Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Πήρε Π.Δ. η Π.Ο.Α.Υ στις 23 Ιανουαρίου 2023. Ευκαιρία να χαρούν τα διάφορα «ανώνυμα» διαδικτυακά παπαγαλάκια και ο αγώνας για κάποιους συνεχίζεται δικαστικά.



Αναρτήθηκε 23 Ιανουαρίου στο Εθνικό Τυπογραφείο, το ΦΕΚ του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ) για την Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας,....... κάτι που ήταν αναμενόμενο μιας και η Κυβέρνηση έχει εκφράσει σε όλους τους τόνους ότι υποστηρίζει αυτό το σχεδιασμό και σε αυτό δεν υπάρχει καμία έμπρακτη αντίδραση, ούτε από την αξιωματική αντιπολίτευση, ούτε και από την ελλάσονα. Μόνο το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25 από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, έχουν δηλώσει καθαρά και δημόσια και με κοινοβουλευτικές ενέργειες, την σαφή αντίθεση τους σε αυτό το σχεδιασμό.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, όπως με πολύ σαφήνεια και υπευθυνότητα έχει δημόσια ενημερώσει η Επιτροπή Αγώνα και τα έχουμε διαβάσει, θα υπάρξει κατάθεση προσφυγής στο ΣτΕ με την Δικηγόρο του Δήμου Ξηρομέρου, που πρόσφατα ορίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, με τις ψήφους της παράταξης του Δημάρχου Γιάννη Τριανταφυλλάκη, τις ψήφους της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης Ξηρομέρου του Δημήτρη Κομπλίτση, τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Παπαναστάση Στέλιου και Κολοβού Χρήστoυ, διαφοροποιούμενων από τον επικεφαλής της παράταξης τους, και με την στήριξη ενός μόνο ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου του Θωμά Καρφή και κανενός άλλου και όλα αυτά είναι γεγονότα και όχι σενάρια φαντασίας και μυθοπλασίας (δείτε εδώ).
Μάλιστα έχει καταγραφεί ποιοι δεν ήθελαν τον ορισμό της Δικηγόρου, με όνομα και επώνυμο, όπως το ίδιο είχε γίνει και σε άλλη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την πληρωμή της Δικηγόρου για την καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (δείτε εδώ).
Συνοψίζοντας θα πούμε, ότι πήρε Π.Δ η αγαπημένη Π.Ο.Α.Υ κάποιων, άρα ευκαιρία να χαρούν, να ειρωνευτούν, να χύσουν το δηλητήριο σε αυτούς που προσπαθούν την ήττα που εθελοντικά παρέλαβαν (λίγοι έχουν το θάρρος εθελοντικά να παραλαμβάνουν ήττες), να την ανατρέψουν και να την μετατρέψουν σε νίκη, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ, αλλά για το τόπο.
Επίσης και η κοινωνία των πολιτών, δηλαδή ο καθένας από εμάς, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του, γιατί θίγονται τα συμφέροντα όλων, με την κατακόρυφη υποβάθμιση των περιουσιών μας που θα επιφέρει η ίδρυση της Π.Ο.Α.Υ, θίγονται οι ζωές όλων και ακόμα περισσότερο των ανθρώπων που ζουν από τον τουρισμό. Το θέμα είναι γνωστό, έχει δοθεί πλήρης ενημέρωση και το να λέμε η κοινωνία γιατί δεν ξεσηκώνεται, εξαιρώντας τον εαυτό μας που δεν ξεκουνάει, δεν προσφέρει τίποτα.
Αγαπητοί συμπολίτες, μετά θα είναι πολύ αργά για δάκρυα... και για απόδοση ευθυνών σε αυτούς που προσπαθούν, από αυτούς που είναι αμέτοχοι και θεατές.
Διαχρονικά ποιές είναι οι ευθύνες γι αυτή την υπόθεση, έχουν όνοματεπώνυμα και τα ξέρουν όλοι να είστε σίγουροι...
Αυτά δεν αλλάζουν, όση σπέκουλα και αν πέσει από τους μόνιμα και έμπρακτα απόντες και απέναντι και ας προσποιούνται ότι νοιάζονται.
Δείτε εδώ το ΦΕΚ.



mytikaspress

4 σχόλια:

  1. Στην περίσταση συτή ταιριάζουν απόλυτα οι στίχοι του Κώστα Βάρναλη:
    Και συ Νόμε,
    των άνομων ασπίδα /
    σαν τη μαϊμού από κλώνο σ’ άλλον πήδα /
    κι απ’ την κορφή με την ουρά κρεμάσου /
    να μη γλέπει ο Λαός τα πισινά σου.
    «Και συ τσούλα των δήμιων επιστήμη/
    της αλήθειας εσχάτη τεφροδόχα/
    και συ πρόστυχη πένα και ψοφίμι/
    του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα».
    Αλήθεια ποιοί ευθύνονται γι' αυτή τη μπόχα που απειλεί να μετατρέψει το παράκτιο  μέτωπο Αστακού - Μύτικα σε βιομηχανική ζώνη αποκλειστικά για ιχθυοκαλλιέργειες;
    Ποιοί συμφώνησαν να φέρουν μονάδες στόν Αστακό - Καραϊσκάκη - Αρχοντοχώρι και Μύτικα;
    Το 1992  ο  κ.Γαλούνης Πρόεδρος τότε της κοινότητας Αρχοντοχωρίου με την υπ' αριθ. 63/92 απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου γνωμοδότησε θετικά γιά ίδρυση και λειτουργία μονάδας στον κ. Μπόκα. Με σκεπτικό
    οτι δεν υπάρχουν σχέδια ανάπτυξης της περιοχής αυτής  που να έρχονται σε σύγκρουση με τις ιχθυοκαλλιέργειες.
    Εξάλλου όπως αναγράφεται στην παραπάνω απόφαση , σε επαφή του με τον συντάκτη της μελέτης και αρμόδιο περιβαντολλόγο πήρε κατηγορηματική διαβεβάιωση οτι οι μονάδες δεν μολύνουν το περιβάλλον.
    Αργότερα στις 22/04/1998 (ΦΕΚ Αρ. φύλλου 822/06-08-1998) με υπουργική απόφαση, εγκρίθηκε επενδυτική πρόταση για δημιουργία Π.Ο.Τ.Α, (Περιοχή Οργανωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης) σε Βυρίνα και μετά τον Αγριλιά προς Μύτικα σε έκταση 3.000 ιδιόκτητων στρεμμάτων , του ομίλου Αρφάνης-Χιώνης η οποία βεβαίως ποτέ δεν υλοποιήθηκε αφού εκτός των άλλων στη περιοχή λειτουργούσαν ήδη δύο (2) μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας.
    Στη συνέχεια το 2011
    στο χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών , προβλέπονταν δύο (2) Π.Ο.Α.Υ. , πρόκειται για τις Π.Ο.Α.Υ. Οξειάς και  Εχινάδων και δεν υπήρχαν πουθενά οι ακτές Αιτ/νίας!!!
    Ο σχεδιασμός της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας ξεκίνησε το 2015 και ποιος να το φανταζόνταν ότι πάλι ο κ. Γαλούνης και η παράταξη του έμελλε να ήταν ο ολετήρας της περιοχής. Το στάδιο της μη διαβούλευσης έγινε στη θητεία του π. Δημάρχου και αρχές του 2019 όλα να είχαν τελειώσει, με το Δήμο Ξηρομέρου απόντα, μιας και το e-mail για συμμετοχή του Δήμου Ξηρομέρου, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην  διαβούλευση, χάθηκε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του κ. Γαλούνη.
    Η νέα Δημοτική Αρχή μαζί με την Επιτροπή Αγώνα δεν αποδέχτηκαν το συμφωνημένο αποτέλεσμα της ήττας , αντέδρασαν  καταρχάς με την ομόφωνη απόφαση 87/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέδειξαν το θέμα στα Μ.Μ.Ε. , ενημέρωσαν κόμματα, βουλευτές, περιφερειακούς συμβούλους, πολιτικούς αρχηγούς, όμορους Δήμους, την ΚΕΔΕ  κυρίως τούς πολίτες  για την καταστροφή του περιβάλλοντος και την απαξίωση των περιουσιών τους με συνέπειες την εγκατάλειψη και ερήμωση του τόπου.
    Οι αντιδράσεις αυτές εκνεύρισαν κάποιους, και ξιφουλκούν κατά του Δημάρχου της Δημοτικής Αρχής και της Επιτροπής Αγώνα , ρίχνοντας λάσπη και συκοφαντώντας τους ,  με σκοπό να φανεί οτι είναι όλοι ίδιοι και να απαλλάξουν τους πραγματικούς ενόχους.
    Σε αυτό το μικρό τόπο το Ξηρόμερο όλοι γνωριζόμαστε. Οι πολίτες γνωρίζουν και αυτούς που  αγωνίζονται για  τα δίκαια   συμφέροντα του λαού και του τόπου και τους τυχάρπαστους, τους ιδιοτελείς τους οσφυοκάμπτες και τους γυμνοσάλιαγκες.
    Η "νέα κλωνοποιημένη παράταξη"  απο το συνδυασμό Δυνατό Ξηρόμερο του κ.Γαλούνη ζητάει και τα ρέστα .
    Τώρα ο καθένας οφείλει να πάρει θέση ξεκάθαρη, απέναντι στη ΠΟΑΥ,  να αντιταχτεί σε αυτά που διαδραματίζονται σήμερα (με τη δική του ανοχή), και να συστρατευτεί με τη Δημοτική Αρχή και την Επιτροπή Αγώνα που ήδη «έχουν ξεκινήσει». Αν αυτό δεν συμβεί, είναι και άξιος της μοίρας του . Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη τελική νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κάνεις διαίρεση για να αθροίσεις σύνολα. Η ιστορία γράφει αλλά διδάσκει κιόλας. Οι θύτες του παρελθόντος ίσως να είναι αυτόχειρες σήμερα.
      Φταίει που ποτέ δεν ήθελε αυτό το κράτος να κάνει χωροταξικό σχεδιασμό. Ξέρεις γιατί? Επειδή οι πολίτες δεν ήθελαν. Η λογική του ο λύκος την αντάρα χαίρεται εκθέτει τον ίδιο το λύκο.
      Ανακεφαλαιώνοντας για να υπάρξει συστράτευση και δυναμική στον αγώνα πρέπει ξεκινήσουμε με την συνομολόγηση ότι όλοι αγαπάμε τον τόπο μας. ΜΑΖΙ ΣΑΣ

      Διαγραφή

  2. Ποιος σας είπε πως η AVRAMAR ,θέλει να εγκαταστήσει μονάδες στο παραλιακό μέτωπο Αστακού Μύτικα Κάλαμου Καστού . Η Εταιρία μεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να δημιουργήσει προβλήματα στην παράλληλη ανάπτυξη της περιοχής και θέλει τους πολίτες δίπλα της . Ελάτε στην κοπή της πίτας στα Villas Giannis μαζί με εμάς τους εργαζόμενους, να πάρετε κομμάτι από την πίτα και να ακούσετε αυτά , αλλά και για να πείτε τις θέσεις σας . Η Εταιρία δεν σας βλέπει σαν εχθρούς .
    Από έναν εργαζόμενο επί είκοσι χρόνια στις ιχθυοκαλλιέργειες μαζί με την γυναίκα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στείλαμε επιστολή στην AVRAMAR ποτέ δεν απάντησε πατριώτη ! Και ναι θελουμε σύμπνοια για το καλό όλων, οι πράξεις αλλά δείχνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο