Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Απάντηση του Θανάση Κασόλα στον Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας Γιώργο Αποστολάκη


Αν και δεν μου αρέσει να κατεβάζω το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στο επίπεδο των μύθων που το διολισθαίνει ο κ. Αποστολακης , το αντίθετο μάλιστα , λέμε λοιπόν το εξής : ο βοσκός είναι ένα αξιοπρεπές επάγγελμα και το έκανα ο ίδιος στο παρελθόν σε αντίθεση με αυτόν που είναι δημόσιος υπάλληλος χωρίς ποτέ να έχει πατήσει το πόδι του στην υπηρεσία και να πληρώνεται ως δήμαρχος 17 χρόνια τώρα και θέλει να τα κάνει 22 χρόνια τώρα .......



Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο έργο που αφορά το τουριστικό καταφύγιο Βόνιτσας, ο κ. Αποστολάκης αποφασίζει να επιλέξει εργολάβους παρόλο που ήταν υποχρεωμένος από το νόμο να κάνει διαγωνισμό. Άλλους τους καλεί σε αιτιολόγηση της προσφοράς τους και τους κόβει και σε άλλους αναθέτει το ίδιο έργο με μικρή διαφορά στην τιμή .

Ας ενημερώσει κάποιος τον κ. Αποστολάκη ότι στις 10/1/23 έλαβα το υπαριθμον 563 έγγραφο από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου( υπάρχει παρακάτω συνημμένο ),πριν καν συνεδριάσει η επιτροπή του άρθρου 152 που είχε οριστεί για της 11/1/23 που με ενημέρωνε ότι ο προσυμβατικός έλεγχος του ελεγκτικού συνεδρίου είχε ολοκληρωθεί και από σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις, όμως με ενημέρωσε η νομική μου ομάδα , σε αντίθεση με αυτόν που καθυστερεί όλα τα έργα του δήμου επειδή θέλει να τα αναθέσει σε ημέτερους εργολάβους , αποφάσισα να παραιτηθώ από την προσφυγή στην επιτροπή 152 (είχα άλλωστε και το δικαίωμα εφέσεως στο διοικητικό Εφετείο).

Ο έλεγχος του Έλσυν ώστε να προχωρήσει παράνομα η ανάθεση της σύμβασης βασίστηκε στην ψευδή βεβαίωση με αριθμό πρωτόκολλου 18552/9-12-22 (υπάρχει συνημμένη) του κ. Αποστολάκη ότι δεν έχουν ασκηθεί ένδικα μέσα ή άλλες διοικητικές προσφυγές που είναι αντικείμενο ελέγχου από τη δικαιοσύνη στην οποία θα κληθεί να εξηγήσει.

Για το έργο για το οποίο συμφωνούμε απόλυτα να γίνει και το θέλουμε , έχοντας το υπερψηφίσει ,σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες από τα 35 χρόνια που το περιμένει η κοινωνία της Βόνιτσας , τα 17 χρόνια δήμαρχος είναι ο κ. Αποστολάκης ….. Αυτογκόλ για να μιλήσω και στη γλώσσα σας !!!

Όσο για τα υπόλοιπα έργα θα πω το εξής: Αν ήσασταν νόμιμος θα μπορούσε κάποιος << παράνομος >> να σας καθυστερήσει σε κάτι; Αλλά είστε παράνομος σε ΟΛΑ… και θα σας απαντήσω αναλυτικά !

ΥΓ1: Αφωνία για το κλείσιμο του δρόμου στον Άγιο Νικόλαο- Λευκαδα …θα συρθείτε πίσω από τις εξελίξεις … θα πάρετε επιτέλους θέση ;

ΥΓ2: Αυτός /η που σας γράφει τις ανακοινώσεις να τις κοιτάτε λίγο σας εκθέτει ανεπανόρθωτα…κλεμμένες μέχρι και οι ευχές τις 28ης Οκτωβρίου για το 1940.

ΥΓ3 : Το site του δήμου δε είναι site δικός σας , της Δύναμης Πολιτών, εκτός και λόγο της ιδιοκτησιακής αντίληψης για το δήμο , στα 17 χρόνια που έχετε , το έχετε οικειοποιηθεί και αυτό






9 σχόλια:

  1. Κύριε Κασόλα. Αργήσατε αρκετά να προσβάλλετε τις παράνομες αναθέσεις του Δημάρχου. Αυτός είδε ότι κανείς δεν τον ενοχλεί για απευθείας αναθέσεις έργων εκατομμυρίων αντί να κάνει δημόσιους διαγωνισμούς και στο πήρε -σκοινί λουρί-. Για το έργο που ο Δήμαρχος γαυγίζει και το ονομάζει μαρίνα Βόνιτσας, θύμησέ του ότι είναι καταφύγιο σκαφών. Αλλο Μαρίνα και άλλο καταφύγιο. Αλλο να έχει χώρους να εναλλάσσονται οι τουρίστες και άλλο να εγκαταλείπουν εδώ τα σκάφη ή να διαχειμάζουν μόνιμα. Μέσα σε όλα αυτά τα του καταφυγίου είναι και οι επισκευές των σκαφών. Στην αρχή θα ονομάζονται μικροεπισκευές και μετά θα γίνει καρνάγιο.
    Αυτή την ανάπτυξη προωθεί ο Δήμαρχος. Αλήθεια γιατί δεν έφτιαξε το καταφύγιο σκαφών απέναντι από το σπίτι του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμα δεν κατάλαβες Κασόλα ότι το καθεστώς εσένα θέλει για αντίπαλο;
    Ακόμα δεν κατάλαβες ότι οι μηχανισμοί δύο βουλευτών της Δεξιάς υποστηρίζουν το καθεστώς;
    Ακόμα δεν κατάλαβες ότι η θέση του Προέδρου του ΦΟΣΔΑ που σου δώσανε ήταν το τυρί; Τη φάκα ακόμα δεν την είδες; Εκτός αν κολατσίζετε όλοι μαζί;
    Ακόμα δεν κατάλαβες ότι ο περιφερόμενος ανεπάγγελτος γραμματέας στήριξε και θα στηρίξει το καθεστώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη μου χτυπάς την πόρτα. Δε θα σ’ ανοίξω.
    Δε σε γνωρίζω, φτηνέ πολιτικατζή.
    «Ζωντανέ από αυταπάτη»

    Από τον δρόμο μου, την οδό των ονείρων μου,
    δεν πέρασες, ποτέ.
    Εσύ, για δόξα έψαχνες για φήμη και λεφτά
    Κι εγώ, τα είχα χεσμένα, για πάντα, όλ’ αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν είναι συνετό να κοντράρεστε με τέτοιο παιδαριώδη τρόπο. Θανάση το να προσπαθείς να ακυρώσεις έργα δεν είναι καλή αντιπολίτευση. η καλύτερη θα ήταν να βοηθήσεις να τελειώσουν πιο γρήγορα και μετά να το κάνεις φιρμάνι ότι εσύ τα τελείωσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφήστε τα παιδαριώδη επιχειρήματα. Αν ο κάθε διαγωνισμός γίνει με βάση τη νομιμότητα τότε ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να τον σταματήσει και ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να τον ακυρώσει. Γιατί οι δύο Αντιδήμαρχοι , τούτης της Δημοτικής Περιόδου, με αρμοδιότητα τα έργα παραιτήθηκαν ;Αυτά για τη Δημοτική Αρχή.

    Για τον επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης ΟΨΙΜΑ θυμηθήκατε ΝΑ ΚΑΝΑΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. Γιατί;

    Για όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους:
    Απαιτείστε να γίνει αμέσως αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
    Απαιτείστε να μεταδίδονται οι συνεδριάσεις του ΔΣ ζωντανά από το διαδίκτυο.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημαρχείο καινούργιο χρειάζεται Δάσκαλε, γράφτο να το διαβάσουνε και να το ακούσουνε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τριαντακωσταντη τα ρουμπαλα τα έχεις παίξει όταν Ήσουνα μικρός ,άντε γιατί πολύ μας έχει ζαλίσει με την γραφικότητα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τεκμηριωμένη και με στοιχεία η απάντηση Κασολα . Δε σε περιμενα έτσι Μοναστριωτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο