Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Βόνιτσα: Πρόσβαση στις επιχειρήσεις ζητά ο Δήμος


Η διαπλάτυνση του δρόμου Βόνιτσα – Λευκάδα δημιουργεί πρόβλημα στην πρόσβαση πολλών επιχειρήσεων της περιοχής όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία αναφέρει πως κατατέθηκε αίτημα και για αντιπλημμυρικά κατά μήκος των υπό κατασκευή οδικών αξόνων.....

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Να δοθεί πρόσβαση στις επιχειρήσεις της περιοχής και να κατασκευαστούν αντιπλημμυρικά έργα παράλληλα με τους υπό κατασκευή οδικούς άξονες, ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Ακτίου – Βόνιτσας.

Αυτή την εποχή κατασκευάζεται η διπλή οδική σύνδεση της Λευκάδας με τη Βόνιτσα και το Άκτιο και στο δρόμο Βόνιτσα – Λευκάδα, όπου προβλέπεται ανακατασκευή του υπάρχοντος δρόμου, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο οι προβλέψεις της μελέτης του έργου, να δημιουργούν πρόβλημα στην πρόσβαση αρκετών παρακείμενων στο δρόμο επιχειρήσεων. Και αυτό γιατί η ανακατασκευή του δρόμου θα συνοδευτεί και με τη διαπλάτυνσή του.

Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις, ιδίως στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, όπου η πρόβλεψη της μελέτης του έργου δεν δυσκολεύει απλώς την πρόσβαση σε ορισμένες επιχειρήσεις, αλλά ουσιαστικά καταργεί τους υφιστάμενους κόμβους, με αποτέλεσμα να τίθεται ζήτημα ακόμη και για την αδειοδότηση αυτών των επιχειρήσεων.

Το έργο αυτό θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι κατασκευάζεται με ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών και ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας Γ. Αποστολάκης έχει ήδη έρθει σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάποιες επιχειρήσεις της περιοχής.

Από το Τεχνικό Σύμβουλο του έργου αναμένεται μάλιστα να υπάρξει μέχρι το τέλος του έτους πρόταση για την επίλυση των προβλημάτων, που δημιουργεί η αρχική μελέτη του έργου.

Ενώ μια άλλη πτυχή του προβλήματος είναι το γεγονός ότι δεν είχαν εξ’αρχής υπάρξει προβλέψεις για τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προσβάσεις στις παρακείμενες επιχειρήσεις.

Προκειμένου λοιπόν να συνεχίσουν οι επιχειρήσεις της περιοχής να λειτουργούν απρόσκοπτα το Δημοτικό Συμβούλιο Ακτίου – Βόνιτσας με ομόφωνη απόφασή του ζητά από το Υπουργείο Υποδομών και τις αρμόδιες υπηρεσίες του να κάνουν τις κατάλληλες προσαρμογές στη μελέτη του έργου.

Ως προς την εξέλιξη του έργου εκτιμάται ότι ο δρόμος Άκτιο-Άγιος Νικόλαος θα είναι έτοιμος και θα δοθεί στην κυκλοφορία στις αρχές του 2023.

Ενώ το τμήμα Βόνιτσα – Λευκάδα, που έχει αρκετές ιδιαιτερότητες, με κυριότερη το γεγονός ότι προβλέπεται διαπλάτυνση στο μεγαλύτερο κομμάτι του υφιστάμενου δρόμου, πράγμα που σημαίνει ότι οι εργασίες θα εξελίσσονται παράλληλα με την κυκλοφορία, προβλέπεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2023.

Παράλληλα θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας, με αφορμή το γεγονός ότι το 2023 προβλέπεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του άξονα αυτού, αλλά και του αυτοκινητοδρόμου Άκτιο – Αμβρακία, ζητά από το Υπουργείο Υποδομών να προωθήσει τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα ως συνοδά έργα αυτών των αξόνων.

Το «πάθημα» με την Ιόνια Οδό, όπου πέντε χρόνια μετά την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου, δεν έχουν καν ξεκινήσει να κατασκευάζονται τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα, παρά τα επαναλαμβανόμενα πλημμυρικά φαινόμενα, ζητά ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας να γίνει «μάθημα» για το Υπουργείο Υποδομών.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

1 σχόλιο:

  1. Τώρα τα θυμήθηκαν που είναι αυτοί ,να είναι καλά ο Καβαδάς και να του ανάβουμε λαμπάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο