει εάν δεν κερδίσουμε είναι «κι αν χάσουμε τι έγινε, χάσαμε» μου δημιουργεί την πεποίθηση ότι ας πάμε, όπως πάμε, αρκεί να μην μας κατηγορήσουν για αδράνεια. Γνωρίζουν πολύ καλά κάποια μέλη της επιτροπής ότι κινηθήκαν σε διαφορετική κατεύθυνση απ ότι τους υπεδείχθη από τους κατ’ εξοχήν ειδικούς συμβούλους στους οποίους είχαν αρχικώς απευθυνθεί Αποφάσισαν όμως για δικούς τους λόγους, να αυτενεργήσουν και να επιλέξουν συμβούλους οι οποίοι ως αποδείχθηκε δεν μπόρεσαν αλλά και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των περιστάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η Επιτροπή Αγώνα της τοπικής μας κοινωνίας που συστάθηκε κατόπιν
    των αποφάσεων 87/2020 της 17/8/2020 του δημοτικού συμβουλίου
    και την ομόφωνη απόφαση 1/2020 της 19/9/2020 της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης του δήμου μας
    και με αποφάσεις πάρα πολλών συλλογικότητων της περιοχής μας,
    στο χρονικό διάστημα των δυόμιση αυτών ετών, λειτούργησε με κοινωνική υπευθυνότητα σεβόμενη τους δημοκρατικούς μας κανόνες,
    σε ότι αφορά την παρουσίαση του αιτήματος της τοπικής μας κοινωνίας στους αρμόδιους και συναρμόδιους φορείς, που έχουν και την αρμοδιότητα των αποφάσεων,
    και με κοινωνική υπευθυνότητα σε ανοιχτές δημοκρατικές εκδηλώσεις δημόσιας ενημέρωσης του αιτημάτος της τοπικής μας κοινωνίας.
    Το δικαίωμα της αξιολόγησης προφανώς και είναι δικαίωμα ελεύθερο
    και οι αξιολογούντες αξιολογούνται απο την τοπική μας κοινωνία.
    Κατα την αποψή μου η διαδρομή
    που ακολουθήθηκε απο την ευρύτατη σχεδόν πλειοψηφία των τοπικών μας θεσμοθετημένων φορέων και μελών συμπολιτών μας, που στήριξαν και στηρίζουν ανιδιοτελώς την συλλογική προσπάθεια των τοπικών μας θεσμοθετημένων φορεων,
    του δήμου μας , των κοινότητων του δήμου μας και των συλλογικοτήτων της περιοχής μας, ήταν η συλλογική προσπάθεια κοινωνικά αξιοπρεπής και κατα τον ίδιο επακριβώς τρόπο θα πρεπει να συνεχιστεί η συλλογικης μας προσπάθεια..
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    απλός υποστηρικτής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης
    του δήμου μας :《 Συμπολιτεία Ξηρομεριτών 》

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να δεις ποσο απελπισμένοι είναι αυτοι που θέλουν να κάνουν συνδυασμό ενάντια στον έντιμο στον άξιο τριανταφυλακη. Βρε γιδάκια την τελευταία στιγμή γίνετε συνδυασμός για να κερδίσεις τον επιτυχημένο τριανταφυλακη. Την μόνη συμβουλή που σας δίνω να αφήσετε τον άξιο τον έντιμο τριανταφυλακη να παει μόνος του στις εκλογές χωρίς αντίπαλο. Αυτή θα είναι μια μεγάλη δικαίωση που πρέπει να αναγνωρίσετε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 9.03 Βάλτε το όνομά σας για να πάρετε τις απαντήσεις σε αυτά που λέτε, επώνυμα . Αν εσείς θέλετε κλουβιά στο παράκτιο ,δικαίωμά σας να τα θέλετε και στη κουζίνα σας . Αλλά από τα γραφόμενα σας φαίνεται ότι αναμασάτε τα λόγια των ιχθυοκαλιεργητών να τα βρούμε, με το παράκτιο σε Π.Ο.Α.Υ. Θα σας βόλευε να φύγει η επιτροπή από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Πρόεδρος της επιτροπής ΠΟΑΥ πάει για μπάνιο βελα όποτε έρχεται στο χωριό του εσύ πας για μπάνιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Πρόεδρος της επιτροπής ΠΟΑΥ και οιι άλλοι παρσθεριστές της ΒΕΛΑ που πετάνε τα λύματά τους τόσα χρόνια; Θα μας απαντήσει ή δεν τον ενοχλουν τα δικά τους λυματα;

      ύματα.

      Διαγραφή
  17. Ωραία περιοχή η βελα για μπανιο να νομιμοποιήσουμε κ τα οικόπεδα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο κολλητός του γαλουνικου καθεστωτος ξαναχτύπησε πάλι. Τριανταφυλακη θα τους διαλύσεις από την πρώτη Κυριακή με ένα 90%. Ωρε γλέντια με δαύτους που γεράσανε και αντιπολίτευση δεν μάθανε να κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οπωσ δντ δημοσια νοσοκομια τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο