Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Οι πολίτες λειτουργούν ως λύση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας που οι ίδιοι αποτελούν.


      Είναι ωραίο να λέει ο καθένας την άποψή του, με τον τρόπο αυτό, μένει ζωντανή και εδραιώνεται η πραγματική έννοια της Δημοκρατίας.
Ο Αριστοτέλης υποστήριξε ότι η πόλη αποτελεί μια φυσική πραγματικότητα, και ο  άνθρωπος είναι από τη φύση του πολιτικό ζώο

Μέσα από μία δυναμική πραγματικότητα, με τα όποια προβλήματα της τοπικής κοινωνίας(πόλης), να δημιουργούν τις συνθήκες για την ανάπτυξη των επιχειρημάτων, προτάσεων, σκέψεων, ώστε μέσα από το διάλογο να επιτύχουν τη λύση τους. Έτσι, αναδεικνύεται και ο προβληματισμός σχετικά με την τοπική ανάπτυξη, ώστε ν' ακουστούν οι ανάγκες, και η κατεύθυνση της τοπικής κοινωνίας, ώστε να εκφράσει τις αντιλήψεις της. 

Οι πολίτες λειτουργούν ως λύση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας που οι ίδιοι αποτελούν.

Στο παραπάνω πλαίσιο μέσα από τα σχόλια του xiromeronews, είδαμε δύο σχόλια από τον κ. Νίκο Ζαρκαδούλα και τον κ. Απόστολο Πανταζή τα οποία θεωρούμε ότι παρουσιάζουν ενδιαφέρον και για αυτό τα απομονώσαμε και σας τα παραθέτουμε:


Νίκος Ζαρκαδούλας
Το θέμα της ΠΟΑΥ είναι πολύ σοβαρό για να γίνεται μόνο πεδίο αντιπαράθεσης στις προσεχείς εκλογές. Με όλο το σεβασμό κ Πανταζη θα πρέπει έστω και τώρα να γίνετε μέλος της επιτροπής αν πραγματικά έχετε κάτι να προσφέρετε σε αυτό τον αγώνα το θέμα τρέχει και δεν μπορούμε να περιμένουμε ένα χρόνο να γίνουν εκλογές. Θελουμε συγκεκριμένες προτάσεις και έργα τώρα! Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος θέση για να προσφέρει σε αυτό τον αγώνα!

Apostolos Pantazis
Αγαπητέ κύριε Ζαρκαδούλα,
Εύχομαι από καρδιάς καλή και ευλογημένη Χρόνια!!!
Να σας συγχαρώ για την όλη προσπάθεια που καταβάλετε σχετικά με τη ΠΟΑΥ που πολλές φορές ταξιδεύετε από μακριά δίνοντας δυναμικό παρών και άλλες μέσω του διαδικτύου.
Είναι εμφανές ότι η επιτροπή αγώνα απαρτίζεται από ικανά στελέχη,έμπειρους αυτοδιοικητικούς, νομικούς, αξιωματικούς και άλλους ενεργούς πολίτες.
Εάν η δική μου συμμετοχή μπορεί να φανεί χρήσιμη θα είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά να προσφέρω και εγώ με τη σειρά μου. όμως πραγματικά πιστεύω ότι άλλη η δυναμική της επιτροπής αγώνα και άλλη αυτή της δημοτικής αρχής που κατά την ταπεινή μου γνώμη «αγνοεί» και συστηματικά καλλιεργεί «αστάθεια»πιθανόν λόγο ανικανότητας ή άλλων παραγόντων να χειριστεί την υπόθεση.

Καλή Χρόνια και εύχομαι να τα πούμε σύντομα από κοντά.

Απόστολος Πανταζής 

13 σχόλια:

  1. Μπορείς ΑΠΟΣΤΟΛΉ ΝΑ πάρεις μια ξεκάθαρη θέση για την Π Ο Α Υ και μην μένεις στα λόγια . ΤΗΝ ΘΕΣ Η ΌΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υπαρχει ηδη αλλη αναρτηση που λεει ξεκαθαρα ΟΧΙ

      Διαγραφή
  2. Μπορεί να μας πει ο κύριος Πανταζής τι εννοεί όταν λέει ότι η δημοτική αρχή "αγνοεί και συστηματικά καλλιεργεί «αστάθεια»πιθανόν λόγο ανικανότητας ή άλλων παραγόντων να χειριστεί την υπόθεση";

    Ο κύριος Γαλούνης σαν δήμαρχος και η δημοτική αρχή που ο κύριος Πανταζής ήταν αντιδήμαρχος και στην συνέχεια δημοτικός σύμβουλος χειρίστηκε το θέμα καλύτερα;

    Υ.Γ. Κουραστήκαμε από αερολογίες του καφενείου. Εάν έχει κάτι να προτείνει ας μας το πει απλά και καθαρά. Γιατί μέχρι τώρα δεν μας έχει πει εάν είναι υπέρ ή κατά τις ΠΟΑΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Ζαρκαδούλα τις αστοχίες της επιτροπής μπορείς να τις διακρίνεις; Ότι μέλη της επιτροπής έχουν προσωπική ατζέντα το έχεις καταλάβει; Ότι πρωτοστατούντα μέλη της επιτροπής μερικοί είναι εμφανίστηκαν πούλησαν ανέξοδο ακτιβισμό και τώρα ειναι θεατές των έργων σου λέει κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί και να υπάρχουν αστοχίες, δεν αντιλέγω και ποιος δεν κάνει λάθη; Όμως όταν καίγεται το σπίτι μας δεν κοιτάμε τι σκοπό έχει αυτός που κουβαλά νερό μαζί μας, πρώτα κοιτάς να σβήσεις τη φωτιά! Ίσως το μόνο που σε νοιάζει είναι να έχει στον κουβά νερό και όχι πετρέλαιο … μετά θα ψάχνεις για ευθύνες. Καλή χρονιά να έχουμε και με αίτιο τέλος!

      Διαγραφή
  4. Λίγα λόγια και με νόημα.
    Θες ψάρια και κλουβιά στην παραλία ή όχι;
    Δεν θες, σίγουρα δεν θες, θέλεις όμως την στήριξη από τις ιχθυοκαλλιέργειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ως απλό μέλος της Επιτροπής Αγώνα της τοπικής μας κοινωνίας,
    για σωστή και καλύτερη χωροθέτηση της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων κ' Αιτωλ/νίας,
    για πολύμορφη και ισόρροπη ανάπτυξη για την περιοχή μας,
    θεωρώ ότι κάθε παρουσία νέων μελών είναι ευπρόσδεκτη,
    ακόμα και όσων μελών είχαν διαφορετικές προσεγγίσεις σε διάφορα θέματα εντός της Επιτροπής Αγώνα,
    αρκεί όμως να παραμείνουμε όλοι μας ως ισότιμα μέλη,
    σταθεροί στις αποφάσεις και τους λόγους σύστασης της Επιτροπής Αγώνα.
    Καλή Πρωτοχρονιά-Χρόνια Πολλά !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτα που λέει ο κύριος Πανταζής είναι αντίθετα μεταξύ τους ! Η επιτροπή αγώνα παει καλά , αλλα η δημοτική αρχή δημιουργεί "ασταθεια" ! Μα κύριε Πανταζή στην επιτροπή αγωνα συμετέχει ο δήμαρχος και 3 η 4 αντιδήμαρχοι αν δεν κάνω λαθος (Κατσαουνης, Μαντζαρης, Πολυζος σιγουρα) . Πως είναι δυνατον η επιτροπη αγωνα στην οποια τα κορυφαια στελεχη της δημοτικης αρχης συμμετεχουν μαζι με τον δημαρχο να παει καλα , και μονη της η δημοτικη αρχη να δημιουργει "ασταθεια" ??? Αυτη η δημοτική αρχή δεν είναι που εσηγειται και εγκρινει την πληρωμη των νομικων και τεχνικων συμβουλων της Επιτροπης Αγωνα??? Αυτη η δημοτικη αρχη μαζι με την επιτροπη αγώνα δεν έφερε το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» που έκανε την έρευνα και απέδειξε με στοιχεία την επιβάρυνση (μολυνση ) της θαλλασας μας απο τις Ιχθυκαλλιεργειες???? .
    Καπου τα έχετε μπερδέψει κυριε Πανταζή .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Γιαννέλη μιά απο τα ίδια μονίμως γενικόλογος μονίμως άστοχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πτωτοχρονιά σήμερα Φίλε μου !
      Καλή Χρονιά με υγεία σου εύχομαι και κάθε καλό και πρόοδο για την κοινωνία μας !
      Καλημέρα Φίλε μου !

      Διαγραφή
  8. O Messi της αερολογίας θα δώσει λύση τωρα . Γελανε και οι τσιπούρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου Χρήστο,
    Επειδή κάνεις φθηνή κριτική στο πολύ άρτιο λόγο του κυρίου Πανταζή που βέβαια δεν είναι η ουσία σε παραπέμπω εδώ:

    Υ.Γ.Θυμήσου να διορθώσεις τα δικά σου γραφόμενα (Φελάκια αγκαπε)

    https://www.lexilogia.gr/threads/από-καρδίας-από-καρδιάς-από-καρδιά.7246/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο