Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Ανακοίνωση της εκπροσώπου των εργαζομένων της κοινωφελούς επιχείρησης Μεσολογγίου


Για ακόμη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες και ως εργαζόμενοι αλλά και ως δημότες, μιας αναίτιας επίθεσης του πρώην αντιπροέδρου κ Νικόλαου Σπανού εναντίον του Προέδρου της κοινωφελούς επιχείρησης...... Ενός προέδρου που από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, αναβάθμισε τις υπηρεσίες του "βοήθεια στο σπίτι" και του ΚΑΠΗ, ενώ παράλληλα παλεύει καθημερινά με όλα τα προβλήματα που κουβαλάει κοινωφελής επιχείρηση, προσπαθώντας για όσο το δυνατόν την καλύτερη λειτουργία της αλλά και την προβολή της. Γεγονός το οποίο επιτεύχθηκε με τις επιτυχημένες εκδηλώσεις του καλοκαιριού.
Κύριε Σπανέ, αναφέρεστε συνεχώς σε κακοδιαχείριση της κοινωφελούς επιχείρησης ζητώντας τον διαχειριστικό έλεγχο αυτής και συγκεκριμένα τον έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης του νυν προέδρου, του οποίου η θητεία δεν ξεπερνά τους 8 μήνες. Καταρχάς όπως όλοι γνωρίζουμε εξαιτίας της εμπειρίας μας όλα αυτά τα χρόνια, ο διαχειριστικός έλεγχος συνήθως είναι ετήσιος. Επομένως και από τη στιγμή που ακόμα δεν έχει τελειώσει το τρέχον έτος πώς δύναται ναι ζητάτε κάτι τέτοιο εδώ και αρκετό καιρό μάλιστα, ενω παράλληλα ο Πρόεδρος δεν έχει κλείσει καν ένα χρόνο της θητείας του. Χωρίς επιπλέον να μπορείτε να προβλέψετε τι θα έκανε με τη λήξη του έτους, εκτός αν είστε μέντιουμ και μπορείτε να το προβλέψετε και αυτό.
Το ερώτημα όμως που γεννιέται απο την συμπεριφορά σας κύριε Σπανέ είναι το εξής, γιατί όσο ήσασταν αντιπρόεδρος και συνδιοικουσατε στην ουσία μαζί με τον εκάστοτε πρόεδρο, για δύο και πλέον χρόνια που ήσασταν στη θέση αυτή και στην οικονομική διαχείριση της επιχείρησης και είχατε λόγο για τα πάντα, δεν προβήκατε ποτέ σε διαχειριστικό έλεγχο για τα χρόνια αυτά; Θεωρείτε ότι εσείς ήσασταν σωστοί ως διοίκηση σε όλα και οτι διαχειριστήκατε ορθά τα χρήματα της κοινωφελούς επιχείρησης; Γιατί εσείς μπορεί να το υποστηρίζετε αυτό όσο βοερά και αν θέλετε, οι δημότες όμως δεν το γνωρίζουν.
Γι αυτό λοιπόν ας είσαστε εσείς πρώτα σωστοί ως διοίκηση τα προηγούμενα χρόνια για να να ζητάτε σήμερα διαχειριστικούς ελέγχους και γενικά ελέγχους στα οικονομικά της επιχείρησης. Άλλωστε υπάρχει και η Διαύγεια στην οποία αναρτώνται αν δεν απατώμαι όλες οι δαπάνες και είναι προσβάσιμη σε όλους τους δημότες. Γιατί βλέπετε για καλή μας τύχη ο νυν πρόεδρος τη χρησιμοποιεί τη διαύγεια, σε αντίθεση με παλαιότερες διοικήσεις. Επιπλέον οποιαδήποτε εκδήλωση πραγματοποιήθηκε καθώς και το κόστος της κάθε εκδήλωσης εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο και μάλιστα οταν πέρασε ήσασταν και εσείς μέλος αυτού.
Επίσης εδώ και αρκετό καιρό αναφέρεστε στο χρέος ασφαλιστικών εισφορών υποστηρίζοντας ότι έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Ποιός ευθύνεται όμως κύριε Σπανέ για την εκτόξευση του χρέους σε αυτό το υπέρογκο ποσό; Διότι με απλά μαθηματικά μέσα σε 8 μήνες διοίκησης του νυν προέδρου δεν υπάρχει περίπτωση το χρέος να έφτασε το ύψος αυτό. Το χρέος λοιπόν έρχεται και από τις προηγούμενες διοικήσεις και διαψεύδει εσάς και τις δηλώσεις που κάνατε ενάμιση χρόνο πριν, λέγοντας ότι δεν υπάρχει αύξηση του χρέους που παραλάβατε προς τα ασφαλιστικά ταμεία και πως όλες οι υποχρεώσεις πληρώνονται κανονικά. Εάν πληρωνόταν κύριε Σπανέ ο Πρόεδρος θα ήταν σε θέση να μπορεί να εκδίδει ασφαλιστική ενημερότητα εύκολα και χωρίς κάθε φορά να πρέπει να μεταβεί ακόμα και στην Αθήνα προκειμένου να επιτευχθεί η έκδοση της.
Επομένως σταματήστε να κάνετε δηλώσεις γιατί αργότερα τα λεγόμενά σας διαψεύδονται από νέες δικες σας ανακοινώσεις. Εκτίθεστε ανεπανόρθωτα και ταυτόχρονα υποτιμάτε τη νοημοσύνη των δημοτών. Ζητάτε ενημέρωση, διαφάνεια και ελέγχους ενώ εσείς όσο διοικούσατε δεν κάνατε τίποτα από αυτα.
Αφήστε λοιπόν τον πρόεδρο μας να συνεχίσει το πολύτιμο έργο του, να συνεχίσει τη σωστή λειτουργία της κοινωφελούς επιχείρησης και όσον αφορά το διαχειριστικό έλεγχο τον οποίο επικαλείστε ξανά και ξανά, να είστε σίγουρος ότι θα τον κάνει και δεν θα τον κάνει για χαρη σας, θα τον κάνει γιατί πρέπει να τον κάνει, δεδομένου οτι πρόκειται για έναν άνθρωπο με εμπειρία σε θέσεις ευθύνης.
Υ.γ. 1 Και επειδή όπως ανέφερα και παραπάνω κύριε Σπανέ ο Πρόεδρος είναι ένας άνθρωπος με εμπειρία σε θέσεις ευθύνης, ήδη ανακοίνωσε το διαχειριστικό έλεγχο όχι μόνο του έτους διοίκησης του, αλλά και όλων των προηγούμενων ετών της διοικούσας Δημοτικής Αρχής. Προσέξτε όμως μήπως από τον διαχειριστικό έλεγχο τον οποίο θα διενεργηθεί στο τέλος ισχύσει η παροιμία που λέει "Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης".
Υ.γ. 2. Ας σταματήσει και η αντιπολίτευση όλη αυτή τη λασπολογία, να βγάλει τις παρωπίδες και να δει το έργο και την πρόοδο των τελευταίων μηνών. Την αναβάθμιση των υπηρεσιών των δομών της επιχείρησης, την προβολή αυτής καθώς και τον καθημερινό αγώνα που καταβάλλεται για την καλύτερη λειτουργία της.
Πρόεδρε προχώρα δυνατά συνέχισε το έργο σου και όλοι οι εργαζόμενοι είμαστε στο πλάι σου. Γιατί πλέον έχει περάσει για μας ή περίοδος της σκλαβιάς και της ομηρίας, δεν φοβόμαστε πια και λέμε την γνώμη μας ελεύθερα.

Άννα Γενάρη Καπράλου
Εκπρόσωπος εργαζομένων ΔΚΕΚΑΠΜ
Μέλος του Δ Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο