Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Ενημέρωση για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου Αστακού.


Τον Απρίλιο του 2021, κατόπιν εκπόνησης μελέτης και αίτησης του Δήμου Ξηρομέρου, εντάχθηκε με κατάταξη βαθμολογίας 12η στις συνολικά 28, η πρόταση του Δήμου Ξηρομέρου προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,.... για χρηματοδότηση της πράξης «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ» με κωδικό ΟΠΣ 5073596, στα πλαίσια της πρόσκλησης «4.c.1.1-a3: «Επενδύσεις σε δημόσιες υποδομές για ενεργειακή αναβάθμιση και την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Όσον αφορά το έργο που σχεδόν έχει τελειώσει, μετά από επικοινωνία με τον ανάδοχο του έργου, οι αντλίες θερμότητας μπήκαν σε λειτουργία πριν λίγες ημέρες, στα πλαίσια της δοκιμαστικής τους λειτουργίας.

Η αντλία θερμότητας του Δημοτικού Σχολείου ανταποκρίθηκε και λειτουργεί κανονικά, ενώ στην αντλία θερμότητας του Γυμνασίου Αστακού, στη φάση της δοκιμαστικής λειτουργίας, από το εξουσιοδοτημένο τεχνικό συνεργείο της CARRIER, παρατηρήθηκε αστοχία σε έναν διαμεριστή – splΙt της κεντρικής πλακέτας.

Αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας η δωρεάν αντικατάσταση της και σύντομα ένα έργο πολύ σημαντικό για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, θα παραδοθεί προς χρήση στη σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Αστακού.



ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

11 σχόλια:

  1. Μιας και δεν λειτουργούσαν οι αντλίες θερμότητας όπως μα λέτε γιατί πληρώσατε - εξοφλήσετε τον εργολάβο το ψέμα έχει κοντά ποδαρια πληρώσατε τον εργολάβο χωρίς να τελειώσει το έργο έχετε μεγάλες ευθύνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2 σχολεια εγιναν σα καινουρια

    χιλια μπραβο για ολη τη δουλεια
    για τη μελετη
    για την αιτηση
    για την ενταξη
    για τη δημοπρασια
    δια την ελτελεση

    και ολα πολυ γρηγορα

    ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρονται αλλά τουρτουριζουν από το κρύο ταυτόχρονα

      Διαγραφή
    2. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΧΑΛΑΣΕΙ ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ; ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΕΤΕ ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο
      ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ . ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ . ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΜΟΛΙΣ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ . ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑΝΣΗ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΧΕΙ . ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ .

      Διαγραφή
  3. επι δημαρχιας τριανταφυλλακη εγινε μελετη και αιτηση και ενταχθηκε ενα εργο οπου εκτελεστηκε και σε λιγο τελειωνει και 2 σχολεια εγιναν σα καινουργια
    μια απο τις παρεμβασεις ηταν οι τοποθετηση αντλιων θερμοτητας
    και ερχεται ο δημοτικος συμβουλος μπλοκερ γεωργουλας και λεει ψεμματα οτι εχει αστοχια το εργο ενω ελλατωματικο ειναι ενα εξαρτημα πλακετας και οτι δεν βαλανε πετρελαιο στο γυμνασιο αστακου και δεν εχει θερμανση ενω η αληθεια ειναι οτι εγινε ενα ολοκληρο εργο εκει και στα 2 σχολεια και έτυχε ένα ελλατωματικο εξάρτημα στην αντλία θερμότητας του γυμνασιου που αμεσα θα αλλαξει. στο σπιτι μας δεν μπορει να συμβει; δεν ξερει ο ασχετος οτι δεν εχει πλεον καυστηρα το γυμνασιο αστακου και γραφει οτι δηθεν καποιοι ακαρδοι δεν βαλανε πετρελαιο για να πουληση ενδιαφερον. ο ανθρωπος δεν εχει πατησει σε δημοτικο συμβουλιο και αν ισχυε οτι στο γυμνασιο θα εμενε στο τοπο απο απουσιες
    αντιπολιτευση της ανοησιας και της κουτοπονηριας
    και το κερασακι στη τουρτα
    ο γεωργουλας 5 χρονια ανηκε στη δημοτικη αρχη γαλουνη που το 2018 εκανε αιτηση για ενεργειακη αναβαθμιση αυτων των 2 κρητιων και απορριφθηκε γιατι οι ανικανοι και οι αθεοφοβοι καναννε αιτηση χωρις να βαλουν στο φακελο πιστοποιητικο ενεργειακης αποδοσης

    https://xiromeronews.blogspot.com/2018/11/blog-post_75.html

    αιδως αργιειοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε 8:35;
    Αλλάξαν όλα τα κουφώματα.
    Μπήκαν παντού μονώσεις καινούργιες.
    Όλα καινούργια είναι.
    Φύγανε καυστήρες και παλιά σώματα και μπήκαν αντλίες θερμότητας, Του δημοτικού δουλεύει άψογα. Μία πλακέτα στην αντλία θερμότητας του Γυμνασίου έτυχε ελλατωματική και θα έρθει άλλη σύντομα και θα δουλεύουν όλα ρολόι.
    Όλο ψέμματα από την κακία και τη μιζέρια σας.
    5 χρόνια ρημάξατε τα πάντα και έχετε λυσσάξει που βλέπετε έργα παντού.
    Δεν έχετε τσίπα και φιλότιμο μπιτ ωρέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα δεν έχει γίνει η τελική παραλαβή του έργου. Με τις αντλίες θερμότητας θα γίνεται οικονομία πάνω από 50 τις εκατο . Οταν δοκιμαστούν και ειναι πλήρεις τότε θα παραδοθούν για λειτουργία .

      Διαγραφή
  5. Σας ενημερώνουμε ότι και στο Δημοτικό Σχολείο Αστακού η αντλία θερμότητα είναι εκτός λειτουργίας.
    Από την Διεύθυνση του Σχολείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το τεχνικό εργο συνολικά των υπηρεσιών του δήμου μας,
    είναι αναμφίβολα θετικό και ασύγκριτο με παρελθόντα έτη αυτοδιοικήσεων του << Καλλικρατικού >> δήμου μας.
    Και βεβαίως είναι θεμιτή η όποια αξιολόγηση γίνεται-θετική αξιολόγηση ή αρνητική αξιολόγηση- απο τις αντιπολιτευτικές δημοτικες παρατάξεις του δήμου μας.
    Ομως σε κάθε εκδοχή : << Και οι κρίνοντες κρίνονται >>
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    απλός υποστηρικτής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης
    του δήμου μας: 《 Συμπολιτεία Ξηρομεριτών 》

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οτι και να γραφετε εσεις οι Βασιληδες δεν το σωζετε το θεμα η ουσια ειναι οτι δεν μεριμνησατε να αλλαξει εγκαιρα η ασφαλεια και να μην κρυωνουν τα παιδια αντι να ζητατε συγνωμη απο τα παιδια κουνατε και το δαχτυλο .Ο κοσμος να ξερετε εχει ξυπνησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς 15.20 μμ. Έχεις δίκιο. Ό κόσμος ξύπνησε. Ο κόσμος έχει καταλάβει τη πάρτι γινόταν εις βάρος του με τα λεφτά του. Η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα. Χρήματα ξοδεύτηκαν και έργο μηδέν. Επίσης, για αυτό το έργο που εσυ γκρινιάζεις η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν μπόρεσε ούτε να το εντάξει και η αίτηση απορρίφθηκε. Εσύ λοιπόν που έχεις το αλάνθαστο και τα κάνεις όλα σωστά να γράφεις και επώνυμα και να κατέβεις στις εκλογές του χρόνου για να διεκδίκησης την ψήφο τον δημοτών

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο