Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Το “γιατί δεν μου κάνετε μήνυση” δεν είναι πολιτική


Δεν προσφέρουν και πολλά οι συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών  στην Βουλή, συνήθως μόνο ατάκες και ευκαιρία για χειροκρότημα. Έτσι και στην συζήτηση για τον νέο νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις δεν μπορεί να πει κανείς ότι έγινες σοφότερος από όσα άκουσες.

Εκεί που θα μπορούσε να εστιάσει κανείς είναι στο νόημα, στην κεντρική ιδέα και από την πλευρά Μητσοτάκη και από την πλευρά Τσίπρα.

Ο πρώτος ζήτησε αποδείξεις, στοιχεία. Αφού είπε για “εβδομαδιαία επιχείρηση λάσπης” αναρωτήθηκε αν έχει δημοσιευτεί κάποια στοιχείο που να δείχνει ότι οι υποκλοπές και το predator συνδέονται με την κυβέρνηση. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρξε απάντηση, παρότι σήμερα αρκετοί περίμεναν ότι θα παρουσιαζόταν κάποιο στοιχείο σε αυτή την κατεύθυνση αφού έτσι είχε προϊδεάσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Από την άλλη, εκείνο που έμεινε από την ομιλία Τσίπρα ήταν η ερώτηση που έκανε προς τον Μητσοτάκη γιατί δεν τον μηνύει, γιατί δεν πάει στα δικαστήρια αφού θεωρεί ότι όλα είναι λάσπη και συκοφαντίες. Όμως αυτό δεν είναι πολιτική.

Ο κατήγορος πρέπει να φέρνει αποδείξεις για όσα λέει κι όχι ο κατηγορούμενος να αποδεικνύει αν ισχύει κάποια κατηγορία. Στην πολιτική, δε, όλοι ξέρουν ότι αν θες να κάνεις τον άλλο ήρωα τον τρέχει στα δικαστήρια όχι για κάτι που έκανε αλλά για κάτι που υποστήριξε για σένα!

Εφημερίδα ‘Συνείδηση”  

1 σχόλιο:

  1. Η εφημερίδα παρουσιάζει ακριβώς την θέση της κυβέρνησης. Από άποψη; Από λίστα Πέτσα; Εδώ και πάρα πολύ καιρό η ελληνική κυβέρνηση κατηγορείται από ελληνικά μέσα και διεθνείς οργανισμούς για συγκεκριμένα πράγματα. Σε κάθε κατηγορία απαντά με το επιχείρημα ότι δεν είδα.
    1. Ο Κουκακης και ο Ανδρουλακης παρακολουθήθηκαν από την ΕΥΠ και το predator αποδεδειγμένα.
    2. Αν οι δημοσιογράφοι παρουσιάσουν στοιχεία θα πάνε κατηγορούμενοι. Είχε γίνει παλιότερα με την λίστα Λαγκάρντ. Αν τους γίνει μήνυση, έχουν δικαίωμα να παρουσιάσουν ότι έχουν.

    Πέρα από το νομικιστικο επιχείρημα της κυβέρνησης, η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύει τους κρατικούς αξιωματούχους. Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια κατηγορία και να κάνει τον χαζό. Υπάρχει κατηγορία ότι παρακολουθείται ο ΑΓΕΕΘΑ, υπουργοί, στελέχη της αντιπολίτευσης.
    Να είστε σίγουροι ότι τα στοιχεία υπάρχουν....

    Υ.Γ: Ο Τσίπρας δεν ζήτησε να μηνύσουν τον Τσίπρα, αλλά κάποιος κάποιον δημοσιογράφο.

    Υ.Γ: Ο Τσίπρας κάνει πολιτική. Ο Μητσοτάκης κάνει business. Χαρίζει χρήμα και περιουσία σε μια κλίκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο